https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kiertotalousmittarit mukana kemianteollisuuden Responsible Care 2015 -ohjelmassa

Kemianteollisuuden kansainvälisen Responsible Care -vastuullisuusohjelman vuoden 2015 tulokset on julkaistu. Uutena elementtinä sen raportoinnissa ovat kiertotalouden mittarit.

kiertotalous

Lähde: Kemianteollisuus

Suomessa Resonsible Care -ohjelmaan osallistuu lähes 100 kemianteollisuuden yritystä, ja se kattaa noin 80 prosenttia kemianteollisuuden tuotannosta ja 60 prosenttia henkilöstöstä. Vuosittain raportoitavat noin 50 mittaria liittyvät kemianteollisuuden panostuksiin, resurssitehokkuuteen, päästöihin, turvallisuuteen ja työhyvinvointiin, tuoteketjuun ja vuorovaikutukseen. Vuoden 2015 raportoinnissa uusia mittareita ovat kiertotalouden mittarit.

– Kemianteollisuus on yksi kiertotalouden edelläkävijöistä, sillä jo vuosikymmenien ajan se on jalostanut eri toimialojen jäte- ja sivuvirroista lukuisia tuotteita ja ratkaisuja. Ottamalla kiertotalouteen liittyvät mittarit osaksi vastuullisuusraportointiamme pääsemme systemaattisemmin kiinni kehitysmahdollisuuksiin, sanoo Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Leppä.

Poimintoja Responsible Care -ohjelman tuloksista 2015 (suluissa vuoden 2014 vertailuluku):

Tapaturmataajuus (LTI3) 6,9 tapaturmaa miljoonaa työtuntia kohden (7,1)

Sairauspoissaolot kokonaistyötunneista 3,9 prosenttia (4,2)

Energiankulutus 0,93 kWh/tuotantokg (0,92)

Vedenkulutus 1,10 litraa/tuotantokg (1,11)

Loppusijoitettava jäte 5,3 g/tuotantokg (7,0)

Kasvihuonekaasupäästöt 215 gCO2e/tuotantokg (207)

Vuoden 2015 tulokset ovat pääosin jatkumoa pitkän aikavälin tuloksille. Vedenkulutus tuotannossa on vähentynyt 54 prosenttia ja energian kulutus puolestaan noin viidenneksen viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana. Loppusijoitettavan jätteen määrä on vähentynyt 55 prosenttia vuodesta 1999 ja tapaturmataajuus taas on pudonnut 84 prosenttia ohjelman alun vertailuvuodesta 1988.

– Kiertotaloutta kuvaavissa mittareissa tarkensimme raaka-aineiden ja sivuvirtojen ja jätteiden käytön raportointia. Tuloksena saimme ainutlaatuista tietoa kemianteollisuuden materiaalivirroista. Samalla uuden seuranta-alueen käyttöönotto suuntaa yritysten huomiota vastuullisuuden uusille alueille, sanoo johtava asiantuntija Merja Vuori, joka koordinoi ohjelman tiedonkeruuta.

Poimintoja kiertotalouteen liittyvistä tuloksista 2015:

Tuotannosta tulevista materiaaleista oli 2 prosenttia sivuvirtoja ja jätteitä

Näistä tuotannon sivuvirroista ja jätteistä hyödynnettiin materiaalina ja energiana 74 prosenttia

Tuotannon raaka-aineista 9 prosenttia oli uusiutuvia

Tuotannon raaka-aineista 2 prosenttia oli kierrätettyjä

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.4.2025 | Alan Uutiset

VTT ja LUT-yliopisto löysivät keinoja jalostaa metsäteollisuuden hiilidioksidipäästöt muovin raaka-aineeksi

Forest CUMP -tutkimusprojektissa selvitettiin, miten metsäteollisuudesta ja jätteenpoltosta syntyvää biopohjaista hiilidioksidia otetaan talteen ja muunnetaan korkean jalostusasteen tuotteiksi, kuten muovien raaka-aineiksi eteeniksi ja propeeniksi.

Wärtsilä laajentaa teknologiakeskus Sustainable Technology Hubia Vaasassa

Wärtsilän 50 miljoonan euron investointi nopeuttaa tulevaisuuden polttoaineratkaisujen tuotantoa ja tuotekehitystä sekä uusien tuotteiden tuomista markkinoille.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

Olkiluodon vuosihuollot käynnistyvät

Ensimmäisenä alkaa Olkiluoto 3:n vuosihuolto, jossa laitos valmistellaan tulevalle, pidempikestoiselle 18 kuukauden käyttöjaksolle. Suunniteltuun huoltokokonaisuuteen sisältyy noin 1700 erillistä työtä sekä 5000 työvaihetta.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.