https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Neste ja REMONDIS kumppaneiksi muovijätteen kemiallisen kierrätyksen kehittämisessä

Neste ja REMONDIS, yksi maailman suurimmista yksityisomistuksessa olevista kierrätys-, palvelu- ja vesiyrityksistä, ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen  muovijätteiden kemiallisen kierrätyksen  kehittämisestä. Yritykset keskittyvät kemiallisen kierrätyksen kehittämiseen ja kiihdyttämiseen tavoitteenaan saavuttaa yli 200 kilotonnin kapasiteetti  muovijätteen prosessoinnissa vuodessa.

neste_muovi

Muovien mekaaninen kierrätys on edistänyt kiertotaloutta sekä tukenut raaka-aineiden riittävyyttä ja ilmastonsuojelua jo vuosikymmenien ajan. Kumppanuus yhdistää REMONDISin osaamisen jätteenkeräyksessä- ja lajittelussa Nesteen kokemukseen ja osaamiseen öljynjalostuksesta sekä heikkolaatuisten jäte- ja tähdemateriaalien käsittelystä. Yritysten tavoitteena on rakentaa kemiallisen kierrätyksen ekosysteemi, jotta myös muut arvoketjuun kuuluvat yritykset voivat kehittää mekaanista kierrätystä täydentäviä kierrätysratkaisuja. Tämä ulottuu myös muoveihin, joita on nykyisin vaikeaa tai mahdotonta kierrättää.
Muovien kemiallinen kierrätys hajottaa muovijätteen muovi- ja kemianteollisuuden raaka-aineeksi käytettäväksi uusien korkealaatuisten muovien, kemikaalien ja polttoaineiden tuotannossa.

- Jotta muovien kemiallinen kierrätys olisi mahdollista teollisessa mittakaavassa, on välttämätöntä, että kierrätys- ja kemianteollisuus toimivat tiiviissä yhteistyössä. REMONDISin ja Nesteen välinen kumppanuus keskittyy optimaalisen kierrätysprosessin kehittämiseen, jotta yhä suurempi osa muoveista olisi jatkossa osa kiertotaloutta, korostaa Jürgen Ephan, Managing Director, REMONDIS Recycling.

-Saadessamme myös REMONDISin arvoketjukumppaneittemme joukkoon voimme kehittää kemiallisen kierrätyksen ratkaisua, joka laajentaa mahdollisuuksia kierrättää vielä tänä päivänä kierrätykseen kelpaamattomia materiaaleja. Kemiallinen kierrätys mahdollistaa hiilen kierrättämisen yhä uudestaan ​​ja uudestaan sekä vähentää raakaöljyriippuvuutta, mikä on yksi Nesteen keskeisistä tavoitteista alan vastuullisuusjohtajana. , sanoo Nesteen Renewable Polymers & Chemicals -liiketoiminnasta vastaava johtaja Mercedes Alonso.

- Yhteistyö tuo meidät myös askeleen lähemmäksi sitoumustamme prosessoida vuosittain yli miljoona tonnia muovijätettä vuodesta 2030 lähtien, Alonso päättää.

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.