https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

COVID-19: Epidemia voi vaikuttaa liikenteen infrastruktuuritukeen

Koronaepidemia saattaa luoda ylitsepääsemättömiä esteitä myönteisen tukipäätöksen saaneille hankkeille, jos hankkeiden valmistuminen myöhästyy, esimerkiksi laitetoimitusten viivästysten tai muiden poikkeustilanteen tuomien haasteiden vuoksi, kertoo Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) lehdistötiedotteessa.

close-up-photo-of-gray-concrete-road-1197095

Energiavirasto sekä TEM etsivät parhaillaan lainsäädännöllistä ratkaisua siihen, miten tarjouskilpailun perusteella myönteisen tukipäätöksen saaneiden hankkeiden valmistelu voisi jatkua siten, että oikeus tukeen säilyisi, vaikka investoinnin toteutuksen 18 kuukauden määräaika ylittyisi, mikäli viivästyminen johtuu koronaepidemiasta johtuvista syistä.

Valtioneuvoston asetus sähköisen liikenteen ja biokaasun liikennekäytön infrastruktuurituesta vuosina 2018–2021 (498/2018 ”infratukiasetus”) 5 §:n mukaisesti infrastruktuurituen myöntämisen edellytyksenä on, että hankkeen mukainen biokaasutankkausasema tai sähköinen latausjärjestelmä otetaan käyttöön 18 kuukauden kuluessa tuen myöntämistä koskevan päätöksen tekemisestä.

Mainitun asetuksen 13 §:n 1 momentin mukaisesti tuen saajan tulee toimittaa hakemus tuen maksamista varten Energiavirastolle neljän kuukauden kuluessa siitä, kun hankkeen mukaisen biokaasutankkausaseman tai sähköisen latausjärjestelmän tulee tukipäätöksen mukaan olla otettu käyttöön.

Jatkoaikaa hankkeille?

Infratukiasetuksen mukaisella kirjauksella Energiavirastolla ei ole harkintavaltaa myöntää poikkeusta 18 kuukauden määräajasta.

Tämän vuoksi Energiavirasto on pyytänyt työ- ja elinkeinoministeriötä muuttamaan infratukiasetusta. Asetusmuutoksella säädettäisiin Energiaviraston harkintavallasta poikkeuksen (jatkoajan) myöntämiseen 18 kuukauden määräajasta, mikäli hankkeen toteutuminen/valmistuminen olisi tuen saajasta riippumattomien poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi viivästymässä.

- Jatkoajan myöntäminen olisi siten harkinnanvaraista ja koskisi lähinnä tilanteita, joissa olisi kyse tuen saajan kannalta ylitsepääsemättömästä esteestä, johon tämä ei olisi kohtuudella voinut varautua. Energiavirasto arvioisi tapauskohtaisesti, myönnetäänkö hankkeelle jatkoaikaa vai ei.

Tavoitteena on saattaa muutos voimaan kesällä 2020 siten, että Energiavirastolla olisi toimivalta myöntää poikkeus 18 määräajasta toisessa tarjouskilpailussa hyväksytyille hankkeille. Energiavirasto tiedottaa myöhemmin infrastruktuurituen saajia asetusmuutoksesta ja menettelystä lisäajan hakemiselle.

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.4.2025 | Alan Uutiset

VTT ja LUT-yliopisto löysivät keinoja jalostaa metsäteollisuuden hiilidioksidipäästöt muovin raaka-aineeksi

Forest CUMP -tutkimusprojektissa selvitettiin, miten metsäteollisuudesta ja jätteenpoltosta syntyvää biopohjaista hiilidioksidia otetaan talteen ja muunnetaan korkean jalostusasteen tuotteiksi, kuten muovien raaka-aineiksi eteeniksi ja propeeniksi.

Wärtsilä laajentaa teknologiakeskus Sustainable Technology Hubia Vaasassa

Wärtsilän 50 miljoonan euron investointi nopeuttaa tulevaisuuden polttoaineratkaisujen tuotantoa ja tuotekehitystä sekä uusien tuotteiden tuomista markkinoille.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

Olkiluodon vuosihuollot käynnistyvät

Ensimmäisenä alkaa Olkiluoto 3:n vuosihuolto, jossa laitos valmistellaan tulevalle, pidempikestoiselle 18 kuukauden käyttöjaksolle. Suunniteltuun huoltokokonaisuuteen sisältyy noin 1700 erillistä työtä sekä 5000 työvaihetta.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.