https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kestävästä kuljetuksesta voi muodostua kilpailuetu

Uusi tutkimus osoittaa, että erityisesti korkean jalostusasteen tuotteet voivat hyötyä uusiutuvista polttoainesta kuljetuksessa.

MSC-766

Nyt tehdyssä tutkimuksessa on analysoitu, millainen vaikutus uusiutuvien polttoaineiden käytöllä merikuljetuksessa olisi kuljetettujen tuotteiden hintoihin.

– Kestävän merikuljetuksen vaikutus elektroniikan ja kulkuvälineiden hintoihin on prosentin luokkaa. Tämä tieto tekee kuljettamisesta uusiutuvin polttoainein varteenotettavan vaihtoehdon, toteaa Åbo Akademissa väitöskirjaansa laativa Henry Schwartz.

Hintavaikutus riippuu paljon kuljetettavan tuotteen jalostusarvosta. Erityisesti matalan jalostusasteen tuotteiden hintoihin tavanomaisia polttoaineita kalliimpien uusiutuvien polttoaineiden käytön hintavaikutus on suurempi.

– Korkean jalostusarvon tuotteille kuljetus uusiutuvilla polttoaineilla tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia – matalan jalostusasteen tuotteiden kuljettaminen tavanomaisia polttoaineita kalliimmin polttoainein on kannattavuusmielessä haastavaa ja niillä aloilla olisi hyvä miettiä toimitusketjun rakenteen kestävyyttä ja kilpailukykyä, kertoo tutkimusjohtaja Magnus Gustafsson.

Tutkimuksiin perustuen kuluttajat ovat entistä valmiimpia maksamaan kestävin menetelmin tuotetuista hyödykkeistä. Tuoreen tutkimuksen mukaan kestävää kuljetusta olisi hyvä tarkastella suppean kustannusnäkökulman sijaan myös mahdollisuutena, sillä tulevaisuudessa kestävä kuljetus saattaa olla yrityksille kilpailuetu.

Tutkimus toteutettiin yhteistyönä Åbo Akademin ja Turun yliopiston tutkijoiden yhteisen Meri-profiloitumisalueen puitteissa yhteistyössä PBI Research Instituten kanssa. Tutkimuksen rahoitti Business Finland.

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.