https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 16.5.2019

Lietehiilet hyötykäyttöön

Gasum, HSY ja Luonnonvarakeskus tutkivat yhteistyössä puhdistamolietteestä pyrolyysillä tuotettua lietehiiltä ja sen ominaisuuksia. Lietehiilihankkeen tavoitteena on edistää jätevesilietteiden sisältämien ravinteiden ja hiilen turvallista sekä energiatehokasta hyödyntämistä. Hankkeen tutkimuksissa hyödynnetään Gasumin Turun Topinojan biokaasulaitoksen pyrolyysilaitteistoa.

gasum

Energiayhtiö Gasum on mukana ympäristöministeriön rahoittamassa Lietehiilihankkeessa, jossa tutkitaan puhdistamolietteestä pyrolyysillä tuotettua lietehiiltä ja sen ominaisuuksia. Tutkimuksessa selvitetään myös pyrolyysiprosessin vaikutusta lietteen orgaanisiin haitta-aineisiin, raskasmetalleihin ja mikromuoveihin. Hanketta tehdään yhteistyössä HSY:n ja Luonnonvarakeskuksen kanssa.

- Lietehiilihankkeen tarkoitus on edistää jätevesilietteiden sisältämien ravinteiden ja hiilen turvallista sekä energiatehokasta hyödyntämistä. On hienoa olla mukana hankkeessa, jossa tutkitaan jätelietteiden monikäyttöisyyttä, kertoo Gasumin kehitysinsinööri Inkeri Kauppi.

Hankkeessa hyödynnetään Gasumin Turun Topinojan biokaasulaitoksen pyrolyysilaitteistoa, joka tuottaa materiaalia ja puuttuvaa tietoa pyrolyysistä myöhempiä analyyseja varten. Analyysien perusteella saadaan muun muassa arvokasta tietoa pyrolyysistä syntyvien tuotteiden laadusta ja turvallisuudesta.

Lietehiilihanke käynnistyi syksyllä 2018 ja kestää kaksi vuotta.

Uusimmat artikkelit

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

18.11.2024 | Alan Uutiset

Gasum lähtee Tanskan biokaasumarkkinoille

Gasum ostaa Hærup Biogas ApS:n biokaasulaitoksen. Tanska on houkutteleva paikka biokaasun tuotannolle vahvan maataloussektorinsa ansiosta – raaka-ainetta riittää. Maa on Euroopan neljänneksi suurin biokaasun tuottaja.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.