https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kemikaalien ja niihin liittyvien määrätietojen ilmoittamiseen muutoksia vuoden alusta

Kemikaali-ilmoituksella ilmoitettaviin tietoihin on tullut tarkennuksia vuoden alussa. Yritys ilmoittaa kemikaali-ilmoituksella Suomen markkinoille saattamansa kemikaalin tiedot viranomaiselle. Yritys toimittaa kemikaali-ilmoituksen Tukesille sähköisen asiointipalvelun eli KemiDigi-järjestelmän kautta.

kemidigi-logo

Ilmoitettavat tiedot pohjautuvat käyttöturvallisuustiedotteeseen (KTT). Ilmoitetuista kemikaaleista kerätään myös määrätiedot.

Kemikaali-ilmoituksella  ilmoitettaviin tietoihin on tullut tarkennuksia uudessa sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa (1118/2020). Kemikaali-ilmoitusta laatiessa on mm. ilmoitettava, tehdäänkö ilmoitus kemikaalituotteesta vai luvanvaraisesta biosidi- tai kasvinsuojeluainevalmisteesta, joiden tiedot haetaan ilmoitukselle automaattisesti kyseisistä rekistereistä.

Määrätietojen ilmoittamiseen on uuden asetuksen myötä kuukausi enemmän aikaa kuin aiemmin, eli määrätiedot on ilmoitettava jatkossa edelliseltä vuodelta seuraavan vuoden maaliskuun loppuun mennessä. Myös käyttöturvallisuustiedotteen tietovaatimuksia on uudistettu , ja uusia vaatimuksia sovelletaan tammikuusta 2021 alkaen. Kemikaalin KTT on liitettävä kemikaali-ilmoitukseen KemiDigissä.

Näiden lisäksi kemikaalilakiin on tullut kemikaalituoterekisteriä koskevia muutoksia, joita sovelletaan 1.1.2021 alkaen. Muutokset liittyvät digitaaliseen asiointiin KemiDigi-järjestelmän kautta sekä ilmoituksiin myrkytystietokeskuksille. Ilmoitus myrkytystietokeskukselle on hoitunut Suomessa aiemmin kemikaali-ilmoituksen yhteydessä, mutta vuoden alusta alkaen siihen vaaditaan erillinen ilmoitus, joka on tehtävä Euroopan kemikaaliviraston (ECHA) ilmoitusportaalin kautta noudattaen yhtenäisiä EU:n tietovaatimuksia.

Tietojen kerääminen kansallisesti markkinoilla olevista kemikaaleista ja niiden määristä on tärkeää terveyden ja ympäristön suojelemiseksi. Lainsäädäntöä toimeenpanevat ja valvovat viranomaiset käyttävät kemikaali-ilmoitusten tietoja ja määrätiedoista johdettuja tietoja omassa toiminnassaan.

Tukesin toimintaohje  (pdf) kemikaalituoterekisteriin tehtävistä kemikaali-ilmoituksista ja niihin liittyvistä määrätiedoista on julkaistu Tukesin verkkosivulla.

Kemikaalituoterekisterin julkisesta versiosta kuka tahansa voi katsoa perustietoja useista kemikaaleista. Kemikaalituoterekisterin lisäksi myös biosidi - ja kasvinsuojeluainerekisterit ovat KemiDigissä julkisesti saatavilla, Tukes kertoo..

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.