https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Stressin ja psykososiaalisten riskien hallintaan työpaikalla on saatavilla sähköiset oppaat

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto on julkaissut Terveellinen työ – stressi hallinnassa -kampanjan osana stressin ja psykososiaalisten riskien hallintaa käsittelevän sähköisen oppaansa.

Stressi on huomattava työterveyteen ja työturvallisuuteen liittyvä huolenaihe noin 80 prosentissa eurooppalaisia yrityksiä, ja se on Euroopassa suurimpia syitä työpäivien menettämiseen. Kuitenkin vain alle kolmasosalla eurooppalaisista organisaatioista on käytössä menettelyjä työperäisen stressin käsittelemistä varten. Sähköinen opas on käytännöllinen työkalu, joka auttaa erityisesti pienyritysten työnantajia ja työntekijöitä ymmärtämään ja hallitsemaan stressiä ja psykososiaalisia riskejä entistä paremmin.

Sähköisestä oppaasta on nyt saatavilla monia kansallisia versioita. Yhteensä julkaistaan 34 maakohtaista versiota, ja jokainen on sovitettu kyseisen maan lainsäädäntöön, kulttuuriin ja kieleen. Jokaisessa myös ohjataan käyttäjiä hyödyntämään stressiä ja psykososiaalisia riskejä koskevia asiaankuuluvia kansallisia apukeinoja. Sähköinen opas on tarkoitettu erityisesti pienyritysten työnantajien ja työntekijöiden tarpeiden käsittelyyn.

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston johtaja Christa Sedlatschek totesi seuraavaa:
– Vaikka stressiä ei pystytäkään havaitsemaan tai mittaamaan samalla tavalla kuin monia muita terveysongelmia, se on erittäin vakava ongelma. Se voi vaikuttaa työntekijöihin sekä henkisesti että fyysisesti, mutta myös yritykset ja talous voivat joutua kärsimään stressin vuoksi. Muiden työterveys- ja työturvallisuusongelmien käsittelyn tavoin myös stressiin ja psykososiaalisiin riskeihin puuttuminen on sekä mahdollista että kannattavaa, ja sähköisestä oppaastamme työnantajat ja työntekijät saavat käytännöllisen työkalun. Siinä on selityksiä, neuvoja ja esimerkkejä, joilla osoitetaan, että näitä kysymyksiä voidaan käsitellä yhtä käytännöllisesti ja järjestelmällisesti kuin mitä tahansa muuta työterveyteen ja työturvallisuuteen liittyvää kysymystä.

stressi-riskit

Jokaisessa sähköisen oppaan versiossa on

  • yksinkertaisia selityksiä riskeistä, niiden syistä ja seurauksista työntekijöille ja yrityksille
  • neuvoja ja ohjeita siitä, miten ongelmat voidaan havaita ajoissa ja ryhtyä toimiin
  • käytännön esimerkkejä riskien ehkäisystä ja hallinnasta, erityisesti pienyrityksissä
  • tietoa kansallisista apukeinoista.

Sähköinen opas on laadittu lisäämään ymmärrystä ja valistamaan stressistä ja psykososiaalisista riskeistä työpaikoilla koko Euroopassa, ja se auttaa myös kumoamaan tiettyjä stressiin liittyviä väärinkäsityksiä erottamalla tosiasiat uskomuksista. Se on erityisesti tarkoitettu pienyrityksille, joissa tarvitaan neuvoja tai ohjeita siitä, mitä työpaikan stressin ja psykososiaalisten riskien käsittelemiseksi on tehtävä ensimmäiseksi.

Sähköinen opas on ilmainen, ja jokaista versiota voi selata verkossa tai ne voi ladata käytettäväksi ilman verkkoyhteyttä.

Lisätietoa: https://osha.europa.eu/fi

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 3 käy täydellä teholla

Laitosyksikkö on nyt Euroopan suurin ja maailman kolmanneksi suurin sähköntuottaja.

28.9.2022 | Kumppaniartikkeli

Voimalaitosten vuosiseisokin seurantatutkimus auttaa tunnistamaan riskejä ja ennaltaehkäisemään häiriöitä

Fescon Oy palvelee voimalaitosasiakkaita erilaisin teknologiapalveluin, jota luotsaa Fesconin teknologiajohtaja Tapio Klasila yli 20-vuoden kokemuksellaan. Klasila on voimalaitosmateriaalien ja -järjestelmien rautainen ammattilainen ja hänen kokemuksensa on auttanut asiakkaita saavuttamaan merkittäviä etuja liiketoiminnassaan.

Konecranesin älytehdastutkimus palkittiin

Konecranesin tutkimuksessa on validoitu ja otettu käyttöön 15 erilaista teknistä ratkaisua neljässä eri maassa.

19.8.2022 | Tutkimus ja koulutus

Koulutusyhteistyöllä henkilöstön hyvinvointia

Wirmax on tehnyt Taitotalon kanssa koulutusyhteistyötä tammikuusta 2022 alkaen. Yhteistyö alkoi, kun Taitotalon asiakkuuspäällikkö osasi jo ensineuvottelussa ehdottaa ja tarjota Wirmaxille sopivia koulutusratkaisuja.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

Tulevaisuuden digiratkaisut vauhdittavat ruokaketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Uuden HKScanin johtaman kumppanuusverkoston tavoitteena on tuoda ruokaketjun vastuullisuusdata kaikkien ulottuville. Mukana verkostossa ovat HKScanin lisäksi huippuosaajat Biolanilta, Ilmatieteen laitokselta, Luonnonvarakeskuksesta ja Mtech Digital Solutionsilta.