https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 23.6.2020

FITech Energy Storage -hankkeelle annetulla avustuksella kehitetään energiavarastoinnin koulutusta edelleen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt FITech Energy Storage -hankkeelle yhteensä 420 000 euron avustuksen. Rahoitus on jatkoa aikaisempaan FITech Energy Storage -hankkeeseen, joka tarjoaa energian varastointiin ja konversioteknologiaan liittyviä yliopistokursseja maksuttomasti kaikille kiinnostuneelle.

blue-electric-sparks-68173

Älykkäisiin sähköenergiajärjestelmiin, liikenteeseen ja liikkuviin työkoneisiin sovellettavan energian varastointi- ja konversioteknologian (erityisesti akkuteknologian) kehitysvauhti on tällä hetkellä todella nopeaa. Suomen energia-alan tulevaisuuden uusiutumis- ja kilpailukyvyn kannalta työvoiman saatavuus ja ajantasainen osaaminen on ensisijaisen tärkeää ja FITech-kurssit tarjoavat nopeavaikutteisen reitin osaamisen kehittämiseen.

Hanke on pyörinyt yhden lukuvuoden ajan ja houkutellut mukaan osallistujia ympäri maata.

- Aihe on äärettömän ajankohtainen, sanoo hankkeen projektipäällikkö Pia-Liisa Äijö Vaasan yliopistosta lehdistötiedotteessa.

- Energiajärjestelmät ovat suuressa murroksessa ja yrityksissä tarvitaan uutta osaamista nopeasti. Tämän tyyppistä koulutusta ei ole vielä juuri missään tarjolla ja jos onkin, hintalappu voi olla todella korkea. On mahtavaa, että voimme tarjota tuoreimpaan tutkimustietoon perustuvia kursseja elinkeinoelämälle maksutta.

Kursseja kehitetään työn oheen sopiviksi

Opiskelun ja työssäkäynnin yhdistäminen on osoittautunut haasteelliseksi osalle kursseista kiinnostuneille. Saadulla rahoituksella FITech Energy Storage -koulutuskokonaisuuden kursseja kehitetäänkin helpommin työn ohella suoritettaviksi.

- Ehkäpä myös koronan tuomat lomautukset voi hyödyntää käyttämällä ajan opiskeluun. Nyt kesälläkin on useampi joustavasti suoritettava verkkokurssi tarjolla, kannustaa Äijö.

FITech on seitsemän suomalaisen yliopiston perustama verkostoyliopisto, joka kolmen hankkeen kautta tarjoaa kaikille avoimia tekniikan alan opintoja jäsenyliopistojen tarjonnasta. Vaasan yliopisto koordinoi FITech Energy Storage -hanketta. Muut mukana olevat yliopistot ovat Aalto-yliopisto, LUT-yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto, Åbo Akademi ja Jyväskylän yliopisto.

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.