https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Apetit tavoittelee tuotantoketjunsa hävikin merkittävää pienentämistä

Apetit nostaa kuluvan vuoden yhdeksi tärkeimmistä teemoistaan ruokahävikin pienentämisen. Koko suomalaisen ruokaketjun hävikin määrä on vuosittain arviolta 400–500 miljoonaa kiloa.

- EU-maat ovat sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteeseen puolittaa ruokahävikki vuoteen 2030 mennessä kotitalouksissa, ravintoloissa ja kaupoissa, sekä vähentää elintarvikejätteen määrää ruokajärjestelmän kaikissa osissa. Tavoitteen saavuttaminen vaatii paljon työtä kaikilta ruokajärjestelmän toimijoilta. Apetit haluaa omalla toiminnallaan myötävaikuttaa tavoitteen toteutumiseksi, sanoo viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Sanna Väisänen.

Hävikin vähentäminen tuotannossa on yksi osa Apetitin jatkuvaa tehokkuuden parantamista.

- Apetit on vuoden alussa liittynyt elintarvikealan materiaalitehokkuussitoumukseen, jossa yksi keskeisistä tavoitteista on tuotannon ja raaka-aineen käytön tehokkuuden parantaminen. Tavoitteenamme onkin pienentää tuotantoketjussa syntyvän hävikin määrää merkittävästi, Väisänen sanoo.

Kotitalouksilla merkittävä rooli 

Kotitalouksien ympäristövaikutuksista noin kolmasosa aiheutuu ruoasta. Kotitalouksissa syntyy myös noin 30 prosenttia kaikesta ruokahävikistä. Esimerkiksi suunnittelemattomuus tai tilanteiden muuttuminen voivat johtaa ruokahävikin syntymiseen.

Ruokahävikin esillä pitämiseksi Apetit on koonnut hävikkitietoa teemasivulle. Lue lisää  täältä .

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.