https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kestävästä kuljetuksesta voi muodostua kilpailuetu

Uusi tutkimus osoittaa, että erityisesti korkean jalostusasteen tuotteet voivat hyötyä uusiutuvista polttoainesta kuljetuksessa.

MSC-766

Nyt tehdyssä tutkimuksessa on analysoitu, millainen vaikutus uusiutuvien polttoaineiden käytöllä merikuljetuksessa olisi kuljetettujen tuotteiden hintoihin.

– Kestävän merikuljetuksen vaikutus elektroniikan ja kulkuvälineiden hintoihin on prosentin luokkaa. Tämä tieto tekee kuljettamisesta uusiutuvin polttoainein varteenotettavan vaihtoehdon, toteaa Åbo Akademissa väitöskirjaansa laativa Henry Schwartz.

Hintavaikutus riippuu paljon kuljetettavan tuotteen jalostusarvosta. Erityisesti matalan jalostusasteen tuotteiden hintoihin tavanomaisia polttoaineita kalliimpien uusiutuvien polttoaineiden käytön hintavaikutus on suurempi.

– Korkean jalostusarvon tuotteille kuljetus uusiutuvilla polttoaineilla tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia – matalan jalostusasteen tuotteiden kuljettaminen tavanomaisia polttoaineita kalliimmin polttoainein on kannattavuusmielessä haastavaa ja niillä aloilla olisi hyvä miettiä toimitusketjun rakenteen kestävyyttä ja kilpailukykyä, kertoo tutkimusjohtaja Magnus Gustafsson.

Tutkimuksiin perustuen kuluttajat ovat entistä valmiimpia maksamaan kestävin menetelmin tuotetuista hyödykkeistä. Tuoreen tutkimuksen mukaan kestävää kuljetusta olisi hyvä tarkastella suppean kustannusnäkökulman sijaan myös mahdollisuutena, sillä tulevaisuudessa kestävä kuljetus saattaa olla yrityksille kilpailuetu.

Tutkimus toteutettiin yhteistyönä Åbo Akademin ja Turun yliopiston tutkijoiden yhteisen Meri-profiloitumisalueen puitteissa yhteistyössä PBI Research Instituten kanssa. Tutkimuksen rahoitti Business Finland.

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.