https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Majvik puolittaa hiilijalanjälkensä

Kirkkonummella sijaitseva kokous- ja kongressihotelli vaihtaa kaukolämmön maalämpöön. Samalla hotellin energialasku ja hiilijalanjälki puolittuvat.

leasegreen

Majvikin kokous- ja kongressihotelli luopuu kokonaan kaukolämmöstä. Syksyn aikana Majvikiin   tehdään lähes 30 energiakaivoa, jotka keräävät lämpöenergiaa noin 300–350 metrin syvyydestä. Maalämmön lisäksi energiakaivoista saadaan kesäaikaan maaviileää, jonka avulla jäähdytetään Majvikin päärakennuksen yhteisiä tiloja.

Majvikin omistaa Ammattiliitto Pro.

- Tässä hankkeessa yhdistyy kaksi meille tärkeää asiaa. Me pienennämme merkittävästi kiinteistön hiilijalanjälkeä ja siirrymme samaan aikaan sekä tekniikan että lämmityksen osalta kehityksessä eteenpäin taloudellisesti järkevällä tavalla, kertoo Pron talous- ja hallintojohtaja Jani Salenius.

Lämmitysmuodon lisäksi Majvikin energiaremontissa modernisoidaan ilmanvaihtoa, valaistusta ja rakennusautomaatiota. Energiaa säästyy, kun ilmanvaihdon lämpö otetaan talteen ja valaistus muutetaan ledeiksi. Parhaillaan selvitetään myös aurinkosähköjärjestelmän lisäämistä kiinteistön katolle.

Saleniuksen mukaan Majvikin päärakennus on hyvässä kunnossa. Hotellihuoneet on uusittu muutamia vuosia sitten. Rakennuksen tekniikka on kuitenkin suurelta osin alkuperäistä eli lähes 30 vuotta vanhaa.

- Harkitsimme tätä pitkään ja päädyimme siihen, että haluamme päivittää tekniikan kerralla kuntoon yhtenä kokonaisuutena eikä pienissä osissa. 

Remontti leikkaa pois puolet Majvikin päärakennuksen hiilijalanjäljestä. Vuosittainen hiilidioksidipäästöjen leikkaus vastaa lähes 60 omakotitalon päästöjä vuodessa tai yli kahtatuhatta edestakaista lentoa Helsingistä Tukholmaan. Myös taloudelliset vaikutukset ovat merkittäviä. LeaseGreenin laskelmien mukaan nyt tehtävän energiaremontin elinkaarisäästöt nousevat 1,5 miljoonaan euroon.

Majvikin toimitusjohtaja Leila Vänttinen odottaa jo sitä aikaa, kun kaukolämpölaskuja ei enää tule.

- Ne ovat olleet tämän kokoisessa kiinteistössä suuria. Meillä on päärakennuksessa 85 huonetta, useita kokoustiloja, kolme ravintolaa ja uima-allastiloja.

Majvikin muut rakennukset ovat siirtyneet maalämpöön jo aikaisemmin. Majvikin vanhin osa eli 1900-luvun alussa rakennettu jugendlinna on lämmennyt maalämmöllä jo 12 vuotta, majoitustiloja sisältävä paritalo viisi vuotta sitten ja rannassa sijaitseva rivitalo saunatiloineen kesästä lähtien.

Markkinat vaativat muutoksia

Isoissa kiinteistöissä on paljon neliöitä, joten energiakustannusten osuus kiinteistä kuluista nousee tyypillisesti korkeaksi. Siksi monet hotellit ja kylpyläkiinteistöt ovat kiinnostuneita energiatehokkuudestaan.

Isompi paine tulee kuitenkin asiakkailta. Yhä useammat asiakkaat ottavat ympäristöasiat huomioon hankinnoissaan. Esimerkiksi valtion ja suurten kuntien tarjouspyyntöjen tausta-aineistoissa kysytään, miten kiinteistössä tai vaikka ruokailussa on huomioitu ympäristö- ja ilmastonäkökulmat.

- Jos näitä asioita ei ota huomioon, ei välttämättä pääse edes mukaan julkisiin tarjouskilpailuihin, kertoo Majvikin toimitusjohtaja Leila Vänttinen.

Suomessa tilanne on Vänttisen mukaan hyvä. Hänen toiveenaan on, että samanlainen toimintatapa leviäisi myös Aasiaan ja Yhdysvaltoihin.

LeaseGreen on erikoistunut isojen kiinteistöjen energiatehokkuushankkeisiin. Monessa hankkeessa on tärkeää, että työt eivät häiritse kiinteistön käyttöä. Niin on myös Majvikissa, joka on suosittu ja arvostettu kokousten ja tapahtumien pitopaikka. Espoonlahden rannalla sijaitsevassa hotellissa käy vuosittain noin 20 000 asiakasta.

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.