https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Varma ja LeaseGreen valitsivat päästövähennysprojektiinsa maalämmön ja maaviileän toteuttajaksi Rototecin

Rototec Oy ja LeaseGreen ovat solmineet sopimuksen koskien maalämmön toimittamista Varman kohteisiin. Varma on vähentämässä koko asuntokantansa hiilidioksidipäästöjä arviolta 48 prosenttia vuoteen 2023 mennessä ja muuttaa siksi energiamuodon useissa kohteissa saavuttaakseen tavoitteensa

EdelPhoto-0960 (1)

. Päästövähennykset energiaprojektin myötä ovat merkittävät ja vastaavat 15 200 yksittäisen henkilön lentoa Helsingistä Espanjaan vuosittain.

- Suurin kasvihuonepäästöjen aiheuttaja asuintaloissa on lämmitys. Ilmastotavoitteet ovat tärkeä osa Varman strategiaa ja haluamme olla edelläkävijöinä saavuttamassa hiilineutraalisuustavoitteet, niin lämmityksessä kuin sähkössäkin, sanoo Varman kiinteistöpäällikkö Matti Lindfors.

Varman tavoitteena on toteuttaa lähivuosina energiaremontit 38 omistamaansa kerrostaloon, joista valtaosassa kaukolämpö pyritään korvaamaan maalämmöllä. Vuoden 2020 aikana kokonaan maalämpöön siirtyy kahdeksan asuinkerrostaloa, minkä lisäksi viiteen kerrostaloon tehdään muita energiansäästötoimenpiteitä. Näiden 13 kohteen energiaremontit suunnittelee ja toteuttaa LeaseGreen, Rototec hoitaa energiakenttien toteutuksen ja poraa yhteensä 81 maalämpökaivoa osana energiaprojektia.

- Valitsimme projektiin maalämmön toteuttajaksi Rototecin, koska meillä on kokemusta useammasta projektista jo yhdessä ja haluamme tähän suureen projektiin kykenevän ja luotettavan kumppanin, kertoo LeaseGreenin toimitusjohtaja Thomas Luther.

- Olemme huomanneet kasvavan kiinnostuksen maalämpöä kohtaan, niin ilmastosyistä, kuin sen kustannussäästöistäkin johtuen. Yhä useammat suuret yritykset ja myös taloyhtiöt valitsevat maalämmön ja maaviileän, sanoo Rototec Oy:n maajohtaja Jan Herranen.

Varman kohteissa siirrytään käyttämään maalämmön lisäksi aurinkosähköpaneeleja ja kiinteistökohtaisia lämpöpumppuja lämmön talteenotolla.

- Näin saadaan taattua kokonaisvaltainen energiatehokkuus ja hiilineutraalius, kertoo Rototec Group lehdistötiedotteessa.

Uusimmat artikkelit

Tuulivoimainvestoinnit kattavat yli viidenneksen teollisuuden kiinteistä investoinneista 2021

Kuluvana vuonna Suomeen rakennetaan noin 1 000 megawatin edestä uutta tuulivoimaa. Määrä tulee kasvattamaan Suomen tuulivoimakapasiteettia 40 prosenttia. Investointeina tämä tarkoittaa noin 1,2 miljardia euroa, mikä vastaa 23 prosenttia kaikista tälle vuodelle arvioiduista teollisuuden kiinteistä investoinneista. Vuosien 2022 - 2023 aikana tuulivoimainvestointien määrä tulee olemaan vielä korkeampi, ja sijoittajat uskovat kiinnostuksen puhtaaseen sähköntuotantoon säilyvän myös jatkossa.

10.6.2021 | Tutkimus ja koulutus

Jatkuvatoiminen prosessi luo edellytykset joustavammalle ja tehokkaammalle lääkkeiden valmistamiselle

Siirtyminen perinteisestä eräprosessista vaihtoehtoiseen jatkuvatoimiseen prosessiin on ajankohtainen aihe ja haastava tehtävä lääketeollisuudelle, kun se pyrkii löytämään yhä kustannustehokkaampia ja joustavampia ratkaisuja lääkkeiden valmistamiseen. 

9.6.2021 | Alan Uutiset

Yli puolet suomalaisista haluaa käyttää aurinkoenergiaa kodin sähkön kulutuksessa

Sähkönjakeluyhtiö Carunan teettämä kansalaiskysely osoitti kuluttajien keskuudessa selkeän trendin: aurinkopaneelien käyttö kiinnostaa 54 prosenttia suomalaisista. Kiinnostus näkyy myös aurinkopaneelien määrässä ja vuoden 2020 aikana aurinkosähköntuottajien määrä Carunan sähkönjakeluverkossa kasvoi yli 40 prosenttia. 

VR ottaa käyttöön koneälyisen apukuskin

VR on ottanut kevään aikana sekä matkustaja- että tavaraliikenteen junissa käyttöön veturinkuljettajaa avustavan, koneälyä hyödyntävän DAS-järjestelmän. DAS auttaa optimoimaan junan ajoa niin, että energiatehokkuus lisääntyy, täsmällisyys paranee ja samalla matkustusmukavuus kasvaa.

1.6.2021 | Kumppaniartikkeli

S/Y Christopher -jahdin peräsimien tiivisteiden vaihto – kuinka jahti päätyi Suomeen?

Viisi vuotta sitten S/Y Christopher -jahti oli Mallorcalla kunnostuksessa ja Baltic Yachts auttoi heitä siellä monissa kunnostukseen liittyvissä asioissa. Samalla Baltic Yachts loi hyvät suhteet kapteeni Mark O’Reillyyn.

Voitelun kunnossapito-ohjeet laitevalmistajilta ja voitelun asiantuntijalta

Toimivaksi ja hyväksi havaittu käytäntö on merkittävin tekijä oikeassa voiteluhuollossa. Teoria antaa usein yleisohjeita, jotka sopivat mahdollisimman laajalle alueelle.

Rakennussähkösuunnittelijan pätevyys mittaa projektin kokonaishallintaa

Rakennussähkösuunnittelijan pätevyyslautakunta on saanut tietoonsa, että rakennusten tietoteknisiin järjestelmiin erikoistuneilta suunnittelijoilta (telesuunnittelijat) on edellytetty tarjouspyynnöissä rakennussähkösuunnittelijan pätevyyttä.