https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Suomen metsäteollisuus voi olla nollapäästöinen vuonna 2035

Metsäteollisuus ry:n mukaan siirtyminen lähes päästöttömiin tehtaisiin on mahdollista, mutta onnistuminen edellyttää investointeja tukevaa toimintaympäristöä. Metsäteollisuus on pystynyt vähentämään hiilidioksidipäästöjään muuta Suomea nopeammin.

the-road-through-the-forest-6076

- Metsäteollisuus on pystynyt vähentämään CO2-päästöjään muuta Suomea nopeammin. Kokonaan fossiilittomiksi voidaan päästä investointien, ei rajoitusten kautta, Metsäteollisuus ry kertoo lehdistötiedotteessa

Metsäteollisuus ry:n päästövähennysskenaarion mukaan Suomessa toimiva metsäteollisuus voi irtautua fossiilisista polttoaineista lähes kokonaan vuoteen 2035 mennessä. Fossiilisten polttoaineiden käyttö voidaan pieniä varapolttoainemääriä lukuun ottamatta ajaa pitkälti alas tehtaiden investointien ja sähköistymisen myötä. Lisäksi tarvitaan lisätoimia energia- ja materiaalitehokkuuden parantamiseksi sekä kiertotalouden uusia ratkaisuja. Myös CCU – hiilidioksidin talteenotto ja hyötykäyttö – on mahdollinen lisäkeino 2040-luvulla. Selvityksen on toteuttanut Pöyry Management Consulting.

Uudet investoinnit ovat paras ilmastoteko 

Yllä kuvattu skenaario mahdollistaa siirtymisen päästöttömiin tehtaisiin. Tämä edellyttää ennen kaikkea investointikykyä ja -halua. Yritykset investoivat, mikäli toimintaympäristö Suomessa on kilpailukykyinen ja ennakoitava.

– Metsäteollisuuden investointien myötä syntyy puhtaamman ja resurssitehokkaamman tuotannon lisäksi työtä ja uutta osaamista sekä vientituloja.  Tärkeitä tekijöitä suomalaisen metsäteollisuuden kilpailukyvylle ovat muun muassa sähköistymistä tukevan päästökauppakompensaation jatkaminen, sähköveron alentaminen monen kilpailijamaan tavoin EU-minimiin sekä riittävän pitkä siirtymäaika fossiilisten polttoaineiden veromuutoksille, sanoo Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen.

Alan ilmastotyö on jo pitkällä 

Suomalainen metsäteollisuus on jo nyt pitkällä fossiilisista irtautumisessa, ja nykyistä fossiilisten polttoaineiden osuutta vähennetään edelleen. Fossiilisten polttoaineiden osuus metsäteollisuuden energiantuotannossa oli Suomessa 14 prosenttia vuonna 2018, kun koko Euroopassa osuus oli 40 prosenttia. Vertailun vuoksi Saksan vastaava luku oli 73 prosenttia, Hollannin 91 prosenttia ja Italian 100 prosenttia.

Metsäteollisuuden hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet 64 prosenttia tuotantoon suhteutettuna vuodesta 1990. Absoluuttiset CO2-päästöt ovat vähentyneet 49 prosenttia, kun Suomen CO2-päästöt samalta ajanjaksolta ovat vähentyneet vain viidenneksen. Massa- ja paperiteollisuus on tänä aikana kasvattanut ympäristö- ja ilmastoystävällisten tuotteiden tuotantoa noin neljälläkymmenellä prosentilla.

Metsäteollisuuden ilmastotiekartta täydentyy 

Metsäteollisuus vastaa hallituksen Hiilineutraali Suomi 2035 -tavoitteeseen laatimalla toimialan ilmastokartan, joka valmistuu kokonaisuudessaan kesään mennessä. Ilmastotiekartta toimii energia- ja ilmastopolitiikkaa koskevan päätöksenteon tukena.

– Oleellista on kokonaisuuden hahmottaminen. Päästöjä on vähennettävä ja metsien hiilivarastoja kasvatettava. Samalla globaalien ilmastohyötyjen aikaansaaminen edellyttää ilmastoystävällisten tuotteiden valmistamista maailman­markkinoille ja hiilivuodon estämistä siten, ettei tuotanto valu heikomman ympäristönormiston maihin, sanoo  Jaatinen.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.