https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Ruotsista ensimmäinen maa, jossa kaikki Coca-Colan muovipullot ovat 100 prosenttisesti kierrätysmuovia

Ruotsin Coca-Cola on julkistanut siirtyvänsä käyttämään 100 prosenttisesti kierrätysmuovista valmistettuja pulloja juomissa, jotka valmistetaan yhtiön Tukholman läänissä sijaitsevan Jordbyn tuotantolaitoksella. 

cocac

Käyttämällä pelkästään kierrätettyä muovia pakkauksissaan Coca-Cola Ruotsi vähentää neitsytmuovin käyttöä 3500 tonnilla vuosittain. Tämä vähentää hiilidioksidipäästöjä 25 prosentilla verrattuna muutosta edeltävään aikaan, jolloin juomapakkauksissa käytettiin keskimäärin 40 prosenttia kierrätettyä muovia.

Coca-Cola Companyn tavoitteena on, että sen muovipulloissa käytetään puolet kierrätettyä muovia kaikkialla. Suomessa Sinebrychoff on jo useita vuosia edelläkävijänä käyttänyt valmistamissaan Coca-Cola-yhtiön juomissa puolen litran pulloja, joiden materiaalista 50 prosenttia on kierrätysmuovia. Tämän lisäksi Coca-Cola-pulloissa loput 50 prosenttia on Coca-Cola-yhtiön kehittämää kierrätettävää ja hiilijalanjäljeltään kevyempää PlantBottle-muovia. PlantBottle-muovissa 30 prosenttia muovin öljyraaka-aineesta on korvattu kasvipohjaisella materiaalilla.

Ruotsin Coca-Colan päätös siirtyä käyttämään kokonaan kierrätetystä muovista valmistettuja pakkauksia tekee yrityksestä ensimmäisen Coca-Cola-yhtiön maailmassa, jonka onnistuu merkittävästi tehostaa kierrätetyn muovin käyttöä. Muutos koskee yli 40 erilaista Coca-Cola, Fanta, Sprite ja Bonaqua -tuotemerkkien alla Ruotsissa valmistettua juomaa. 

- Muovi on tehokas ja arvokas pakkausmateriaali. Sitä tulee käsitellä myös sellaisena, jotta se ei päädy roskana hukkaan. Ruotsin Coca-Colan tavoitteena on olla kiertotalouden edelläkävijäyritys ja kerätä pakkaukset takaisin käytettäväksi uudelleen. Yhtiö ottaa ison askeleen siirtyessään ensimmäisenä omassa kokoluokassaan käyttämään pelkästään 100 prosenttisesti kierrätysmuovista valmistettuja pakkauksia kaikissa Ruotsissa valmistetuissa juomissaan, toteaa Sofie Eliasson Morsink, toimitusjohtaja, Coca-Cola European Partners Sverige.

Kunnianhimoinen kierrätystavoite

Coca-Cola Company on tehnyt kansainvälisen sitoumuksen, jonka tavoitteena on kerätä takaisin yhtä monta juomapakkausta kuin missä sen juomia myydään ympäri maailmaa. Konserniin kuuluvia maayhtiöitä motivoidaan edistämään tavoitetta omissa maissaan ja jopa ylittämään tavoite. Yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa sekä markkinointiviestinnän avulla Ruotsin Coca-Cola kannustaa kaikkia ruotsalaisia palauttamaan juomapakkauksensa kiertoon, jotta yksikään pakkaus ei päätyisi roskaksi.

- Ruotsissa on kansainvälisesti edistyksellinen pullojen pantti- ja palautusjärjestelmä, mikä tarjoaa hyvät edellytykset kehittää kiertotaloutta ja pakkauksien kierrätystä. Merkittävänä ruotsalaisena juomayhtiönä Coca-Cola Ruotsi voi edelläkävijänä edistää kiertotalouden toteutumista juoma-alalla, toteaa Morsink.

Coca-Cola jatkaa määrätietoisesti vastuullisten pakkausratkaisujen kehitystyötä Länsi-Euroopassa. Yhtiö kertoo investoineensa tehostetun kierrätyksen teknologian lisäksi myös tulevaisuuden vaihtoehtoisiin pakkausratkaisuihin kuten bio-pohjaisiin materiaaleihin, paperisiin pulloihin, nykyaikaisiin uudelleentäytettäviin pakkauksiin tai pakkauksettomiin juomaratkaisuihin. Aiemmin tänä syksynä Euroopan Coca-Cola julkistin maailman ensimmäisen osittain merimuovista valmistetun pullon. 

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.