https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kemikaalien ja niihin liittyvien määrätietojen ilmoittamiseen muutoksia vuoden alusta

Kemikaali-ilmoituksella ilmoitettaviin tietoihin on tullut tarkennuksia vuoden alussa. Yritys ilmoittaa kemikaali-ilmoituksella Suomen markkinoille saattamansa kemikaalin tiedot viranomaiselle. Yritys toimittaa kemikaali-ilmoituksen Tukesille sähköisen asiointipalvelun eli KemiDigi-järjestelmän kautta.

kemidigi-logo

Ilmoitettavat tiedot pohjautuvat käyttöturvallisuustiedotteeseen (KTT). Ilmoitetuista kemikaaleista kerätään myös määrätiedot.

Kemikaali-ilmoituksella  ilmoitettaviin tietoihin on tullut tarkennuksia uudessa sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa (1118/2020). Kemikaali-ilmoitusta laatiessa on mm. ilmoitettava, tehdäänkö ilmoitus kemikaalituotteesta vai luvanvaraisesta biosidi- tai kasvinsuojeluainevalmisteesta, joiden tiedot haetaan ilmoitukselle automaattisesti kyseisistä rekistereistä.

Määrätietojen ilmoittamiseen on uuden asetuksen myötä kuukausi enemmän aikaa kuin aiemmin, eli määrätiedot on ilmoitettava jatkossa edelliseltä vuodelta seuraavan vuoden maaliskuun loppuun mennessä. Myös käyttöturvallisuustiedotteen tietovaatimuksia on uudistettu , ja uusia vaatimuksia sovelletaan tammikuusta 2021 alkaen. Kemikaalin KTT on liitettävä kemikaali-ilmoitukseen KemiDigissä.

Näiden lisäksi kemikaalilakiin on tullut kemikaalituoterekisteriä koskevia muutoksia, joita sovelletaan 1.1.2021 alkaen. Muutokset liittyvät digitaaliseen asiointiin KemiDigi-järjestelmän kautta sekä ilmoituksiin myrkytystietokeskuksille. Ilmoitus myrkytystietokeskukselle on hoitunut Suomessa aiemmin kemikaali-ilmoituksen yhteydessä, mutta vuoden alusta alkaen siihen vaaditaan erillinen ilmoitus, joka on tehtävä Euroopan kemikaaliviraston (ECHA) ilmoitusportaalin kautta noudattaen yhtenäisiä EU:n tietovaatimuksia.

Tietojen kerääminen kansallisesti markkinoilla olevista kemikaaleista ja niiden määristä on tärkeää terveyden ja ympäristön suojelemiseksi. Lainsäädäntöä toimeenpanevat ja valvovat viranomaiset käyttävät kemikaali-ilmoitusten tietoja ja määrätiedoista johdettuja tietoja omassa toiminnassaan.

Tukesin toimintaohje  (pdf) kemikaalituoterekisteriin tehtävistä kemikaali-ilmoituksista ja niihin liittyvistä määrätiedoista on julkaistu Tukesin verkkosivulla.

Kemikaalituoterekisterin julkisesta versiosta kuka tahansa voi katsoa perustietoja useista kemikaaleista. Kemikaalituoterekisterin lisäksi myös biosidi - ja kasvinsuojeluainerekisterit ovat KemiDigissä julkisesti saatavilla, Tukes kertoo..

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.