https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 21.2.2017

Ympäristövaikutusten hyötyjen osoittaminen tuo kilpailukykyä Cleantech -yrityksille

Yritykset, jotka pystyvät osoittamaan tuotteidensa ympäristöllisten, yhteiskunnallisten ja taloudellisten hyötyjen tarjoaman lisäarvon konkreettisesti asiakkaille, ovat vahvemmassa kilpailukykyasemassa teollisilla markkinoilla. Lappeenrannan teknillisen yliopiston (Lappeenranta University of Technology, LUT) tutkimuksen mukaan erityisesti cleantech-yritykset voivat parantaa liiketoimintaa lisäarvon osoittamalla. 

clean sumo

LUT:n tutkimuksessa sovellettiin elinkaariarviointia, jolla arvioitiin kahden teollisen tuotteen tuomat taloudelliset, ympäristölliset ja yhteiskunnalliset hyödyt. Elinkaariarviointia on perinteisesti käytetty yrityksien omien tuotteiden ympäristöjalanjälkien laskemiseen, mutta tässä tutkimuksessa sitä sovellettiin markkinoinnin työkaluna, osoittaen asiakkaan prosesseissa realisoituvat hyödyt. Yritykset voivat osoittaa kestävyyden hyödyt rahallisesti tai erilaisten standardien ja ympäristömerkkien kautta. Esimerkiksi "best available technology"- standardointi ilmaisee, että käytetty teknologia kuluttaa alalla kaikkein vähiten materiaaliresursseja.

- Standardit ja ympäristömerkinnät ovat tärkeitä viestintätyökaluja, joita yritykset voi käyttää kertoakseen tuotteestaan suurelle yleisölle ja saada niin sanotusti ‘luvan’ toiminnalleen, sanoo tutkimuksesta vastannut Samuli Patala.

Tutkijoiden mukaan mukaan cleantech-sektori on erityisen otollinen tällaiselle tutkimukselle, koska se on keskittynyt tarjoamaan ratkaisuja ympäristö- ja yhteiskunnallisiin haasteisiin. Cleantech-ratkaisuiden myynti on kuitenkin usein haastavaa niiden korkeampien hankintakustannusten takia. Asiakasyritykset katsovat usein vain ostohintaa, mutta jos toimittaja pystyy osoittamaan asiakkaalle ratkaisun tuomien ympäristö- ja yhteiskunnallisten hyötyjen lisäarvon, sen mahdollisuudet vaikuttaa asiakkaan ostopäätökseen ovat paremmat. Vaikka tuotteen hinta olisi aluksi suurempi, se voi olla pidemmällä aikavälillä asiakkaalle parempi vaihtoehto. Asiakasarvon todentaminen on yksi keskeisimpiä kilpailuetuja teollisilla markkinoilla. Edelläkävijäyritykset, kuten SKF, SAP, tai IBM mittaavat erilaisia asiakashyötyjä systemaattisesti, ja kommunikoivat niiden tuoman lisäarvon asiakkaille usein kustannussäästöinä tai lisääntyneenä myyntinä. Tätä varten on kuitenkin ymmärrettävä, miten oma tarjonta vaikuttaa asiakkaan liiketoimintaan.

- Liian moni yritys tarkastelee pelkästään suoria taloudellisia hyötyjä, koska ympäristö- ja yhteiskunnallisten hyötyjen osoittaminen koetaan usein vaikeaksi, toteaa tutkijaopettaja Joona Keränen

Kestävien tuotteiden ja palveluiden kasvava kysyntä on kuitenkin yksi suurimpia kilpailua muokkaavia trendejä tällä hetkellä. Kestävyyden kriteerejä ei ole kuitenkaan juurikaan huomioitu aiemmin asiakasarvon arvioimisessa. On arvioitu, että nykyinen globaali tuotanto ja kulutus käyttävät 50 prosenttia enemmän luonnon resursseista kuin mitä ekosysteemit pystyvät uudistamaan. Samaan aikaan globaalin tuotantojärjestelmän ulkoiset ympäristökustannukset ovat arviolta 4.7 biljoonaa dollaria. Tästä syystä on tärkeää kehittää parempia prosesseja ja työkaluja, joilla kestävyys voidaan sisällyttää globaaleihin arvoketjuihin.

www.lut.fi

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.