https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Noin 1 000 automaatiolaitetta yhä suojaamatta suomalaisissa verkoissa

Kyberturvallisuuskeskus on kartoittanut suomalaisten verkkojen turvallisuutta etsimällä verkosta suojaamattomia automaatiolaitteita. Vuonna 2020 havaittiin niitä noin tuhat. Automaatiolaitteita ovat esimerkiksi automaation hallintajärjestelmät, erilaiset näyttöpaneelit ja kiinteistöjen hallintaan käytetyt järjestelmät.

automaatio1

 

Kyberturvallisuuskeskuksen vuotuinen kartoitus toteutettiin toukokuussa 2020. Avoimien automaatiolaitteiden kartoituksen tarkoituksena on luoda tilannekuvaa suomalaisista suojaamattomista automaatiolaitteista, laitteiden määrän kehityksestä, tiedottaa laitteistojen omistajia ja ylläpitäjiä sekä opastaa omistajia laitteistojen suojaamiseksi.

Avoimia rakennusautomaatiolaitteita selvästi eniten

  • Vuoden 2020 kartoituksessa suojaamattomia automaatiojärjestelmiä löytyi seuraavasti:
  • teollisuuden ohjausjärjestelmiä 33
  • yksittäisiä automaatioon liittyviä laitteita (esimerkiksi teollisuusautomaatiojärjestelmät) 118
  • rakennusautomaatioon liittyviä laitteistoja 799.

-Yhteenvetona voimme todeta, että havaittujen suojaamattomien teollisuuden ohjausjärjestelmien sekä rakennusautomaatiojärjestelmien määrät ovat pienentyneet, mutta yksittäisten suojaamattomien automaatiolaitteiden määrä on lisääntynyt vuodesta 2019, toteaa Kyberturvallisuuskeskus lehdistötiedotteessa.

Kevään muita huolestuttavia havaintoja

Automaatiolaitteiden lisäksi toukokuisessa kartoituksessa havaittiin verkkoon liitettyjä IoT-laitteita (Internet of Things, esineiden internet), joita ovat esimerkiksi kotireitittimet, laajakaistamodeemit, tulostimet ja verkkokamerat. Näitä laitteita verkoissa on enemmän kuin esimerkiksi rakennusautomaatiolaitteita.

Maaliskuussa etenkin suojattomien etätyöpöytä- ja verkkoyhteyspalvelujen määrä kasvoi selvästi Suomen verkoissa - tilannetta selittänee etätyön määrä, joka kasvoi koronaepidemian vuoksi. Maailmalla raportoitiin, että myös suojaamattomien automaatiolaitteiden määrä kasvoi vastaavasti mahdollisesti samasta syystä. Joissakin automaatiojärjestelmissä on käytössä etätyöpöytä- ja verkkoyhteyspalveluja.

Lue aiheesta lisää: Automaatiolaitekartoitus_2020.docx (kyberturvallisuuskeskus.fi)

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.