https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Turvauhkien kirjo esiteltiin Kemianteollisuuden turvallisuuspäivässä

Tärkeintä turvallisuustyössä on riskien tiedostaminen ja yhteistyö. Kemianteollisuus ry:n yhteistyökumppaneineen kolmatta kertaa järjestämän turvallisuuspäivän puhujat kävivät teemaa sekä lainsäädännön ja eri tason poliisitoiminnan kautta kuin konkreettisina teollisuuden case-esimerkkeinä.

biology-blur-blurred-background-954585

Kuva: Martin Lopez, Pexels

Tapahtumassa, joka keräsi satakunta pääasiassa yrityksiä edustanutta kuulijaa, puhuneet viranomaistahot valottivat uhkia omista näkökulmistaan. Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari puhui yleisesti turvallisuusympäristön muutoksesta, jossa painottuvat erilaiset poliittiset tai muuten kansainväliset tekijät. Yksittäisistäkin yrityksistä voidaan pyrkiä saamaan tietoja tai jopa kemikaaleja, esimerkiksi niin sanottuja kaksikäyttötuotteita, joita hyödynnetään sekä siviilitarkoituksissa että mahdollisissa uhkatarkoituksissa. Suomi on näille tuotteille tärkeä kauttakulkuväylä. Vastaavasti keskusrikospoliisin rikoskemisti Jari Pukkila kertoi KRP:n näkökulmasta uhista, lähinnä CRBNE-aineisiin* liittyvistä.

Yleisökysymyksiä herätti eniten turvallisuusselvitys: kun kemikaaliturvallisuuslaki muuttuu, keistä tulee teettää selvitys? Työ- ja elinkeinoministeriön Tomi Louneman mukaan käytäntö kehittyy ajan kanssa, mutta monissa teollisuuslaitoksissa kaikki työntekijät pääsevät käsiksi prosesseihin niin, että teoriassa voisivat olla uhka. Myös vaarallisten aineiden kuljetusten sääntelyä ollaan uudistamassa eikä kuljetusliikkeitä voi unohtaa selvitysten osalta. Linjaukset pyritään muun muassa Tukesin ja pelastuslaitosten avulla saamaan yhteneviksi koko maahan.

Käytännönläheisempiä case-esimerkkejä toivat Solenis Finland Oy:n toimitusjohtaja Olli Ylihärsilä ja Kraton Chemical Oy:n HSE&S Manager Elisa Tuhkanen. Ylihärsilä esitteli Soleniksen yleisiä turvallisuuskäytäntöjä ja painotti yrityskohtaisen riskien tunnistamisen sekä harjoitusten merkitystä uhkiin varautumisessa. Tuhkanen esitteli Oulun Nuottasaaren teollisuusalueen, Oulun sataman sekä viranomaistahojen yhteistä, vuoden aikana toteutettua turvallisuusharjoitusta, jossa otettiin perinteisten kemikaalionnettomuusuhkien lisäksi huomioon myös pahaa tarkoittavan ihmisen tunkeutuminen alueelle.

Kemianteollisuuden toimitusjohtaja Mika Aalto päätti tilaisuuden kertomalla, että tilaisuus järjestetään varmasti uudestaan vuonna 2021. Tämänkertaisen tapahtuman osallistujista jo runsas 70 prosenttia sanoi organisaatioidensa olevan hyvin varautuneita turvallisuusuhkiin,  kahden vuoden päästä nähdään kehitys.

* CBRNE tulee englanninkielisistä sanoista chemical (kemiallinen), biological (biologinen), radiological (säteily), nuclear (ydin) ja explosives (räjähteet).

 

Teemu Palkki

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.