https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Suomen kemianteollisuus hiilineutraaliksi vuoteen 2045 mennessä

Kemianteollisuus haluaa olla vuoteen 2045 mennessä hiilineutraali. Tähän pyritään sekä hiilijalanjälkeä pienentämällä että hiilikädenjälkeä kasvattamalla. Käytännössä tämä tarkoittaa oman toiminnan hiilijalanjäljen eli kasvihuonekaasupäästöjen pienentämistä sekä hiilikädenjäljen kasvattamista asiakkaiden päästöjä pienentävillä tuotteilla ja uusilla vähäpäästöisillä teknologioilla.

chemistry

Kemianteollisuus on yksi Suomen merkittävimmistä teollisuuden toimialoista. Sen osuus teollisuuden tuotannosta ja tavaraviennistä on noin viidennes. Suoraan, välillisesti ja tulovaikutusten kautta työllistämme lähes 100 000 suomalaista. Kemianteollisuuteen lasketaan Suomessa kemian prosessiteollisuus, öljytuotteet sekä muut kemian tuotteet kuten lääkkeet, kosmetiikka, pesuaineet, maalit, muovi- ja kumituotteet.

- Kemianteollisuus on globaalisti kasvava ala, joka mahdollistaa ilmastonmuutoksen torjumisen ja kiertotalouden. Suomessa ympäristöasiat ovat jo tällä hetkellä kansainvälisesti katsottuna erinomaisella tasolla. Silti edessä on suuri muutos, jossa tarvitsemme uudenlaisia ratkaisuja, innovaatioita ja saumatonta yhteistyötä yritysten, viranomaisten ja päättäjien kesken. Tässä yhteistyössä haluamme olla suunnannäyttäjä, sanoo Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Mika Aalto.

- Hiilineutraalius 2045 edellyttää suuria muutoksia läpi yhteiskunnan. Myös teollisuuden prosessien ja materiaalien valmistuksen muutos kiertotalouden periaatteiden mukaiseksi on välttämätöntä. Elinkeinoelämän vahva sitoutuminen ilmastotavoitteisiin luo uskoa, että pystymme pitämään lämpenemisen 1,5 asteen rajoissa. Samalla uskon, että edelläkävijyys vahvistaa keskeisen vientialamme kemianteollisuuden tulevaisuuden näkymiä, sanoo ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Haaste hiilineutraaliuden saavuttamiseksi on valtava, sillä sen saavuttaminen edellyttää paitsi kasvihuonekaasupäästöjen merkittävää vähentämistä, myös vaihtoehtoisten raaka-aineiden käyttöönottoa ja hiilidioksidin hyödyntämistä raaka-aineena kemianteollisuuden prosesseissa

Vähäpäästöisen, hinnaltaan kansainvälisesti kilpailukykyisen ja toimitusvarman sähkön tarve tulee kasvamaan huomattavasti. Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan, pilotointiin ja osaamiseen tarvitaan mittavia investointeja, joissa myös julkisella rahoituksella on oma roolinsa, sanoo kemianteollisuuden ja sen lähialojen elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö Kemianteollisuus ry. 

Kemianteollisuuden jatkuvasti kehittyvä Responsible Care -vastuullisuusohjelma kattaa noin 80 prosenttia kemianteollisuuden tuotannosta Suomessa ja siinä on tällä hetkellä mukana noin 100 yritystä. Responsible Care -ohjelma sisältää jo nyt mittarit hiilineutraalisuuden mittaamiseen toimialatasolla.

NIna Garlo-Melkas

Uusimmat artikkelit

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

8.5.2025 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuus: “Vapautuksen päivä” käänsi hyvin alkaneen vuoden valtavaksi epävarmuudeksi

Teknologiateollisuuden uusien tilausten arvo parani alkuvuonna vuodentakaiseen nähden ja tarjouspyyntökyselyn saldoluku nousi positiiviseksi ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen. Jäsenille tehty kysely kertoo kuitenkin suuresta epävarmuudesta. Donald Trumpin toimet ovat hidastaneet investointipäätöksiä. 

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.