https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 29.6.2020

Metsä Group ja Fortum: puusta tuotetusta sellusta tekstiilikuituja ja muita biotuotteita

Metsä Groupin ja Fortumin nelivuotisen ExpandFibre-ohjelman tavoitteena on kehittää liiketoimintakonsepteja, joiden avulla oljesta ja puusta tuotetusta sellusta saadaan valmistettua tekstiilikuituja ja muita uusia biotuotteita. Business Finland on myöntänyt ohjelmalle 20 miljoonan euron rahoituksen veturiyritysten haastekilpailussa.

clouds-dawn-daylight-dusk-605494

Kuvaaja Jackson Jorvan palvelusta Pexels

ExpandFibre tulee olemaan osa maailmanlaajuista innovaatioekosysteemiä, jonka jäsenet voivat hakea rahoitusta Business Finlandilta tai Euroopan Unionilta.

Tavoitteena on kehittää uusia massatuotantoon soveltuvia biotuotteita, joiden hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi verrattuna samankaltaisiin, fossiilisista raaka-aineista tehtyihin nykytuotteisiin.

– Metsä Groupin toiminta perustuu kestävästi hoidettuihin suomalaismetsiin. Konsernille keskeinen T&K-tavoite on löytää uusia, lisäarvoa tuovia käyttötapoja pohjoisesta puusta saatavalle sellukuidulle. Olemme iloisia ExpandFibre-ohjelman myötä syntyneestä kumppanuudesta Business Finlandin ja Fortumin kanssa. Odotamme innolla yhteistyötä, jossa luomme uusia teknologioita ja konsepteja osana laajempaa innovaatioekosysteemiä, Niklas von Weymarn, Metsä Groupin innovaatioyhtiön Metsä Springin toimitusjohtaja sanoo.

– Fortum jatkaa myös yhteisön sisällä uraauurtavan biotuotevisionsa toteuttamista, jossa maatalouden tuotannon sivuvirroista saatava olkiraaka-aine ohjataan teolliseen prosessointiin ympäristöystävällisten materiaalien ja kemikaalien valmistusta varten. Tavoitteenamme on kehittää kaikista oljen pääkomponenteista eli selluloosasta, hemiselluloosasta ja ligniinistä korkean lisäarvon lopputuotteita, Bio2X-ohjelman kehitysjohtaja Risto Sormunen Fortumilta kertoo.

ExpandFibre yhteistyöhanke käynnistyy kesän 2020 aikana ja jatkuu elokuun 2024 loppuun asti. Ohjelmassa keskitytään seitsemään tutkimusteemaan: Tekstiilit, biokomposiitit, pakkausmateriaalit, muut uudet kuitutuotteet, hemiselluloosa, ligniini sekä oljen hankinta ja fraktiointi.

– Kaikki ohjelman olennaiset arvoketjut perustuvat uusiutuviin ja kestäviin raaka-aineisiin eli olkeen ja pohjoiseen puuhun, Fortum sanoo.

Uusimmat artikkelit

4.2.2025 | Alan Uutiset

Caverion laajentaa tuulivoimaloiden huoltopalvelunsa Poriin

Caverion ostaa paikallisen Huolto-Lepistön tuulivoimaliiketoiminnan.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.