https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

COVID-19: Suomalaisyrityksen kehittämän koronaviruksen pikatestin tulos luetaan älypuhelimen ruudulta

Oululaislähtöinen iSTOC on tuonut markkinoille pikatestejä, joilla esimerkiksi sormenpäästä otetusta verinäytteestä pystytään havaitsemaan elimistön muodostamat vasta-aineet erilaisille tartuntataudeille. Nyt menetelmää ryhdytään soveltamaan koronaviruksen testaukseen.

istoc-in-pakistan-www

iSTOCin järjestelmä on ollut jo usean vuoden käytössä esimerkiksi Pakistanissa, joissa on pystytty nopeasti testaamaan isosta ihmismäärästä muun muassa hepatiittia ja tuberkuloosia sekä HIV-tartuntoja.

iSTOCin kehittämää menetelmää ryhdytään soveltamaan koronaviruksen testaukseen. Pikatestin tulos luetaan älypuhelimella. Testi voidaan tarvittaessa toteuttaa ilman fyysistä kontaktia hoitohenkilökunnan ja testattavan välillä.

Jokainen testitulos kuvataan ja digitalisoidaan yrityksen kehittämällä helppokäyttöisellä mobiilisovelluksella. Tulos on välittömästi analysoitavissa. 

Järjestelmä on ollut jo usean vuoden käytössä lähinnä kehittyvissä maissa, joissa on pystytty nopeasti testaamaan isosta ihmismäärästä muun muassa hepatiittia ja tuberkuloosia sekä HIV-tartuntoja. Testauksesta saatavilla tiedoilla terveysviranomaiset ovat pystyneet tehokkaasti estämään tautien leviämistä.

Nyt teknologiaa hyödynnetään koronaviruksen testaamisessa ja levinneisyyden kartoittamisessa. Edullisten pikatestien avulla voidaan todeta ja analysoida myös oireettomat tartunnat, jotka perinteisessä testaamisessa jäävät tilastojen ulkopuolelle.

- Vielä kaksi kuukautta sitten kysyntä ja tarve palvelullemme tuli lähinnä Aasian, Afrikan ja Etelä-Amerikan maista, joissa terveydenhuoltoa on vähäisempien resurssien vuoksi ollut pakko tehostaa uusilla ratkaisuilla. Nyt kun koronavirus on meidän omalla takapihalla, länsimaiden hallitukset ja terveysviranomaiset ovat heränneet tarpeeseen saada riittävästi tietoa koronaviruksen leviämisestä ja tartuntaketjuista, sanoo iSTOCin toimitusjohtaja Jarmo Järvenpää.

Jo miljoona koronavirustestipakkausta toimitettu

Vasta-ainetestauksella voidaan todeta akuutin taudin lisäksi myös jo sairastettu tauti sekä kattavasti kartoittaa tartuntojen määrää, tautien maantieteellistä leviämistä ja tartuntaketjuja.

Koska luotettava testitulos saadaan minuuteissa, voidaan henkilökohtaisen hoitosuunnitelman mukaiset jatkotutkimukset ja hoito aloittaa välittömästi. Järjestelmä myös huomauttaa reaaliaikaisesti testauksen mahdollisista epäkohdista, kuten vanhentuneesta tai epäkelvosta pikatestistä. iSTOCin ratkaisun avulla tehostetaan testausprosessia ja tiedonkeruuta, ja sen avulla myös poistetaan inhimillisiä virheitä ja varmistetaan testauksen laatu. 

iSTOCin kautta on toimitettu jo miljoona testipakkausta koronaviruksen testaukseen, ja diagnostiikkajärjestelmä on otettu käyttöön. iSTOC tarjoaa testauksia suorittavan hoitohenkilökunnan tueksi myös opastuksen mobiilisovelluksen käyttämiseen.

Koska testitulokset digitalisoidaan reaaliaikaisesti, tulos voidaan analysoida etänä, jolloin itse testin tekemiseen ei välttämättä tarvita terveydenhoitohenkilökuntaa. Tulevaisuudessa pikatestin voisi siis tehdä myös itse kotona, ja tuloksen perusteella henkilö voisi todistaa olevansa terve tai immuuni taudille.

 

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.