https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kiilto kehittää muovin kierrätystä – L&T hoitaa logistiikan

Kiilto on aloittanut laajan pilottihankkeen yritysten muovijätteen vähentämiseksi.

muovi_kiilto

Yhtiön mukaan Suomessa kierrätetään muovisia kuluttajapakkauksia, mutta ei vielä juurikaan yrityspakkauksia. Kiilto haluaakin hankkeen avulla edistää muovisten yrityspakkausten kierrätystä.   

Kiillon organisoimassa hankkeessa ovat mukana Kaarea, SOL Palvelut, Viking Line, Naantalin kylpylä, Lassila&Tikanoja, Raision seudun koulutuskuntayhtymä Raseko sekä suuri terveydenhuolto-alan toimija.

Yhtiö toteutti jo viime kesänä  Muumimaailman kanssa pilottihankkeen , jossa kierrätettiin saarella käytetyt muoviset yrityspakkaukset.

L&T hoitaa käytännön logistiikan

Lassila & Tikanoja vastaa hankkeen käytännön logistiikasta. Se toimittaa yrityksiin keräysastiat ja hoitaa niiden tyhjennykset.
Lassila & Tikanojan liiketoimintapäällikkö Sanna Peltola kertoo, että kerätty muovimateriaali viedään yrityksen Merikarvian muovinkäsittelylaitokseen.
- Perillä kerätyn muovin laatu tarkistetaan. Sitten se murskataan, pestään ja kuivataan. Tämän jälkeen muovi jauhetaan pieneksi jakeeksi, mikä käy muoviteollisuuden raaka-aineeksi, sanoo Peltola.

Peltolan mukaan yritysmuovin kierrättäminen on ollut haasteellista muun muassa siksi, koska muovin käsittelyyn ei ole Suomessa riittävästi laitteistoja.
- Merikarvian laitokselle on valmistunut uusi yritysmuoveille tarkoitettu pesulinjasto. Se mahdollistaa nyt osaltaan yritysmuovin kierrätyksen.

Kierrätyksen vaikeusastetta nostaa myös se, että eri muovilaadut pitää kierrättää erikseen. Kiillon pilottihankkeessa kierrätetään HDPE-muovipakkauksia eli korkeatiheyksistä polyeteeniä sisältäviä pakkauksia.

- Kierrätysmuovista valmistetaan ensi sijaisesti alkuperäisen kaltaisia tuotteita, vaikkapa muovipulloja.

Kiilto neuvoo ja perehdyttää

Hankkeessa Kiilto ohjeistaa ja perehdyttää siihen osallistuvien yritysten henkilöstön pakkausten keräykseen ja kierrätykseen.

- Hankkeeseen osallistuminen on yrityksille helppoa, se ei vaadi juurikaan ylimääräistä työtä. Käytännössä riittää, että työntekijä huuhtelee tyhjentyneen pakkauksen ja panee sen keräysastiaan, Kiillon tuotekehityspäällikkö Heidi Kähkönen huomauttaa.

Pilottihanke käynnistyi lokakuussa ja se kestää puoli vuotta. Tämän jälkeen tulokset kootaan yhteen ja päätetään jatkotoimista.

Peltola uskoo, että muutaman vuoden päästä yritysmuovin kierrätyksessä ollaan jo paljon nykyistä pidemmällä. Myös EU:n lainsäädäntö ohjaa kierrätyksen tehostamiseen. Vuonna 2025 50 prosenttia kaikesta pakkauksiin käytettävästä muovista pitää kierrättää.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.