https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 19.8.2022

Koulutusyhteistyöllä henkilöstön hyvinvointia

Wirmax on tehnyt Taitotalon kanssa koulutusyhteistyötä tammikuusta 2022 alkaen. Yhteistyö alkoi, kun Taitotalon asiakkuuspäällikkö osasi jo ensineuvottelussa ehdottaa ja tarjota Wirmaxille sopivia koulutusratkaisuja.

Wirmaxi

Kuvateksti: Mikaela Kokko työskentelee Wirmaxissa hallinto- ja HR-päällikkönä.

– Meillä oli kova tarve saada ilmalämpöpumppuasentajille kylmäasennuslupia. Taitotalon asiakkuuspäällikkö ryhtyi heti auttamaan, ja saimme neljä asentajaa kurssille saman tien, kertoo Wirmaxin HR- ja hallintopäällikkö Mikaela Kokko.

Wirmax on talotekniikkakonserni, joka tarjoaa lämpö-, vesi-, ilmanvaihto-, sähkö-, automaatio- ja turvapalveluita. Sen valikoimaan kuuluvat kiinteistöjen tekninen huolto sekä sähkö- ja LVI-työt. Asiakkaina sillä on niin liikekiinteistöjä, asunto-osakeyhtiöitä, rakennusyrityksiä kuin yksityisiä asukkaitakin.

Kiinteistöautomaatio ja kestävä kehitys tuovat alalle uudenlaisia työtehtäviä

Rakentamisen buumi näkyy kasvuna talotekniikka-alan yritysten liikevaihdoissa. Alalla on monenlaisia töitä, ja esimerkiksi erilaiset kylmätuotannot, uusiutuvat energia ja kehittyvä kiinteistöautomaatio tuovat alalle uudenlaisten osaajien tarpeen. Wirmax on tehnyt viimeisen vuoden aikana kaksi yritysostoa, ja se on tuplannut henkilöstömääränsä puolessatoista vuodessa.

– Tavoitteenamme on osaava henkilökunta, joka viihtyy työssään.

Wirmaxin kasvaessa se pystyy tarjoamaan työntekijöilleen erilaisia urapolkuja ja kiinnostavia tehtäviä. Mikaelan missio on, että jokaisen työntekijän toiveet ja tavoitteet kartoitetaan kehityskeskustelussa ja että jokainen työntekijä saisi tehdä itselleen mieluisinta työtä.

– Esimerkiksi sähköasentajia saattaa kiinnostaa automaatioala.

Talotekniikan Mikaela näkee tulevaisuuden alana. Järjestelmät kehittyvät entisestään, tieto liikkuu sähköisesti ja erilaiset järjestelmien väliset integraatiot yleistyvät. Kesän alussa Wirmax avasi uudenlaisen verkkokaupan, josta talotekniikan tuotteita voi ostaa asennettuna. Verkkokaupasta asennuspalvelun tilaaminen on nopeaa ja helppoa. Tulevaisuudessa verkkokauppa on integroitavissa esimerkiksi taloyhtiöiden käyttämiin järjestelmiin.

Koulutusyhteistyö kehittää osaamista organisaation kaikilla tasoilla

Koulutusyhteistyö Taitotalon kanssa on havainnollistanut Wirmaxin koulutustarpeet kokonaisvaltaisesti ja suunnitelmallisesti. Yhteistyö pureutuu yrityksen koulutustarpeisiin syvällisesti organisaation kaikilla eri tasoilla. Taitotalon avulla löytyi harjoittelija markkinointiin, ja myös hallinnon ja työnjohdon osaaminen on kartoitettu. Wirmaxin tuotantojohtajallekin löytyi Taitotalosta sopiva johtamisen koulutus.

– Yhteydenpito on aktiivista, ja Taitotalon ansiosta keskustelemme osaamisen kehittämisestä enemmän.

– Oma tekeminen ja osaaminen kehittyvät työn ohessa jatkuvasti, Mikaela iloitsee.

Helposti lähestyttävä johto on kilpailuetu

Työnantajaansa Mikaela kehuu vuolaasti. Talotekniikka-alaa pohtiville ja alan opiskelijoille hän vinkkaa, että Wirmax tarjoaa hyvän työyhteisön, jossa on mukava olla töissä. Lisäksi henkilöstöetuudet ovat hyvät, ja työntekijöistä pidetään huolta.

– Meillä työntekijöitä kohdellaan yksilöinä eikä joukkona. Se on tavoitteemme myös tulevaisuudessa.

Mikaelan mielestä HR- ja hallintopäällikön tehtävässä keskeisintä on työhyvinvoinnista huolehtiminen. Avoimuus, rehellisyys ja rehtiys ovat arvoja, joita hän noudattaa työssään. Mikaela kertoo, että matala hierarkia on Wirmaxin kilpailuetu. Se, että toimitusjohtajaa ja HR-päällikköä on helppoa lähestyä, on tärkeää.

– Pidän siitä, että Wirmaxilla on tietyllä tapaa pienen firman ja yhteen hiileen puhaltamisen meininki.

Mikaelan johtamisfilosofian keskiössä on ajatus, että henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara. Ensisijainen asia, johon pitää panostaa ovat työntekijät. He mahdollistavat työllään yrityksen toiminnan. Tutkitusti osaaminen ja kyvykkyyden tunne lisäävät työssä viihtymistä.

– Koulutusyhteistyö Taitotalon kanssa on suora satsaus henkilöstön hyvinvointiin.

Uusimmat artikkelit

Kierrätysalumiinilla riittää kysyntää - Kuusakoski investoi uuteen tuotantolinjaan

Kuusakoski etsii kasvua ja kasvattaa kapasiteettiaan. Investointi nostaa Heinolan kierrätystehtaan ei-magneettisten metallien prosessoinnin kokonaiskapasiteettia 50 prosentilla.

31.1.2023 | Alan Uutiset

Stora Enso teki historiallisen tuloksen viime vuonna

Konsernin hyvät kasvuluvut kuitenkin hiipuivat viimeisellä vuosineljänneksellä. Tamän vuoden tuloksen ennustetaan jäävän heikommaksi.

Valmet kehitti uuden meesauunin liekin profilointisovelluksen sellutehtaille

Sovellus välittää reaaliaikaista tietoa meesauunin liekin lämpötilasta ja profiilista.

Tutkimus todistaa: aggregaattien päästöistä eroon kannettavalla virtalähteellä

Tuore EU-rahoitteinen tutkimus osoittaa kannettavien virtalähteiden päästövähennys- ja kustannusäästöpotentiaalin.

4.11.2022 | Kumppaniartikkeli

Mekaaninen tiiviste on laitteen herkin kohta - näin tuotteen valinta ja huolto säästää rahaa

Oikeanlaisella tiivisteellä vältetään rikkoontumisia ja optimoidaan käyttökustannuksia. Mekaanisen tiivisteen huolto säästää rahaa ja ympäristöä. Sulzerin asiantuntijaverkosto on asiakkaan tukena kaikissa tiivisteisiin liittyvissä aiheissa.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

15.6.2022 | Tutkimus ja koulutus

Uusilla ruoantuotantoteknologioilla vauhtia Suomen ilmastotavoitteisiin

Suomi pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Ruoantuotantojärjestelmän uudistaminen, erityisesti uusien tuotantomenetelmien käyttöönotto edistäisi tavoitteen saavuttamista. Samalla Suomen proteiiniomavaraisuus paranisi, mikä on entistä tärkeämpää nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa, ilmenee VTT:n ja Luken selvityksestä.