https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Paulig etsii tapoja pienentää päästöjään yhdessä L&T:n kanssa

Pauligin ja L&T:n tiivis yhteistyö energiatehokkuuden parantamiseksi alkoi kesällä 2019. Vuosaaren paahtimoon tehtiin olosuhteiden kartoitus sekä energiakatselmus, ja niiden pohjalta laadittiin energiatehokkuusohjelma, jonka avulla ohjataan myös muiden Pauligin tehtaiden energiatehokkuuden kehittämistä.

paulig

Paulig aikoo vähentää oman toimintansa kasvihuonepäästöjä 80 prosenttia vuoteen 2030 mennessä ja Pauligin tavoitteet ovat saaneet kasvihuonekaasupäästöjen globaaliin vähentämiseen tähtäävän Science Based Targets initiativen (SBTi) validoinnin tieteellisiksi päästövähennystavoitteiksi.

Vuosaaressa hiilineutraaliuden saavuttamiseksi on keskitytty energiatehokkuuteen, aloitettu paahtokoneiden hukkalämmön talteenotto, ja siirrytty hankkimaan biokaasua sekä uusiutuvista lähteistä tuotettua sähköä ja kaukolämpöä.

Saavutetuilla säästöillä katetaan investoinnit

L&T on leikannut Vuosaareen paahtimon energiankäyttöä muun muassa tarpeenmukaisella ilmanvaihdolla. Ilmanvaihdon ohjaustavan muutokset pienensivät sekä sähkön että kaukolämmön kulutusta ja myös energiakustannuksia.

L&T:n energianhallintakeskus huolehtii siitä, että Vuosaaren paahtimon ja toimiston lämpötila ja hiilidioksidin määrä pysyvät Pauligin toivomalla tasolla. Energianhallintakeskus ohjaa myös  kiinteistöhuollon  toimenpiteitä. Energiatehokkuusasiantuntijat tarkastavat kohteen rakennusautomaatiojärjestelmän toiminnan määräajoin, jotta varmistetaan laitteiden optimaalinen toiminta.

Loppuvuodesta 2020 selvitettiin myös kahvipaahtimon paineilmakompressoreiden tuottaman hukkalämmön hyötykäyttöä.

Varsin pienilläkin toimilla saavutetaan nopeasti vaikuttavia lukuja. Toiminta on nettonegatiivista: säästöt ovat suuremmat kuin työn ja investointien kustannukset, L&T kertoo.

- Vuosaaren paahtimo on Pauligin ensimmäinen hiilineutraali tuotantolaitos ja olemme vähentäneet paahtimon kasvihuonepäästöjä 98 prosenttia vuodesta 2014. Tavoite on, että kaikki tuotantolaitoksemme ovat hiilineutraaleja vuoteen 2023 mennessä, kertoo Pauligin kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Timo Tuukkanen. 

Jatkossa L&T:n tarjoamia energiatehokkuuspalveluita täydennetään digitaalisella, älykkäällä energianhallintajärjestelmä L&T Smartti Automaatiolla, jonka avulla energiankäyttöä voidaan optimoida vieläkin pidemmälle.

- Pauligin ja L&T:n yhteinen tavoite digitaalisten energiatehokkuuspalveluiden käyttöönotolle on kaukolämmön kulutuksen ja kustannusten pienentäminen ensimmäisen vuoden aikana jopa 20 prosentilla.

Vuosaaren kahvipaahtimo

  • Paulig on yksi maailman vastuullisimmista kahvipaahtimoista, ja vuodesta 2018 lähtien kaikki Pauligin käyttämät kahvipavut ovat tulleet vastuulliseksi varmennetuista lähteistä. Paulig valmistaa Vuosaaren paahtimossa 100 miljoonaa kahvipakettia vuodessa, ja tuotannossa on yli 200 erilaista tuotetta. 
  • Kaikki Pauligin Vuosaaren kiinteistön tarvitsema energia tuotetaan uusiutuvilla energianlähteillä.
  • Paahtimorakennuksella on hiilineutraaliudesta kertova CarbonNeutral®-sertifikaatti

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.