KemiDigi-palvelu käytössä, koulutusta tulossa

Yritykset voivat nyt tehdä kemikaali-ilmoitukset KemiDigi-palvelussa. Kemikaalitiedon yhteen palveluun kokoava KemiDigi otettiin käyttöön helmikuun alussa.

chemistry

- Käyttöönotto on sujunut hyvin ja palvelun kehittämistä jatketaan kevään aikana. Tulevaisuudessa yritykset voivat hoitaa suurimman osan kemikaalitietoihin liittyvistä raportointi- ja ilmoitusvelvollisuuksista KemiDigin kautta, kertoo projektipäällikkö Minna Valtavaara.

Kemikaali-ilmoitus on yksi niistä vaarallisiin kemikaaleihin liittyvistä asiakirjoista, jonka tiedot yritykset tuovat jatkossa viranomaisten tietoon KemiDigin kautta. Kemikaali-ilmoitus pitää tehdä kaikista Suomen markkinoille tulevista kemikaaleista, jotka on luokiteltu vaarallisiksi. KemiDigiin toimitettu tieto on sekä viranomaisten että kemikaalin käyttäjien hyödynnettävissä.

Kemikaali-ilmoituksen tekeminen on palvelun käyttöönoton ensimmäisen vaihe. Huhtikuun lopulla yritykset voivat tehdä KemiDigin kautta kemikaaliluetteloitaan.

Sujuva palvelu ilmoitusvelvoitteiden hoitamiseen

KemiDigi on hallituksen kärkihanke, jonka tavoitteena on ollut luoda sujuva sähköinen palvelu yritysten kemikaaleihin liittyvien ilmoitusvelvoitteiden hoitamiseen.

- Palvelua on kehitetty yhdessä yritysten ja eri viranomaisten kanssa, jotta se vastaisi hyvin tarpeisiin, Valtavaara kertoo.

KemiDigin ydin muodostuu kemikaalirekisteristä, joka sisältää markkinoilla olevat vaaralliset kemikaalit, ainerekisteristä, jossa on tietoja aineista, sekä kemikaaleja käyttävien yritysten kemikaaliluetteloista, joissa yritykset voivat hyödyntää edellä mainittuja tietoja.

Koulutusta yrityksille

Tukes on järjestänyt yrityksille koulutusta kemikaali-ilmoituksen teossa ja KemiDigin käytössä, ja koulutuksia on tulossa kevään aikana lisää.

14.2.2019 järjestettävä koulutus lähetetään suorana verkkolähetyksenä osoitteessa  http://www.mediaserver.fi/live/tukes . Tilaisuudesta tehdään myös tallenne.

Ohjeita palvelun käyttöön julkaistaan myös  Tukesin nettisivuilla .

Uusimmat artikkelit

25.6.2019 | Alan Uutiset

”Sellumarkkinoilla normaali korjausliike” – hinta edelleen hyvällä tasolla, sanoo Metsä Groupin Hämälä

Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä ei kanna suurta huolta sellun hinnan viimeaikaisesta laskusuunnasta, sillä historiallisesti tarkasteltuna hintataso on edelleen ”hyvä”. Nykyinen hintataso ei myöskään vaikuta yhtiön arvioihin uuden Kemiin suunnitellun biotuotetehtaan kannattavuudesta. Varsinainen investointipäätös laitoksesta tehdään kesällä 2020.

Ford hyödyntää tuotannossaan yli miljardi kertakäyttömuovipulloa vuodessa

Autonvalmistaja Ford on löytänyt nerokkaan tavan käyttää uudelleen miljoonia muovipulloja. Jokaisessa yhtiön valmistaman Ford EcoSportin mattojen valmistukseen on käytetty 470 kertakäyttöistä muovista juomapulloa.

19.6.2019 | Tutkimus ja koulutus

Kumppaniverkostoista aiheutuu ongelmia yli 80 % yrityksistä

Kumppaniverkostoista johtuvat toimitusketjujen häiriöt ja liiketoiminnan keskeytykset luovat yrityksille painetta investoida kumppaniverkoston riskienhallintaan. Suomalaista yritysjohtoa huolestuttavat erityisesti kumppaniverkoston vastuullisuus- ja kyberriskit.

Cobotit auttoivat metallisorvaamon kasvuun

Yhteistyörobotti eli cobotti nosti savonlinnalaisen alihankintakoneistamo Ket-Metin kustannuskilpailukykyä roimasti.

llmalämpöpumppumyynnin rajua kasvua ruokki helteinen viime kesä

Lämpöpumppujen myynti Suomessa kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 47 prosenttia. Eniten rynnivät ilmalämpöpumput lähes 70 prosentin kasvulla, mutta myös maalämpöpumppujen, ilma-vesilämpöpumppujen ja poistoilmalämpöpumppujen myyntiluvut nousivat 10-15 prosenttia. 

Digitalisaatiolla säästöjä asumiskuluihin

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric järjesti eilen Helsingin messukeskuksessa jokavuotisen Innovation Summit -tapahtumansa. Viesti oli selvä: tekoäly ja IoT-tekniikka ovat nyt tulossa teollisuuden lisäksi vauhdilla myös kiinteistöihin säästöjä tuomaan

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.