https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 15.4.2020

Vaasan yliopisto jäseneksi eurooppalaiseen hajautetun energian huippulaboratorioiden verkostoon

Vaasan yliopiston VEBIC-tutkimusalustan älyverkkolaboratorio FREESI on hyväksytty jäseneksi DERlabiin, joka on hajautettuihin energiaresursseihin keskittyneiden, alan johtavien tutkimuslaboratorioiden kansainvälinen verkosto. Verkostossa on Vaasan yliopiston lisäksi 36 jäsentä, eli yliopistoja ja tutkimuslaitoksia etenkin Euroopasta, mutta myös muualta maailmasta.

vebic

– DERlab tarjoaa jäsentensä laboratorioita, laitteistoja, järjestelmiä ja living lab -ympäristöjä testikäyttöön ulkopuolisille. Toisaalta se on myös tutkimusverkosto, jonka kautta löytyy uusia yhteistyökumppaneita ja joka voi yhdessä valmistella EU-rahoitteisia tutkimushankkeita, kertoo yliopiston sähkötekniikan professori Kimmo Kauhaniemi.

DERlab-verkosto on myös tärkeä vaikutuskanava. Se pyrkii vaikuttamaan tuleviin EU-ohjelmiin ja eri maiden lainsäädäntöön liittyen hajautetun energiantuotannon ja teknologioiden käyttöön.

Vaasan yliopiston pääsy verkoston jäseneksi on osoitus siitä, että yliopisto on saavuttanut alan tutkimuksessa kansainvälisesti tunnustetun tason.

– Älyverkkojen FREESI-laboratorio on osa Vaasan vahvaa energiaklusteria ja sen yhteistyötä. Kehitämme ja laajennamme tällä hetkellä hyvin aktiivisesti laboratorioympäristöjämme, Kauhaniemi sanoo.

Smart Grid -laboratorio laajentui FREESIksi

Vaasan yliopiston älyverkkolaboratorio on laajentunut, ja se nimettiin aivan hiljattain FREESIksi. Nimi tulee sanoista Future Reliable Electricity and Energy Systems Integration eli tulevaisuuden luotettavat sähkö- ja energiajärjestelmäintegraatiot.

FREESI on tärkeä osa yliopiston energian ja kestävän kehityksen tutkimusalustan VEBICin energialaboratoriokokonaisuutta, johon kuuluvat jo ennestään polttomoottorilaboratorio ja polttoainelaboratorio.

– Pääsy DERLab-verkoston jäseneksi antaa, paitsi Vaasan yliopistolle ja VEBICin FREESI-laboratorion tutkimusryhmille, myös alueen yrityksille mahdollisuuden laajempaan tutkimustoimintaan energialiiketoiminnan kehittyessä hajautetumpaan ja joustavampaan energiantuotantoon. Jäsenyys lisää tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa ja vilkastuttaa kansainvälistä tutkijavaihtoa, jolloin kilpaillun kansainvälisen tutkimusrahoituksen määrä ja TKI-toiminnan vaikuttavuus alueella kasvavat, sanoo VEBICin johtaja Suvi Karirinne.

FREESI-laboratorio on laitteistoineen ja ympäristöineen monen osan summa. Näitä ovat esimerkiksi reealiaikasimulaattori, tehoelektroniikkalaboratorio, sähköverkkojen suojaukseen, automaatioon ja ohjaukseen keskittynyt PAC-laboratorio sekä erilaiset living labit kuten Sundomissa sijaitseva Sundom Smart Grid. Lisäksi VEBICin polttomoottorilaboratorio ja sinne suunnitellut laajennukset hybridivoimaloineen täydentävät oleellisesti FREESI-laboratoriota.

Uusimmat artikkelit

30.12.2024 | Alan Uutiset

Selvitys: Valtaosa pohjoismaisten puolustusteknologiayritysten pääomarahoituksesta päätyy Suomeen

Danske Bankin ja Dealroomin tekemän pohjoismaisen selvityksen mukaan erityisesti avaruus- ja kvanttiteknologia-startupit vetävät rahoitusta Suomeen. Viidessä vuodessa kotimaiset yritykset ovat keränneet pääomaa yli miljardi dollaria.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.