https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Mikkeli lähtee hyödyntämään biohiiltä hulevesien käsittelyssä

Mikkelin kaupunki panostaa uusien biohiiliratkaisujen käyttöönottoon. Kaupunkiin Pitkäjärvelle rakennetaan alkuvuoden 2019 aikana biohiiltä hyödyntävä hulevesien käsittelyjärjestelmä, joka toimii samalla ainutlaatuisena hulevesien suodatinratkaisujen tutkimus- ja kehittämisympäristönä tutkimustoimijoille ja yrityksille. Uusi ympäristö vahvistaa osaltaan alueen vesiosaamista.

green-campus-tuulimylly-615x295-tuulimylly-jarvi

Mikkelin kaupunki on päättänyt toteuttaa biohiiltä hyödyntävän hulevesien käsittelyjärjestelmän Pitkäjärveen laskevien hulevesien laadun parantamiseksi. Järjestelmän rakentaminen aloitetaan jo vuoden 2018 aikana ja järjestelmä otetaan käyttöön kesään 2019 mennessä. 

- Investoinnin ensisijainen tavoite on parantaa Pitkäjärveen päätyvien hulevesien laatua, mutta samalla olemme pystyneet ottamaan mukaan seudun kärkiosaamisalueisiin liittyvät kehittämismahdollisuudet, toteaa Mikkelin kaupungin puolelta investoinnin toteutuksesta vastaava suunnitteluinsinööri Antero Cederström

Hulevesien käsittelyjärjestelmään tulee useita rinnakkaisia suodatinyksiköitä, mikä mahdollistaa erilaisten uusien suodatinratkaisuiden testauksen ja vertailun. Puhdistustuloksen optimoimiseksi ja varmistamiseksi järjestelmässä hyödynnetään myös muita vedenkäsittelymenetelmiä, kuten laskeuttamista. Järjestelmä varustetaan jatkuvatoimisella mittaus- ja monitorointijärjestelmällä, jolla voidaan todentaa biohiilisuodatuksen toimintaa. Monitorointijärjestelmän rakentaminen on tarkoitus toteuttaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) toimesta ja siihen haetaan ELY-keskuksen rahoitusta. Järjestelmä mahdollistaa huleveden laatuun liittyvän reaaliaikaisen mittaustiedon julkistamisen. Käsittelyjärjestelmän tarjoamien tutkimus- ja testausmahdollisuuksien uskotaan herättävän myös kansainvälistä kiinnostusta.

Uusi investointi suunniteltiin alkuvuoden 2018 aikana Mikkelin kaupungin ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksein Oy:n koordinoimana. Jo suunnitteluvaiheessa alueen yritykset ja tutkimustoimijat saattoivat kertoa tarpeistaan. Kiinnostuksensa ilmaisi mm. biohiilen tuotantoon erikoistunut Noireco Oy.

- Pitkäjärvelle toteutettava ympäristö tarjoaa konkreettisia mahdollisuuksia uusien biohiileen pohjautuvien suodatinmateriaalien kehittämiseen ja testaukseen. Meitä ilahduttaa, että kaupunki-infran rakentamisessa otetaan huomioon yritysten kehittämistarpeita, toteaa toimitusjohtaja Tuomo Leppänen Noireco Oy:stä. Yhtiö on parhaillaan rakentamassa uutta biohiilen tuotantokapasiteettia tähtäimessään kansainväliset markkinat ja voimakas kasvu.

Biohiilen yksi mielenkiintoisimmaksi arvioitu uusi sovellus on hulevesien käsittelyssä. Pitkäjärven hulevesien käsittelyjärjestelmä kytkeytyy osaksi Mikkelin EcoSairilan vihreän teollisuuden keskittymää ja Sinisen biotalouden osaamiskeskusta, joiden ympärille ollaan rakentamassa laajempaa valtakunnallista kärkeä edustavaa vesiosaamisen tutkimus-, tuotekehitys- ja pilotointiympäristöä. Alueen rakenne ja tuotekehitysympäristöt edistävät suomalaista vesiosaamista ja vesiliiketoiminnan kehittymistä. 

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.