https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Turvallisuusosaaminen on korkealla tasolla Suomessa, mutta parannettavaakin on

Kemianteollisuuden yrityksissä turvallisuusosaaminen on keskeinen osa henkilöstön ammattitaitoa. Turvallisuuskumppani -yhteistyössä tavoite on lisätä oppilaitosten ja yritysten sekä muiden paikallisten toimijoiden yhteistyötä turvallisuuden kehittämisessä.

LiisaHakalaphoto_1

Hyvä kemikaaliturvallisuus yrityksessä tuo yritykselle kilpailukykyä, sillä huolehtimalla turvallisuudesta yritys vähentää taloudellisia, oikeudellisia ja henkilöihin kohdistuvia riskejä, sanoo johtaja Liisa Hakala sosiaali- ja terveysministeriöstä.

- Turvallisuusosaaminen on korkealla tasolla Suomessa. Parannettavaakin on. Työsuojelun valtakunnallisella kemiallisiin tekijöihin keskittyneellä valvontaviikolla syksyllä 2018 kävi ilmi, että pienten yritysten kemikaaliturvallisuudessa on vielä kehitettävää Suomessa, erityisesti työpaikan riskien arvioinnissa, sanoo johtaja Liisa Hakala sosiaali- ja terveysministeriöstä Kemianteollisuus ry:n haastattelussa.

Hakala muistuttaa, että turvallisuusjohtamisessa tavoite on, että työnantajat asettavat työntekijöiden turvallisuuden ja terveyden toimintansa peruspilariksi.

- On tärkeää aikaansaada työpaikoilla suunnitelmallisia ja pitkäjänteisiä toimintatapoja, joilla varmistetaan, että työntekijöiden turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät vaatimukset täytetään lainsäädännön mukaisesti. Työnantajan tulee riittävän järjestelmällisesti selvittää ja tunnistaa työstä ja työympäristöstä työntekijän turvallisuudelle ja terveydelle aiheutuvat haitta- ja vaaratekijät. Nämä tekijät on työnantajan poistettava, mikäli mahdollista.

Riskien arviointi on A ja O

Turvallisuuden edistämiseksi työnantajalla on oltava hallussaan työpaikan vaarojen selvitys ja arviointi, kemiallisten tekijöiden osalta kirjallinen riskien arviointi. Selvitys ja arviointi on tarkistettava olosuhteiden olennaisesti muuttuessa ja se on muutenkin pidettävä ajan tasalla.

Hakala muistuttaa, että jos työnantajalla ei ole riittävää asiantuntemusta työn vaarojen selvittämiseen ja arviointiin, hänen on käytettävä ulkopuolisia asiantuntijoita.

- Myös työterveyshuolto on työpaikan tärkeä kumppani. Yhteistoiminta työpaikalla on turvallisuuden lisäämiseksi tärkeää, niin työnantajan, henkilöstön, työsuojelutoimijoiden ja työterveyshuollon kesken.

Perehdyttäminen tarpeellista

Myös työntekijöiden perehdyttäminen on tärkeää ja siihen kannattaa kiinnittää huomiota.

- Työnantajan tulee varmistaa, että työntekijällä on tarvittavat tiedot ja osaaminen kemiallisten tekijöiden parissa työskentelyyn. Jos riskien arviointi osoittaa työpaikalla olevan erityistä tapaturman tai sairastumisen vaaraa, työnantajan tulee huolehtia, että tällaista työtä ei saa tehdä muu kuin työhön pätevä ja henkilökohtaisten edellytystensä puolesta soveltuva työntekijä. Muiden henkilöiden pääsy vaara-alueelle tulisi estää.

Haitta-aineista eroon

Terveydelle haitalliset altisteet, joita syntyy työssä tai työstä (esimerkiksi huurut, höyryt ja pölyt), poistetaan työpaikalta, kun se on mahdollista. Työnantaja huolehtii erityisesti myrkytyksen, hapen puutteen tai muun vastaavan vakavan vaaran, kuten syövän, allergisten sairauksien sekä sikiö- ja perimävaurioiden, ehkäisemiseksi tarpeellisista suojelutoimenpiteistä.

- Kaikki tarpeeton altistuminen estetään työjärjestelyin. Ellei kaikkea työntekijöiden altistumista voida muutoin poistaa, tulee hankkia työntekijöille henkilösuojaimet, jotka estävät altistumisen.

Hakala korostaa, että työpaikan kemikaalit on myös luetteloitava ja käyttöturvallisuustiedotteiden tulee olla saatavilla suomeksi ja ruotsiksi. Käyttöturvallisuustiedotteiden vaatimuksia on noudatettava.

www.kemianteollisuus.fi

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.