Varma ja LeaseGreen valitsivat päästövähennysprojektiinsa maalämmön ja maaviileän toteuttajaksi Rototecin

Rototec Oy ja LeaseGreen ovat solmineet sopimuksen koskien maalämmön toimittamista Varman kohteisiin. Varma on vähentämässä koko asuntokantansa hiilidioksidipäästöjä arviolta 48 prosenttia vuoteen 2023 mennessä ja muuttaa siksi energiamuodon useissa kohteissa saavuttaakseen tavoitteensa

EdelPhoto-0960 (1)

. Päästövähennykset energiaprojektin myötä ovat merkittävät ja vastaavat 15 200 yksittäisen henkilön lentoa Helsingistä Espanjaan vuosittain.

- Suurin kasvihuonepäästöjen aiheuttaja asuintaloissa on lämmitys. Ilmastotavoitteet ovat tärkeä osa Varman strategiaa ja haluamme olla edelläkävijöinä saavuttamassa hiilineutraalisuustavoitteet, niin lämmityksessä kuin sähkössäkin, sanoo Varman kiinteistöpäällikkö Matti Lindfors.

Varman tavoitteena on toteuttaa lähivuosina energiaremontit 38 omistamaansa kerrostaloon, joista valtaosassa kaukolämpö pyritään korvaamaan maalämmöllä. Vuoden 2020 aikana kokonaan maalämpöön siirtyy kahdeksan asuinkerrostaloa, minkä lisäksi viiteen kerrostaloon tehdään muita energiansäästötoimenpiteitä. Näiden 13 kohteen energiaremontit suunnittelee ja toteuttaa LeaseGreen, Rototec hoitaa energiakenttien toteutuksen ja poraa yhteensä 81 maalämpökaivoa osana energiaprojektia.

- Valitsimme projektiin maalämmön toteuttajaksi Rototecin, koska meillä on kokemusta useammasta projektista jo yhdessä ja haluamme tähän suureen projektiin kykenevän ja luotettavan kumppanin, kertoo LeaseGreenin toimitusjohtaja Thomas Luther.

- Olemme huomanneet kasvavan kiinnostuksen maalämpöä kohtaan, niin ilmastosyistä, kuin sen kustannussäästöistäkin johtuen. Yhä useammat suuret yritykset ja myös taloyhtiöt valitsevat maalämmön ja maaviileän, sanoo Rototec Oy:n maajohtaja Jan Herranen.

Varman kohteissa siirrytään käyttämään maalämmön lisäksi aurinkosähköpaneeleja ja kiinteistökohtaisia lämpöpumppuja lämmön talteenotolla.

- Näin saadaan taattua kokonaisvaltainen energiatehokkuus ja hiilineutraalius, kertoo Rototec Group lehdistötiedotteessa.

Uusimmat artikkelit

K-kauppojen aurinkovoimaloilla ennätystehot touko-kesäkuussa

K-kauppojen aurinkovoimaloiden yli 40 000 aurinkopaneelia tuottivat touko-kesäkuussa ennätykselliset yli 3 000 MWh puhdasta aurinkosähköä. Kokonaisuudessa tuotettu määrä vastaa noin 5 000 pakastealtaan vuotuista sähkönkulutusta. Parhaimmassa tapauksessa aurinkovoimalla pystytään kattamaan valtaosa kaupan päivittäisestä sähkötarpeesta. 

7.8.2020 | Alan Uutiset

Tullin ennakkotilasto: Viennin syöksy pysähtyi kesäkuussa

Suomen tavaraviennin arvo oli 4,5 miljardia euroa kesäkuussa, eli 15,4 prosenttia vuoden takaista vähemmän. Tilanne kuitenkin koheni toukokuusta.

Saksalaisjätti Schaeffler lanseeraa suomalaisen partneriverkoston avulla kehitetyn kunnonvalvontajärjestelmän

Saksalainen auto- ja teollisuusalan yritys Schaeffler on toteuttanut kunnonvalvontajärjestelmänsä OPTIME:n suomalaisen partneriverkoston avulla. Saksalaisyhtiö on jo aikaisemmin perustanut tuotekehitystiimin Suomeen ja nyt yhteistyöllä luotua tuotetta lanseerataan kaupallisesti.

EVA: Talouskriisi on suomalaisten suurin uhka

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n julkaisemassa tutkimuksessa kysyttiin, kuinka uhkaavina suomalaiset pitävät maailmalla ja Suomessa tapahtuvia konflikteja ja kriisejä omalle ja läheistensä turvallisuudelle. Eniten pelkoa suomalaisissa herätti uusi laajamittainen talouskriisi (77 prosenttia vastaajista) sekä toiseksi eniten pandemiat ja tartuntataudit (72 prosenttia vastaajista).

Signify tuo markkinoille uusia desinfioivia valaisimia

UV-teknologiaan perustuvaan valaistukseen erikoistunut Signify kertoi kasvattavansa UV-C-valaistuksen tuotantokapasiteettiaan ja laajentavansa UV-C-tuotevalikoimaansa maailman kasvaneen desinfiointitarpeen vuoksi.

Asfalttikoneista saatava data parantaa päällysteen laatua, vähentää päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.