https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kivivillajäte ekologisesti kierrätykseen tehtaalta ja rakennustyömailta

Rakennusten julkisivuissa käytettävien pelti-villa-pelti-elementtien valmistuksessa ja asennuksessa syntyvä kivivillajäte on tähän asti ollut ongelmajätettä. Nyt se voidaan kierrättää ja hyödyntää uusien eristeiden valmistuksessa.

areco

Villajäte on aiemmin luokiteltu ongelmajätteeksi ja sen kaatopaikalle viemisestä on jouduttu maksamaan ongelmajätemaksu, Areco Profiles Oy:n myyntijohtaja Kasper Siintola kertoo.

Pelti-villa-pelti-elementtejä valmistavan Areco Profiles Oy:n tuotantomäärien kasvaessa myös jätevillan määrä on kasvanut.

- Aiemmin jätevillalle ei ole oikein ollut järkevää hyötykäyttöä, mikä on ollut meille ekologinen ja taloudellinen huolenaihe. Villajäte on aiemmin luokiteltu ongelmajätteeksi ja sen kaatopaikalle viemisestä on jouduttu maksamaan ongelmajätemaksu, Areco Profiles Oy:n myyntijohtaja Kasper Siintola kertoo.

Yritys ratkaisi ongelman rakentamalla kierrätyspalvelun yli jäävälle villamateriaalille Eko-Expert Oy:n kanssa.

Tehtaalla syntyvä elementtituotannon jätevilla on muuttunut uuden eristetuotteen kierrätysraaka-aineeksi, ja samalla on ratkennut myös rakennustyömaiden hukkapalaongelma.

Rakennustyömailla valmiselementtien koko ei aina mene yksiin rakennuksen seinän mittojen kanssa, jolloin pilarivälien ylimpiä elementtejä joudutaan leikkaamaan ja halkaisemaan. Elementteihin sahataan myös ikkuna- ja oviaukotuksia.

– Isolla työmaalla syntyy paljon kivivillajätettä, ja siellä on vain rajattu määrä jätelavoja. Me hoidamme nyt villajätteen poiskuljetuksen kierrätykseen, jolloin villa ei turhaan täytä työmaan jätelavoja, Siintola kertoo.

Areco Profiles perii villajätemateriaalin kierrätyksestä pienen vastaanottomaksun, joka on paljon alhaisempi kuin ongelmajätteen kaatopaikkamaksu.

– Asiakas ottaa yhteyttä, kun jätevillanippu on haettavissa. Käymme hakemassa nipun, otamme siitä pellit irti ja hyötykäytämme villat. Myös hukkapeltipalat menevät kierrätykseen. Asiakkaamme ovat tykänneet palvelustamme, koska se on hyvin selkeä ja toimiva ilman mitään piilokuluja ja on poistanut yhden murheen heidän elämästään, Siintola sanoo.

Eemeli Sarka

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.