https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 15.10.2019

IoT:n hyödyntäminen yrityksissä on merkittävässä kasvussa

Elisan teettämän tutkimuksen* mukaan jo lähes puolet yli 500 hengen suomalaisista yrityksistä ja organisaatioista hyödyntää esineiden internetiä. Sen käyttäminen on lisääntynyt erityisesti 250–1000 hengen yrityksissä ja organisaatioissa.

iot_promaint (1)

Yritykset arvioivat IoT:n suurimmiksi hyödyiksi laitteiden reaaliaikaisen valvonnan, riskien paremman hallinnan sekä huollon ja ylläpidon tarpeiden ennakoimisen.

– IoT:n avulla saadaan aiempaa enemmän dataa päätöksenteon tueksi. Uusien IoT-teknologioiden kuten erityisesti narrow band IoT:n (NB-IoT) ominaisuuksien ansiosta edellytykset IoT:n massiiviselle käytön laajentumiselle ovat olemassa. Uutta NB-IoT-teknologiaa on saatavilla koko Suomessa, kertoo Elisan liiketoimintajohtaja Eetu Prieur.

IoT:n kokevat tärkeäksi erityisesti rakennusala, sähkö-, vesi- ja jätehuoltoala sekä teollisuus

Rakennusalalla toimivista vastaajista 87 prosenttia arvioi IoT:n tärkeäksi tai erittäin tärkeäksi liiketoiminnan tai organisaation kehittämisen kannalta. Seuraavaksi eniten IoT:n tärkeyteen uskoo teollisuuden (73 prosenttia) sekä sähkö-, vesi- ja jätehuoltoalalla työskentelevät (70 prosenttia.

Samat toimialat ovat myös IoT-teknologian edelläkävijöitä. Tutkimukseen vastanneista rakennusalan yrityksissä työskentelevistä 47 prosenttia hyödyntää IoT:ta jo nyt. Teollisuuden alalla vastaava luku on 44 prosenttia sekä sähkö-, vesi- ja jätehuoltoalalla 37 prosenttia. IoT:n tärkeäksi kokevat organisaatiot siis myös hyödyntävät IoT:ta käytännössä.

Kaksi kolmasosaa yrityksistä kokee IoT:n hyödyiksi laitteiden reaaliaikaisen valvonnan ja riskien paremman hallinnan sekä huollon ja ylläpidon tarpeiden ennakoimisen. Noin puolet yrityksistä kokee IoT:n hyödyiksi tuottavuuden ja laitteiden suorituskyvyn parantamisen sekä uusien palveluiden ja uuden liiketoiminnan luomisen.

Lähes kaikki yritykset saavat IoT:stä taloudellista hyötyä

Kyselyyn vastanneista yrityksistä 85 prosenttia arvioi IoT:n tuottavan heille taloudellista hyötyä parhaillaan.  99 prosenttia vastaajista uskoo IoT:n tuottavan taloudellista hyötyä kolmen vuoden kuluttua. Lisäksi valtaosa yrityksistä arvioi IoT:n antavan yrityksille merkittävän kilpailuedun.

– IoT:n taloudelliset hyödyt yrityksille ovat tutkimuksen mukaan kiistattomat. Selkeimmät sovelluskohteet liittyvät asioiden etämittaukseen, prosessien etäohjaukseen sekä esineiden, eläinten ja ihmisten paikantamiseen. Näiden sovellusten kehittyminen ja monipuolistuminen lisää yritysten saamia hyötyjä edelleen ja luo edellytyksiä myös uusille palveluille ja liiketoiminnalle, sanoo Eetu Prieur.

*Tutkimuksen toteutti Elisan toimeksiannosta Prior Konsultointi. Tutkimukseen vastasi 249 henkilöä. He edustavat 223 suomalaista yritystä ja organisaatiota sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta ja eri toimialoilta. Tutkimuksen vastaajat ovat yrityksissään päätöksentekijöitä digitaalisuuteen liittyvissä tekijöissä. Kysely toteutettiin sähköisesti ja puhelimitse elo-syyskuussa 2019.

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.