https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Apetit tavoittelee tuotantoketjunsa hävikin merkittävää pienentämistä

Apetit nostaa kuluvan vuoden yhdeksi tärkeimmistä teemoistaan ruokahävikin pienentämisen. Koko suomalaisen ruokaketjun hävikin määrä on vuosittain arviolta 400–500 miljoonaa kiloa.

- EU-maat ovat sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteeseen puolittaa ruokahävikki vuoteen 2030 mennessä kotitalouksissa, ravintoloissa ja kaupoissa, sekä vähentää elintarvikejätteen määrää ruokajärjestelmän kaikissa osissa. Tavoitteen saavuttaminen vaatii paljon työtä kaikilta ruokajärjestelmän toimijoilta. Apetit haluaa omalla toiminnallaan myötävaikuttaa tavoitteen toteutumiseksi, sanoo viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Sanna Väisänen.

Hävikin vähentäminen tuotannossa on yksi osa Apetitin jatkuvaa tehokkuuden parantamista.

- Apetit on vuoden alussa liittynyt elintarvikealan materiaalitehokkuussitoumukseen, jossa yksi keskeisistä tavoitteista on tuotannon ja raaka-aineen käytön tehokkuuden parantaminen. Tavoitteenamme onkin pienentää tuotantoketjussa syntyvän hävikin määrää merkittävästi, Väisänen sanoo.

Kotitalouksilla merkittävä rooli 

Kotitalouksien ympäristövaikutuksista noin kolmasosa aiheutuu ruoasta. Kotitalouksissa syntyy myös noin 30 prosenttia kaikesta ruokahävikistä. Esimerkiksi suunnittelemattomuus tai tilanteiden muuttuminen voivat johtaa ruokahävikin syntymiseen.

Ruokahävikin esillä pitämiseksi Apetit on koonnut hävikkitietoa teemasivulle. Lue lisää  täältä .

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.