https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kestävästä kuljetuksesta voi muodostua kilpailuetu

Uusi tutkimus osoittaa, että erityisesti korkean jalostusasteen tuotteet voivat hyötyä uusiutuvista polttoainesta kuljetuksessa.

MSC-766

Nyt tehdyssä tutkimuksessa on analysoitu, millainen vaikutus uusiutuvien polttoaineiden käytöllä merikuljetuksessa olisi kuljetettujen tuotteiden hintoihin.

– Kestävän merikuljetuksen vaikutus elektroniikan ja kulkuvälineiden hintoihin on prosentin luokkaa. Tämä tieto tekee kuljettamisesta uusiutuvin polttoainein varteenotettavan vaihtoehdon, toteaa Åbo Akademissa väitöskirjaansa laativa Henry Schwartz.

Hintavaikutus riippuu paljon kuljetettavan tuotteen jalostusarvosta. Erityisesti matalan jalostusasteen tuotteiden hintoihin tavanomaisia polttoaineita kalliimpien uusiutuvien polttoaineiden käytön hintavaikutus on suurempi.

– Korkean jalostusarvon tuotteille kuljetus uusiutuvilla polttoaineilla tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia – matalan jalostusasteen tuotteiden kuljettaminen tavanomaisia polttoaineita kalliimmin polttoainein on kannattavuusmielessä haastavaa ja niillä aloilla olisi hyvä miettiä toimitusketjun rakenteen kestävyyttä ja kilpailukykyä, kertoo tutkimusjohtaja Magnus Gustafsson.

Tutkimuksiin perustuen kuluttajat ovat entistä valmiimpia maksamaan kestävin menetelmin tuotetuista hyödykkeistä. Tuoreen tutkimuksen mukaan kestävää kuljetusta olisi hyvä tarkastella suppean kustannusnäkökulman sijaan myös mahdollisuutena, sillä tulevaisuudessa kestävä kuljetus saattaa olla yrityksille kilpailuetu.

Tutkimus toteutettiin yhteistyönä Åbo Akademin ja Turun yliopiston tutkijoiden yhteisen Meri-profiloitumisalueen puitteissa yhteistyössä PBI Research Instituten kanssa. Tutkimuksen rahoitti Business Finland.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.