https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kaupan ja logistiikka-alan työpaikkatapaturmat vähenivät 16 prosenttia

Tukku- ja vähittäiskaupan sekä kuljetuksen ja varastoinnin toimialoilla sattui viime vuonna noin 16 prosenttia vähemmän työpaikkatapaturmia kuin vuonna 2019. Pudotuksen taustalla vaikuttivat ennen kaikkea koronasulkutoimiin liittyvät poikkeukselliset olosuhteet. Myös pidemmän aikavälin trendi on ollut laskeva.

log_

Kaupan ja logistiikka-alojen palkansaajille sattui vuonna 2020 yhteensä 15 564 työpaikkatapaturmaa, mikä oli noin 16 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Vuodesta 2005 vuoteen 2020 kaupan alan palkansaajien työpaikkatapaturmat ovat vähentyneet niin ikään noin 16 prosenttia ja vahinkotaajuuskin 28,6:sta 26,5:een.

Kuljetuksessa ja varastoinnissa vahinkojen lukumäärä on samaan aikaan lähes puolittunut ja vahinkotaajuus pudonnut yli 50:n tasolta viime vuoden lukemaan 34,2.

– Yleisesti ottaen tuotannon volyymi ja kansantalouden tila heijastuvat välittömästi myös työtapaturmatilanteeseen, mutta yhteyden voimakkuus ja reagointiherkkyys vaihtelee suuresti toimialoittain. Kaupassa ja logistiikassa vaikutukset näkyvät nopeasti ja voimakkaasti siinä missä esimerkiksi rakentamisen tunnusluvut seuraavat kehitystä viiveellä ja loivemmin. Pidemmässä aikasarjassa voidaan kuitenkin tunnistaa selkeä laskeva trendi myös kaupan ja logistiikan aloilla. Sieltä paljastuu myös se, että näillä aloilla ollaan sekä lukumäärissä että taajuudessa jo alemmalla tasolla kuin finanssikriisin synkistämänä vuonna 2009, toteaa johtaja Mika Tynkkynen Tapaturmavakuutuskeskuksesta.

Nina Garlo-Melkas

Uusimmat artikkelit

23.9.2021 | Alan Uutiset

Konkurssiaaltoa ei tullutkaan – miten suojautua asiakasyritysten maksuvaikeuksilta

Koronapandemian alkaessa ekonomistit ympäri maailman ennustivat kaikkien aikojen konkurssiaaltoa. Valtioiden nopeasti liikkeelle polkaisemat tukitoimet, lainojen lyhennysvapaat ja verottajan myöntämät lykkäykset ovat toistaiseksi suojanneet yrityksiä konkursseilta. Määräaikaiset lainsäädännön muutokset ja valtioiden tukitoimet ovat kuitenkin päättyneet kesällä 2021 tai päättyvät viimeistään kuluvan syksyn aikana.

Typpihapon luokituksen muuttuminen voi edellyttää kemikaaliturvallisuussäädösten mukaisia toimia

Typpihapolle on määritetty EU:ssa yhdenmukainen, sitova luokitus- ja merkintävaatimus. Muutos voi vaikuttaa tuotantolaitoksen vaarallisten kemikaalien käsittelyn ja varastoinnin laajuuteen. Muutosta sovelletaan 1.3.2022 alkaen.

Jumiskon vesivoimalaitoksen peruskunnostuksesta lisää joustavuutta tuotantoon

Kemijärvellä sijaitsevan Jumiskon vesivoimalaitos on otettu peruskunnostuksen jälkeen jälleen käyttöön. Peruskunnostuksen ansiosta voimalaitoksen säätömahdollisuudet ja energiatehokkuus paranevat, Pohjolan Voima (PVO) kertoo lehdistötiedotteessa.

Vaasan yliopisto järjestää kansainvälisen älykkäiden energiajärjestelmien ja -teknologioiden SEST2021-konferenssin 6.–8.9.2021

Vaasan yliopisto järjestää 6.–8. syyskuuta 2021 kansainvälisen konferenssin älykkäistä energiajärjestelmistä ja -teknologioista. Kolmipäiväinen SEST2021 järjestetään koronapandemian vuoksi etäkonferenssina. Konferenssi on tarkoitettu akateemisille tutkijoille ja energia-alan ammattilaisille.

Terrafamen akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt. Terrafame teki päätöksen akkukemikaalitehtaan 240 miljoonan euron investoinnista vuonna 2018. Akkukemikaalitehdas on valmistuessaan kapasiteetiltaan yksi maailman suurimmista akkukemikaalien tuotantolinjoista.

VR ottaa käyttöön koneälyisen apukuskin

VR on ottanut kevään aikana sekä matkustaja- että tavaraliikenteen junissa käyttöön veturinkuljettajaa avustavan, koneälyä hyödyntävän DAS-järjestelmän. DAS auttaa optimoimaan junan ajoa niin, että energiatehokkuus lisääntyy, täsmällisyys paranee ja samalla matkustusmukavuus kasvaa.

1.6.2021 | Kumppaniartikkeli

S/Y Christopher -jahdin peräsimien tiivisteiden vaihto – kuinka jahti päätyi Suomeen?

Viisi vuotta sitten S/Y Christopher -jahti oli Mallorcalla kunnostuksessa ja Baltic Yachts auttoi heitä siellä monissa kunnostukseen liittyvissä asioissa. Samalla Baltic Yachts loi hyvät suhteet kapteeni Mark O’Reillyyn.