https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

REWOOL-järjestelmä laittaa kivivillan kiertämään

Paroc, Lassila & Tikanoja ja Eko-Expert lanseeraavat tammikuussa ensimmäisinä Suomessa kierrätysjärjestelmän kivivillalle. REWOOL-järjestelmän myötä rakennusteollisuudessa ja työmailla käytettävästä kivivillasta syntyvä leikkuuhukka saadaan tehokkaasti uusiokäyttöön.

kivivilla

Kivivillaa käytetään rakentamisessa eristemateriaalina. Syntyvän leikkuuhukan päätyminen kaatopaikalle kuormittaa ympäristöä sekä aiheuttaa yrityksille kustannuksia jätemaksujen muodossa.

Parocin kehityspäällikkö Susanna Tykkä-Vedder kertoo, että kierrätysjärjestelmä on asiakkaiden taholta kovasti toivottu ja odotettu.

- Meitä ajaa vapaaehtoinen tuottajavastuu ja halu rakentaa kestävää tulevaisuutta. Sillä, että villa saadaan pois sekajätelavalta, vastaamme myös asiakkaidemme toiveisiin.

Paroc on tarjonnut aiemminkin rakennusteollisuudelle villan kierrättämisen mahdollisuuksia, mutta nyt Eko-Expertin ja L&T:n kanssa solmitun yhteistyösopimuksen myötä koko kierrättämisen ketju saadaan yhtiön mukaan tehokkaammaksi ja ympäristöystävällisemmäksi.

Kierrätysjärjestelmä on valmis laajempaan käyttöön heti tammikuusta 2020

L&T:n asiakkuuspäällikkö Jari Heinon mukaan uusi järjestelmä on erittäin helppokäyttöinen.

- Kun rakennusyritys haluaa jatkossa työmaalleen villankierrätyksen, se järjestyy yleensä yhdellä puhelinsoitolla.

Käytännössä leikkuuhukka lajitellaan sen syntypaikalla, jossa hukkapalat kerätään keräysastioihin. Sen jälkeen ne kuljetetaan Eko-Expertille, joka jatkojalostaa niistä puhdasta puhallusvillaa.

L&T:llä on palveluverkosto sekä valmiit välineet keräilyn tehokkaaseen hoitoon. Asiakkaalla on mahdollisuus ostaa tai vuokrata kierrättämiseen soveltuvat säkit, astiat, puristimet tai paalaimet L&T:n valikoimista.

Kierrätysasteen nostaminen on rakennusalalla tärkeää kiristyvän ympäristölainsäädännön vuoksi. EU:n jätedirektiivin mukaan vuonna 2020 jäsenmaiden on kierrätettävä rakennus- ja purkujätteistään 70 prosenttia materiaalina. Kivivillan kierrätysmahdollisuuksien parantuessa lakisääteisten velvoitteiden täyttämisestä tulee yrityksille helpompaa.

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.