https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 19.8.2022

Koulutusyhteistyöllä henkilöstön hyvinvointia

Wirmax on tehnyt Taitotalon kanssa koulutusyhteistyötä tammikuusta 2022 alkaen. Yhteistyö alkoi, kun Taitotalon asiakkuuspäällikkö osasi jo ensineuvottelussa ehdottaa ja tarjota Wirmaxille sopivia koulutusratkaisuja.

Wirmaxi

Kuvateksti: Mikaela Kokko työskentelee Wirmaxissa hallinto- ja HR-päällikkönä.

– Meillä oli kova tarve saada ilmalämpöpumppuasentajille kylmäasennuslupia. Taitotalon asiakkuuspäällikkö ryhtyi heti auttamaan, ja saimme neljä asentajaa kurssille saman tien, kertoo Wirmaxin HR- ja hallintopäällikkö Mikaela Kokko.

Wirmax on talotekniikkakonserni, joka tarjoaa lämpö-, vesi-, ilmanvaihto-, sähkö-, automaatio- ja turvapalveluita. Sen valikoimaan kuuluvat kiinteistöjen tekninen huolto sekä sähkö- ja LVI-työt. Asiakkaina sillä on niin liikekiinteistöjä, asunto-osakeyhtiöitä, rakennusyrityksiä kuin yksityisiä asukkaitakin.

Kiinteistöautomaatio ja kestävä kehitys tuovat alalle uudenlaisia työtehtäviä

Rakentamisen buumi näkyy kasvuna talotekniikka-alan yritysten liikevaihdoissa. Alalla on monenlaisia töitä, ja esimerkiksi erilaiset kylmätuotannot, uusiutuvat energia ja kehittyvä kiinteistöautomaatio tuovat alalle uudenlaisten osaajien tarpeen. Wirmax on tehnyt viimeisen vuoden aikana kaksi yritysostoa, ja se on tuplannut henkilöstömääränsä puolessatoista vuodessa.

– Tavoitteenamme on osaava henkilökunta, joka viihtyy työssään.

Wirmaxin kasvaessa se pystyy tarjoamaan työntekijöilleen erilaisia urapolkuja ja kiinnostavia tehtäviä. Mikaelan missio on, että jokaisen työntekijän toiveet ja tavoitteet kartoitetaan kehityskeskustelussa ja että jokainen työntekijä saisi tehdä itselleen mieluisinta työtä.

– Esimerkiksi sähköasentajia saattaa kiinnostaa automaatioala.

Talotekniikan Mikaela näkee tulevaisuuden alana. Järjestelmät kehittyvät entisestään, tieto liikkuu sähköisesti ja erilaiset järjestelmien väliset integraatiot yleistyvät. Kesän alussa Wirmax avasi uudenlaisen verkkokaupan, josta talotekniikan tuotteita voi ostaa asennettuna. Verkkokaupasta asennuspalvelun tilaaminen on nopeaa ja helppoa. Tulevaisuudessa verkkokauppa on integroitavissa esimerkiksi taloyhtiöiden käyttämiin järjestelmiin.

Koulutusyhteistyö kehittää osaamista organisaation kaikilla tasoilla

Koulutusyhteistyö Taitotalon kanssa on havainnollistanut Wirmaxin koulutustarpeet kokonaisvaltaisesti ja suunnitelmallisesti. Yhteistyö pureutuu yrityksen koulutustarpeisiin syvällisesti organisaation kaikilla eri tasoilla. Taitotalon avulla löytyi harjoittelija markkinointiin, ja myös hallinnon ja työnjohdon osaaminen on kartoitettu. Wirmaxin tuotantojohtajallekin löytyi Taitotalosta sopiva johtamisen koulutus.

– Yhteydenpito on aktiivista, ja Taitotalon ansiosta keskustelemme osaamisen kehittämisestä enemmän.

– Oma tekeminen ja osaaminen kehittyvät työn ohessa jatkuvasti, Mikaela iloitsee.

Helposti lähestyttävä johto on kilpailuetu

Työnantajaansa Mikaela kehuu vuolaasti. Talotekniikka-alaa pohtiville ja alan opiskelijoille hän vinkkaa, että Wirmax tarjoaa hyvän työyhteisön, jossa on mukava olla töissä. Lisäksi henkilöstöetuudet ovat hyvät, ja työntekijöistä pidetään huolta.

– Meillä työntekijöitä kohdellaan yksilöinä eikä joukkona. Se on tavoitteemme myös tulevaisuudessa.

Mikaelan mielestä HR- ja hallintopäällikön tehtävässä keskeisintä on työhyvinvoinnista huolehtiminen. Avoimuus, rehellisyys ja rehtiys ovat arvoja, joita hän noudattaa työssään. Mikaela kertoo, että matala hierarkia on Wirmaxin kilpailuetu. Se, että toimitusjohtajaa ja HR-päällikköä on helppoa lähestyä, on tärkeää.

– Pidän siitä, että Wirmaxilla on tietyllä tapaa pienen firman ja yhteen hiileen puhaltamisen meininki.

Mikaelan johtamisfilosofian keskiössä on ajatus, että henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara. Ensisijainen asia, johon pitää panostaa ovat työntekijät. He mahdollistavat työllään yrityksen toiminnan. Tutkitusti osaaminen ja kyvykkyyden tunne lisäävät työssä viihtymistä.

– Koulutusyhteistyö Taitotalon kanssa on suora satsaus henkilöstön hyvinvointiin.

Uusimmat artikkelit

20.9.2023 | Alan Uutiset

Valmetin toimittama Metsä Fibren Kemin biotuotetehdas käynnistettiin

Tänään onnistuneesti käynnistetty tehdas toimii täysin ilman fossiilisia polttoaineita ja sen selluntuotantokapasiteetti on 1,5 miljoonaa tonnia.

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.