https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 21.2.2017

Ympäristövaikutusten hyötyjen osoittaminen tuo kilpailukykyä Cleantech -yrityksille

Yritykset, jotka pystyvät osoittamaan tuotteidensa ympäristöllisten, yhteiskunnallisten ja taloudellisten hyötyjen tarjoaman lisäarvon konkreettisesti asiakkaille, ovat vahvemmassa kilpailukykyasemassa teollisilla markkinoilla. Lappeenrannan teknillisen yliopiston (Lappeenranta University of Technology, LUT) tutkimuksen mukaan erityisesti cleantech-yritykset voivat parantaa liiketoimintaa lisäarvon osoittamalla. 

clean sumo

LUT:n tutkimuksessa sovellettiin elinkaariarviointia, jolla arvioitiin kahden teollisen tuotteen tuomat taloudelliset, ympäristölliset ja yhteiskunnalliset hyödyt. Elinkaariarviointia on perinteisesti käytetty yrityksien omien tuotteiden ympäristöjalanjälkien laskemiseen, mutta tässä tutkimuksessa sitä sovellettiin markkinoinnin työkaluna, osoittaen asiakkaan prosesseissa realisoituvat hyödyt. Yritykset voivat osoittaa kestävyyden hyödyt rahallisesti tai erilaisten standardien ja ympäristömerkkien kautta. Esimerkiksi "best available technology"- standardointi ilmaisee, että käytetty teknologia kuluttaa alalla kaikkein vähiten materiaaliresursseja.

- Standardit ja ympäristömerkinnät ovat tärkeitä viestintätyökaluja, joita yritykset voi käyttää kertoakseen tuotteestaan suurelle yleisölle ja saada niin sanotusti ‘luvan’ toiminnalleen, sanoo tutkimuksesta vastannut Samuli Patala.

Tutkijoiden mukaan mukaan cleantech-sektori on erityisen otollinen tällaiselle tutkimukselle, koska se on keskittynyt tarjoamaan ratkaisuja ympäristö- ja yhteiskunnallisiin haasteisiin. Cleantech-ratkaisuiden myynti on kuitenkin usein haastavaa niiden korkeampien hankintakustannusten takia. Asiakasyritykset katsovat usein vain ostohintaa, mutta jos toimittaja pystyy osoittamaan asiakkaalle ratkaisun tuomien ympäristö- ja yhteiskunnallisten hyötyjen lisäarvon, sen mahdollisuudet vaikuttaa asiakkaan ostopäätökseen ovat paremmat. Vaikka tuotteen hinta olisi aluksi suurempi, se voi olla pidemmällä aikavälillä asiakkaalle parempi vaihtoehto. Asiakasarvon todentaminen on yksi keskeisimpiä kilpailuetuja teollisilla markkinoilla. Edelläkävijäyritykset, kuten SKF, SAP, tai IBM mittaavat erilaisia asiakashyötyjä systemaattisesti, ja kommunikoivat niiden tuoman lisäarvon asiakkaille usein kustannussäästöinä tai lisääntyneenä myyntinä. Tätä varten on kuitenkin ymmärrettävä, miten oma tarjonta vaikuttaa asiakkaan liiketoimintaan.

- Liian moni yritys tarkastelee pelkästään suoria taloudellisia hyötyjä, koska ympäristö- ja yhteiskunnallisten hyötyjen osoittaminen koetaan usein vaikeaksi, toteaa tutkijaopettaja Joona Keränen

Kestävien tuotteiden ja palveluiden kasvava kysyntä on kuitenkin yksi suurimpia kilpailua muokkaavia trendejä tällä hetkellä. Kestävyyden kriteerejä ei ole kuitenkaan juurikaan huomioitu aiemmin asiakasarvon arvioimisessa. On arvioitu, että nykyinen globaali tuotanto ja kulutus käyttävät 50 prosenttia enemmän luonnon resursseista kuin mitä ekosysteemit pystyvät uudistamaan. Samaan aikaan globaalin tuotantojärjestelmän ulkoiset ympäristökustannukset ovat arviolta 4.7 biljoonaa dollaria. Tästä syystä on tärkeää kehittää parempia prosesseja ja työkaluja, joilla kestävyys voidaan sisällyttää globaaleihin arvoketjuihin.

www.lut.fi

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.4.2025 | Alan Uutiset

VTT ja LUT-yliopisto löysivät keinoja jalostaa metsäteollisuuden hiilidioksidipäästöt muovin raaka-aineeksi

Forest CUMP -tutkimusprojektissa selvitettiin, miten metsäteollisuudesta ja jätteenpoltosta syntyvää biopohjaista hiilidioksidia otetaan talteen ja muunnetaan korkean jalostusasteen tuotteiksi, kuten muovien raaka-aineiksi eteeniksi ja propeeniksi.

Wärtsilä laajentaa teknologiakeskus Sustainable Technology Hubia Vaasassa

Wärtsilän 50 miljoonan euron investointi nopeuttaa tulevaisuuden polttoaineratkaisujen tuotantoa ja tuotekehitystä sekä uusien tuotteiden tuomista markkinoille.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

Olkiluodon vuosihuollot käynnistyvät

Ensimmäisenä alkaa Olkiluoto 3:n vuosihuolto, jossa laitos valmistellaan tulevalle, pidempikestoiselle 18 kuukauden käyttöjaksolle. Suunniteltuun huoltokokonaisuuteen sisältyy noin 1700 erillistä työtä sekä 5000 työvaihetta.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.