https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Noin 1 000 automaatiolaitetta yhä suojaamatta suomalaisissa verkoissa

Kyberturvallisuuskeskus on kartoittanut suomalaisten verkkojen turvallisuutta etsimällä verkosta suojaamattomia automaatiolaitteita. Vuonna 2020 havaittiin niitä noin tuhat. Automaatiolaitteita ovat esimerkiksi automaation hallintajärjestelmät, erilaiset näyttöpaneelit ja kiinteistöjen hallintaan käytetyt järjestelmät.

automaatio1

 

Kyberturvallisuuskeskuksen vuotuinen kartoitus toteutettiin toukokuussa 2020. Avoimien automaatiolaitteiden kartoituksen tarkoituksena on luoda tilannekuvaa suomalaisista suojaamattomista automaatiolaitteista, laitteiden määrän kehityksestä, tiedottaa laitteistojen omistajia ja ylläpitäjiä sekä opastaa omistajia laitteistojen suojaamiseksi.

Avoimia rakennusautomaatiolaitteita selvästi eniten

  • Vuoden 2020 kartoituksessa suojaamattomia automaatiojärjestelmiä löytyi seuraavasti:
  • teollisuuden ohjausjärjestelmiä 33
  • yksittäisiä automaatioon liittyviä laitteita (esimerkiksi teollisuusautomaatiojärjestelmät) 118
  • rakennusautomaatioon liittyviä laitteistoja 799.

-Yhteenvetona voimme todeta, että havaittujen suojaamattomien teollisuuden ohjausjärjestelmien sekä rakennusautomaatiojärjestelmien määrät ovat pienentyneet, mutta yksittäisten suojaamattomien automaatiolaitteiden määrä on lisääntynyt vuodesta 2019, toteaa Kyberturvallisuuskeskus lehdistötiedotteessa.

Kevään muita huolestuttavia havaintoja

Automaatiolaitteiden lisäksi toukokuisessa kartoituksessa havaittiin verkkoon liitettyjä IoT-laitteita (Internet of Things, esineiden internet), joita ovat esimerkiksi kotireitittimet, laajakaistamodeemit, tulostimet ja verkkokamerat. Näitä laitteita verkoissa on enemmän kuin esimerkiksi rakennusautomaatiolaitteita.

Maaliskuussa etenkin suojattomien etätyöpöytä- ja verkkoyhteyspalvelujen määrä kasvoi selvästi Suomen verkoissa - tilannetta selittänee etätyön määrä, joka kasvoi koronaepidemian vuoksi. Maailmalla raportoitiin, että myös suojaamattomien automaatiolaitteiden määrä kasvoi vastaavasti mahdollisesti samasta syystä. Joissakin automaatiojärjestelmissä on käytössä etätyöpöytä- ja verkkoyhteyspalveluja.

Lue aiheesta lisää: Automaatiolaitekartoitus_2020.docx (kyberturvallisuuskeskus.fi)

Uusimmat artikkelit

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

18.11.2024 | Alan Uutiset

Gasum lähtee Tanskan biokaasumarkkinoille

Gasum ostaa Hærup Biogas ApS:n biokaasulaitoksen. Tanska on houkutteleva paikka biokaasun tuotannolle vahvan maataloussektorinsa ansiosta – raaka-ainetta riittää. Maa on Euroopan neljänneksi suurin biokaasun tuottaja.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.