https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Digitaalisuus valjastettiin kattilakorroosion vahdintaan Hämeenkyrön Voimassa

Energiayhtiö Pohjolan Voima on yhdessä teknologiayhtiö Andritzin kanssa ottanut käyttöön Suomessa Metris BOA-mittaus- ja analyysijärjestelmän, jonka avulla pidennetään voimalaitosten kattiloiden käyttöikää, hillitään kunnossapitokustannuksia ja vähennetään päästöjä. 

maxresdefault

Pohjolan Voiman tytäryhtiö Hämeenkyrön Voima Oy on vuodesta 2017 lähtien käyttänyt enenevästi kierrätyspolttoainetta eli rakentamisen, kaupan ja teollisuuden erilliskerätystä jätteestä valmistettuja polttoaineita. Fossiilisia korvaavien polttoaineiden käyttö voimalaitoksilla asettaa voimalaitostekniikalle vaatimuksia, sillä esimerkiksi kattiloiden eroosio- ja korroosiohaitat kasvavat ja rikkitaseen sekä kattilan toiminnan vahtiminen vaatii uusia keinoja.

– Kierrätyspolttoaineisiin siirryttäessä tiedettiin jo, että haasteeksi muodostuu polttoaineen vaihteleva laatu ja uusien polttoaineiden vaikutus kattilaan. Lisäksi turpeesta luopuminen on edellyttänyt muutoksia kattiloiden tekniikkaan, Pohjolan Voiman teknologiasta ja projekteista vastaava päällikkö Jarmo Tervo

Aiempaa tarkempi ja nopeampi tilannekuva

Pohjolan Voima lähti vuonna 2018 yhdessä Andritzin kanssa kehittämään mittarointi- ja analyysijärjestelmää, jolla laitoksen toiminta uudessa tilanteessa voitaisiin optimoida. Tavoitteena oli saada vastauksia esimerkiksi siihen, miten päästään mittaamaan kattilan tilannetta reaaliaikaisesti, kuinka pystytään jatkuvasti valvomaan polttoaineen laatua, millainen korroosioriski on tietyillä hetkillä ja miten valvotaan kattilan rikkitasetta ja likaantumista.

– Vastaukset näennäisesti yksinkertaisiin prosessiin liittyviin kysymyksiin, kuten mikä on korroosioriski tulistinalueella tai milloin nyt poltettavat polttoaineet tulivat alueelle, vaativat potentiaalisesti paljon monimukaista laskentaa tai päättelyketjua, jonka hallitsee vain prosessiasiantuntija. Koska kaikkea tarvittavaa datan jalostusta ei ole järkevää tai edes mahdollista tehdä automaatiojärjestelmässä, meidän tavoitteemme Metris BOA projektissa on ollut tuoda prosessin erityisasiantuntijoiden substanssiosaamista digitaalisiin palveluihin, joissa voimme valita sopivimman työkalun jokaiseen käyttötapaukseen, sanoo Antti Rossi, BOA development manager, Andritz.

Andritzin Metris BOA -järjestelmä on Hämeenkyrössä edelleen testivaiheessa, mutta jo tämänhetkinen käyttökokemus kertoo jo nyt, että laajasta datasta visualisoitujen raporttien perusteella laitoksen operaattorilla on kattilan tilasta aiempaa tarkempi ja nopeampi kokonaiskuva.

Hämeenkyrön biovoimalaitoksella testaukset osoittavat, että uusi järjestelmä vähentää päästöjä, auttaa kunnossapitokustannusten ja käytettävyyden hallinnassa. Lisäksi laitoksella on onnistuttu parantamaan tuhkan laatua.

– Tämä pilotti on osa Pohjolan Voiman määrätietoista kehitystyötä fossiilisista polttoaineista luopumiseksi ja hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamiseksi, Jarmo Tervo muistuttaa.

Tässä projektissa olemme voineet yhdessä Hämeenkyrön Voiman kanssa päästä lähelle asiakkaamme arkea ja pohtia yhdessä tapoja, joilla eri lähteistä saatavan voimalaitosdatan jalostaminen voi tuoda lisäarvoa. On ollut myös hyvin hyödyllistä, että meidän loppuasiakkaamme, operaattorit ovat olleet mukana tuotteen kehittämisessä, Rossi sanoo.

Hämeenkyrön Voiman voimalaitos on lämmön ja sähkön yhteistuotantolaitos. Biovoimalaitos valmistui vuonna 2012. Myös kattilalaitoksen toimitti Andritz.

Uusimmat artikkelit

23.9.2021 | Alan Uutiset

Konkurssiaaltoa ei tullutkaan – miten suojautua asiakasyritysten maksuvaikeuksilta

Koronapandemian alkaessa ekonomistit ympäri maailman ennustivat kaikkien aikojen konkurssiaaltoa. Valtioiden nopeasti liikkeelle polkaisemat tukitoimet, lainojen lyhennysvapaat ja verottajan myöntämät lykkäykset ovat toistaiseksi suojanneet yrityksiä konkursseilta. Määräaikaiset lainsäädännön muutokset ja valtioiden tukitoimet ovat kuitenkin päättyneet kesällä 2021 tai päättyvät viimeistään kuluvan syksyn aikana.

Typpihapon luokituksen muuttuminen voi edellyttää kemikaaliturvallisuussäädösten mukaisia toimia

Typpihapolle on määritetty EU:ssa yhdenmukainen, sitova luokitus- ja merkintävaatimus. Muutos voi vaikuttaa tuotantolaitoksen vaarallisten kemikaalien käsittelyn ja varastoinnin laajuuteen. Muutosta sovelletaan 1.3.2022 alkaen.

Jumiskon vesivoimalaitoksen peruskunnostuksesta lisää joustavuutta tuotantoon

Kemijärvellä sijaitsevan Jumiskon vesivoimalaitos on otettu peruskunnostuksen jälkeen jälleen käyttöön. Peruskunnostuksen ansiosta voimalaitoksen säätömahdollisuudet ja energiatehokkuus paranevat, Pohjolan Voima (PVO) kertoo lehdistötiedotteessa.

Vaasan yliopisto järjestää kansainvälisen älykkäiden energiajärjestelmien ja -teknologioiden SEST2021-konferenssin 6.–8.9.2021

Vaasan yliopisto järjestää 6.–8. syyskuuta 2021 kansainvälisen konferenssin älykkäistä energiajärjestelmistä ja -teknologioista. Kolmipäiväinen SEST2021 järjestetään koronapandemian vuoksi etäkonferenssina. Konferenssi on tarkoitettu akateemisille tutkijoille ja energia-alan ammattilaisille.

Terrafamen akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt. Terrafame teki päätöksen akkukemikaalitehtaan 240 miljoonan euron investoinnista vuonna 2018. Akkukemikaalitehdas on valmistuessaan kapasiteetiltaan yksi maailman suurimmista akkukemikaalien tuotantolinjoista.

VR ottaa käyttöön koneälyisen apukuskin

VR on ottanut kevään aikana sekä matkustaja- että tavaraliikenteen junissa käyttöön veturinkuljettajaa avustavan, koneälyä hyödyntävän DAS-järjestelmän. DAS auttaa optimoimaan junan ajoa niin, että energiatehokkuus lisääntyy, täsmällisyys paranee ja samalla matkustusmukavuus kasvaa.

1.6.2021 | Kumppaniartikkeli

S/Y Christopher -jahdin peräsimien tiivisteiden vaihto – kuinka jahti päätyi Suomeen?

Viisi vuotta sitten S/Y Christopher -jahti oli Mallorcalla kunnostuksessa ja Baltic Yachts auttoi heitä siellä monissa kunnostukseen liittyvissä asioissa. Samalla Baltic Yachts loi hyvät suhteet kapteeni Mark O’Reillyyn.