Borealis Polymers tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2045 mennessä - tiekartta valmisteilla

Hiilineutraaliuden saavuttamiseksi Borealis Polymers on laatimassa tiekarttaa lyhyen, keskipitkän ja pitkän tähtäimen toimenpiteisiin. Energiatehokkuuden kehittäminen on yksi tärkeä keino matkalla kohti hiilineutraaliutta. Borealiksen tavoite on parantaa energiatehokkuuttaan 20 prosenttia vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoteen 2015.

Borealis_Polymers-1newspo

Kuvassa Borealiksen energiapäällikkö Jari Salonen sekä toimitusjohtaja Salla Roni-Poranen. (Newspool)

Newspoolin artikkelissa Borealiksen toimitusjohtaja Salla Roni-Poranen pitää yhtiön lukuisista energiasäästöhankkeista parhaana hanketta, jossa olefiinituotantoon suunnitellaan isoa krakkausuunia, jolla korvattaisiin pari pienempää.

– Olemme parantaneet laitosten luotettavuutta järjestämällä koulutuksia ja kehittämällä henkilöstön osaamista jatkuvan parantamisen hengessä, kertoo energiapäällikkö Jari Salonen artikkelissa.

Osaamisen kehittäminen ja toimintatapojen muuttaminen on puolittanut soihdutuksien määrän suurimmassa tuotantoyksikössä, eli olefiinituotannossa. Borealis-konserni on myös investoinut ympäristöystävällisiin ratkaisuihin ja energiansäästöön Porvoon toimipaikassa. Uusia tekniikoita otetaan käyttöön viiden vuoden välein seisokkien yhteydessä.

Borealis on sitoutunut vapaaehtoiseen energiansäästösopimukseen vuodesta 2003. Vuoteen 2030 mennessä puolet käytetystä sähköstä on määrä olla uusiutuvaa sähköä. Energiatehokkuuden on tarkoitus parantua 20 prosentilla.

Biopohjaisten raaka-aineiden käyttöä tutkitaan yhtiössä yhtenä vaihtoehtona hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä.

Yhtiön näkemyksen mukaan muovia tulisi käyttää niissä kohteissa, joissa se on selvästi muita materiaaleja parempi. Esimerkiksi autoteollisuudessa muovit vähentävät polttoaineen kulutusta ja samalla ilmastopäästöjä. Useissa lääketieteellisissä sovelluksissa muovit ovat korvaamaton vaihtoehto. Ruokapakkauksissa ne takaavat säilyvyyden ja hygieenisyyden. Juomavesi- ja sanitaatioverkostoissa muovi on kestävä materiaali, joka vähentää merkittävästi vesihävikkiä.

Yhtiö investoi muovien kierrätykseen liittyvään tutkimukseen.

– Muovin kieltäminen ei ole ratkaisu, vaan on luotava uusia keinoja kiertotalouden toteuttamiseksi.

Uusimmat artikkelit

20.9.2019 | Tutkimus ja koulutus

Tarkastus- ja kunnossapitotoiminnan robotiikan kiihdytysohjelma RIMA käynnisti avoimen haun alan yrityksille

Euroopan komission Horisontti 2020 -ohjelman RIMA (Robotics for Inspection and Maintenance), on julkistanut ensimmäisen avoimen haun 8,1 miljoonan euron vapaalla omalla pääomarahoituksella pienille, keskisuurille ja hieman isommille yrityksille. RIMA eurooppalainen kiihdytysohjelma tarkastus- ja kunnossapitotoiminnan robotiikalle, 

Neste ja Niemi yhteistyöhön - muuttojen kasvihuonekaasupäästöt vähenevät jopa 90 %

Muutto- ja logistiikka-alan yritys Niemi Palvelut ottaa käyttöönsä 100 prosenttisesti jätteistä ja tähteistä valmistetun Neste MY uusiutuva diesel -polttoaineen dieselautoissaan ja luopuu fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Uudistuksen myötä Niemen asiakkaiden muuttojen aiheuttamat kasvihuonekaasupäästöt vähenevät jopa 90 prosenttia.

19.9.2019 | Alan Uutiset

Viafin Service Oyj käynnistää erikoiskunnossapitoliiketoiminnan

Viafin Service Oyj (”Viafin Service”) kertoo käynnistävänsä strategiansa mukaisesti uuden erikoiskunnossapitoliiketoiminnan ja, että yhtiön Etelä-Suomen tulosyksikön johtajana aloittaa Jani Toivonen. Toivonen siirtyy tehtävään Maintpartner Expert Services Oy:stä, jossa hän on toiminut Maintpartnerin Etelä-Suomen palvelupäällikkönä.

18.9.2019 | Kumppaniartikkeli

Uusi puhtaasti kaasukäyttöinen Wärtsilä 31SG -moottori vähentää merenkulun päästöjä

Teknologiayhtiö Wärtsilä tuo markkinoille puhtaasti  kaasukäyttöisen Wärtsilä 31SG -moottorin  merisovelluksia varten. Wärtsilä 31 -tuotealustaan perustuvan moottorin dieselversio julkaistiin  Guinnessin ennätystenkirjassa maailman tehokkaimpana nelitahtidieselmoottorina

Perusväylänpidon lisärahoitus tulee tiestölle viime tipassa

Hallitus on sopinut vuoden 2020 budjettiesityksestä.  Perusväylänpidon rahoitukseen ehdotetaan pysyvää 300 miljoonan euron tasokorotusta tie-, raide- ja vesiväylien korjausvelan kasvun pysäyttämiseksi ja korjausvelan vähentämiseksi. Yhdessä muiden korotusten kanssa perusväylänpidon rahoitukseen tulee lisäystä 362 miljoonaa euroa vuonna 2020.

Kemissä raivataan jo uuden biotuotetehtaan pohjaa

Metsä Groupin Kemin tehdasalueella raivataan jo tonttia uudelle biotuotetehtaalle, joka sijoittuu nykyisen sellutehtaan viereen.

Dronejen käyttömahdollisuuksissa vain avaruus rajana

Dronet esittelivät monipuolisia hyödyntämismahdollisuuksiaan laajassa kansainvälisessä Drone Tournament -kilpailussa. Tavoitteena oli lisäksi houkutella uusia toimijoita alalle ja kehittää innovaatioita. Business Finland oli mukana yhteistyössä.