Tutkimus ja koulutus | 11.2.2020

Fortum perustaa uuden Data Science & Analytics -yksikön

Energiayhtiö Fortum kasvattaa digitaalista osaamistaan perustamalla uuden analytiikka- ja koneoppimisyksikön. Data Science & Analytics -yksikkö perustetaan osaksi Fortumin Business Technologies -toimintoa, joka kattaa ohjelmistot, innovaatiot ja digitalisaation Fortumin sisällä.

FORTUM

Fysiikan tohtori Christian Jacobsson on nimitetty johtamaan Data Science & Analytics -yksikköä. Hänen yksikkönsä tehtävänä on vahvistaa Fortumin digitalisointiprojekteja ja auttaa visioiden saavuttamisessa tulevaisuuden energiakaupasta ja voimalaitosten toiminnasta energiantuotannon tarpeisiin. Hän raportoi Fortumin Business Technologies -toiminnon johtajalle ja Fortumin johtoryhmän jäsenelle Arun Aggarwalille. Christian Jacobsson aloittaa Fortumilla 1. maaliskuuta 2020, ja hänen toimipaikkansa on Zürich, Sveitsi. Ennen Fortumia hän on työskennellyt energiatekoälyn johtajana Alpiq Digitalilla, analytiikkajohtajana advanced energy trading GmbH:lla ja ohjelmistokehittämisen johtajana E.ON Energy Tradingillä.

- Haluamme olla digitaalinen voittaja meneillään olevassa energia-alan murroksessa, ja sitä varten tarvitsemme lisää digitalisoinnin, optimoinnin ja edistyneiden analytiikkaominaisuuksien osaamista. Christianin nimitys auttaa meitä lisäämään digitalisointiprojektiemme nopeutta, laatua ja onnistumisen varmuutta, Arun Aggarwal sanoo.

Fortumin toimintaympäristö fyysisillä sähkömarkkinoilla on muuttumassa huomattavasti seuraavien vuosien aikana, kun olemme useilla markkinoilla siirtymässä lähemmäksi reaaliaikaista kauppaa. Samalla sekä transaktioiden määrä että markkinat kasvavat merkittävästi. Uusi Data Science & Analytics -yksikkö vastaa muuttuvaan liiketoimintaympäristön haasteisiin ja tekee Fortumista pelaajan, joka asettaa riman korkealle pohjoismaisessa energiakaupassa.

- Meillä on tulevaisuuden visio digitaalisesta energiakaupasta ja siitä, miten operoida voimalaitoksia optimaalisimmin sähköntuotannon tarpeisiin. Christian Jacobsson on työskennellyt tällä alalla digitaalisten sovellusten kanssa, kehittänyt useita digitalisaation käyttötapoja useiden vuosien ajan, ja hän auttaa meitä kehittämään energiamarkkinoiden analytiikkakykyämme uudesta näkökulmasta, sanoo Simon-Erik Ollus, Fortum Trading and Asset Optimisation -yksikön johtaja.

Uusimmat artikkelit

21.7.2020 | Alan Uutiset

Clean Steel aloittaa yhteistyön kansainvälisen sellujätin kanssa

Clean Steel on tehnyt sopimuksen Uruguaylaisen Montes del Platan sellutehtaan kanssa. Stora Ensolla ja Arauconille kuuluvan yhteisyrityksen tuotantolaitos sijaitsee Lounais-Uruguayssa, Punta Pereirasssa. Lyhytkuitusellua tuottava tehdas aloitti toimintansa vuonna 2014 ja sen vuosittainen tuotantokapasiteetti on 1,4 miljoonaa tonnia.

Saksalaisjätti Schaeffler lanseeraa suomalaisen partneriverkoston avulla kehitetyn kunnonvalvontajärjestelmän

Saksalainen auto- ja teollisuusalan yritys Schaeffler on toteuttanut kunnonvalvontajärjestelmänsä OPTIME:n suomalaisen partneriverkoston avulla. Saksalaisyhtiö on jo aikaisemmin perustanut tuotekehitystiimin Suomeen ja nyt yhteistyöllä luotua tuotetta lanseerataan kaupallisesti.

Pauligilla on Suomen ensimmäisenä elintarvikealan yrityksenä Science Based Targets aloitteen hyväksymät ilmastotavoitteet

Paulig kertoo noudattavansa Suomen ensimmäisenä elintarvikealan yrityksenä Science Based Targets asettamia ilmastotavoitteita. Yhtiön tavoitteena on vähentää 80 prosenttia oman toiminnnan luomista kasvihuonepäästöistä ja 50 prosenttia arvoketjujen päästöistä vuoteen 2030 mennessä. 

EVA: Talouskriisi on suomalaisten suurin uhka

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n julkaisemassa tutkimuksessa kysyttiin, kuinka uhkaavina suomalaiset pitävät maailmalla ja Suomessa tapahtuvia konflikteja ja kriisejä omalle ja läheistensä turvallisuudelle. Eniten pelkoa suomalaisissa herätti uusi laajamittainen talouskriisi (77 prosenttia vastaajista) sekä toiseksi eniten pandemiat ja tartuntataudit (72 prosenttia vastaajista).

Signify tuo markkinoille uusia desinfioivia valaisimia

UV-teknologiaan perustuvaan valaistukseen erikoistunut Signify kertoi kasvattavansa UV-C-valaistuksen tuotantokapasiteettiaan ja laajentavansa UV-C-tuotevalikoimaansa maailman kasvaneen desinfiointitarpeen vuoksi.

Asfalttikoneista saatava data parantaa päällysteen laatua, vähentää päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.