https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 19.8.2022

Koulutusyhteistyöllä henkilöstön hyvinvointia

Wirmax on tehnyt Taitotalon kanssa koulutusyhteistyötä tammikuusta 2022 alkaen. Yhteistyö alkoi, kun Taitotalon asiakkuuspäällikkö osasi jo ensineuvottelussa ehdottaa ja tarjota Wirmaxille sopivia koulutusratkaisuja.

Wirmaxi

Kuvateksti: Mikaela Kokko työskentelee Wirmaxissa hallinto- ja HR-päällikkönä.

– Meillä oli kova tarve saada ilmalämpöpumppuasentajille kylmäasennuslupia. Taitotalon asiakkuuspäällikkö ryhtyi heti auttamaan, ja saimme neljä asentajaa kurssille saman tien, kertoo Wirmaxin HR- ja hallintopäällikkö Mikaela Kokko.

Wirmax on talotekniikkakonserni, joka tarjoaa lämpö-, vesi-, ilmanvaihto-, sähkö-, automaatio- ja turvapalveluita. Sen valikoimaan kuuluvat kiinteistöjen tekninen huolto sekä sähkö- ja LVI-työt. Asiakkaina sillä on niin liikekiinteistöjä, asunto-osakeyhtiöitä, rakennusyrityksiä kuin yksityisiä asukkaitakin.

Kiinteistöautomaatio ja kestävä kehitys tuovat alalle uudenlaisia työtehtäviä

Rakentamisen buumi näkyy kasvuna talotekniikka-alan yritysten liikevaihdoissa. Alalla on monenlaisia töitä, ja esimerkiksi erilaiset kylmätuotannot, uusiutuvat energia ja kehittyvä kiinteistöautomaatio tuovat alalle uudenlaisten osaajien tarpeen. Wirmax on tehnyt viimeisen vuoden aikana kaksi yritysostoa, ja se on tuplannut henkilöstömääränsä puolessatoista vuodessa.

– Tavoitteenamme on osaava henkilökunta, joka viihtyy työssään.

Wirmaxin kasvaessa se pystyy tarjoamaan työntekijöilleen erilaisia urapolkuja ja kiinnostavia tehtäviä. Mikaelan missio on, että jokaisen työntekijän toiveet ja tavoitteet kartoitetaan kehityskeskustelussa ja että jokainen työntekijä saisi tehdä itselleen mieluisinta työtä.

– Esimerkiksi sähköasentajia saattaa kiinnostaa automaatioala.

Talotekniikan Mikaela näkee tulevaisuuden alana. Järjestelmät kehittyvät entisestään, tieto liikkuu sähköisesti ja erilaiset järjestelmien väliset integraatiot yleistyvät. Kesän alussa Wirmax avasi uudenlaisen verkkokaupan, josta talotekniikan tuotteita voi ostaa asennettuna. Verkkokaupasta asennuspalvelun tilaaminen on nopeaa ja helppoa. Tulevaisuudessa verkkokauppa on integroitavissa esimerkiksi taloyhtiöiden käyttämiin järjestelmiin.

Koulutusyhteistyö kehittää osaamista organisaation kaikilla tasoilla

Koulutusyhteistyö Taitotalon kanssa on havainnollistanut Wirmaxin koulutustarpeet kokonaisvaltaisesti ja suunnitelmallisesti. Yhteistyö pureutuu yrityksen koulutustarpeisiin syvällisesti organisaation kaikilla eri tasoilla. Taitotalon avulla löytyi harjoittelija markkinointiin, ja myös hallinnon ja työnjohdon osaaminen on kartoitettu. Wirmaxin tuotantojohtajallekin löytyi Taitotalosta sopiva johtamisen koulutus.

– Yhteydenpito on aktiivista, ja Taitotalon ansiosta keskustelemme osaamisen kehittämisestä enemmän.

– Oma tekeminen ja osaaminen kehittyvät työn ohessa jatkuvasti, Mikaela iloitsee.

Helposti lähestyttävä johto on kilpailuetu

Työnantajaansa Mikaela kehuu vuolaasti. Talotekniikka-alaa pohtiville ja alan opiskelijoille hän vinkkaa, että Wirmax tarjoaa hyvän työyhteisön, jossa on mukava olla töissä. Lisäksi henkilöstöetuudet ovat hyvät, ja työntekijöistä pidetään huolta.

– Meillä työntekijöitä kohdellaan yksilöinä eikä joukkona. Se on tavoitteemme myös tulevaisuudessa.

Mikaelan mielestä HR- ja hallintopäällikön tehtävässä keskeisintä on työhyvinvoinnista huolehtiminen. Avoimuus, rehellisyys ja rehtiys ovat arvoja, joita hän noudattaa työssään. Mikaela kertoo, että matala hierarkia on Wirmaxin kilpailuetu. Se, että toimitusjohtajaa ja HR-päällikköä on helppoa lähestyä, on tärkeää.

– Pidän siitä, että Wirmaxilla on tietyllä tapaa pienen firman ja yhteen hiileen puhaltamisen meininki.

Mikaelan johtamisfilosofian keskiössä on ajatus, että henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara. Ensisijainen asia, johon pitää panostaa ovat työntekijät. He mahdollistavat työllään yrityksen toiminnan. Tutkitusti osaaminen ja kyvykkyyden tunne lisäävät työssä viihtymistä.

– Koulutusyhteistyö Taitotalon kanssa on suora satsaus henkilöstön hyvinvointiin.

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 3:n ensimmäinen vuosihuolto on lopulta ohi – palasi yöllä sähköntuotantoon

37 vuorokaudeksi tarkoitettu huolto kesti noin 74 vuorokautta ja yhdeksän tuntia. Teollisuuden Voima arvioi jo ennakkoon ensimmäisen vuosihuollon olevan työläs. Sähköntuotannonjohtaja Marjo Mustosen mukaan nyt päättyneistä huolloista saatiin arvokasta oppia tulevaisuuteen.

16.5.2024 | Alan Uutiset

Suomen kolmanneksi suurin tuulipuisto vihittiin käyttöön Pjelaxissa

Fortumin ja Helenin yhteishanke, 56 tuulivoimalan Pjelax-tuulipuisto tuottaa vuosittain noin viisi prosenttia Suomen koko tuulivoimatuotannosta.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.