Monimuotoisuus ja merkityksellinen liiketoiminta ovat hyvää bisnestä

Slushin julkaisemassa uudessa “Entrepreneurship Redefined” -tutkimuksessa selvitettiin, mihin tulevaisuuden menestysyritykset perustuvat. Tuloksista ilmeni, että yrityksen menestystekijöitä ovat monimuotoisuus, liiketoiminnan merkityksellisyys sekä uudenlainen innovatiivinen yhteistyö.

Slush_Black_Logo

Slushin toimitusjohtaja Miika Huttusen mukaan Eurooppalainen startup-ekosysteemi on ottanut askelia eteenpäin viime vuosikymmenen aikana. Supercellin ja Spotifyn kaltaisia menestysyrityksiä on noussut, kun sijoituksia on kohdistunut startup-yrityksiin. 

- Tosiasia on kuitenkin se, että Euroopan kasvuun liittyy myös monia rakenteellisia haasteita. Esimerkiksi sijoitukset naisten ja rodullistettujen ihmisten perustamiin startupeihin laahaavat perässä. Ala ei kohtele tasavertaisesti eri taustoista tulevia yrittäjiä, tiivistää Huttunen.

Huttunen kuitenkin nostaa esille uuden yhteistyömallin, joka voisi toimia myös ratkaisuna ongelmaan. 

- Tarvitsemme perinteiset valtio-, yliopisto- ja yritysrajat ylittävää yhteistyötä. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvitsemme muutoksen myös verrattain nopean syklin riskisijoitusmalliin, joka ei ole optimaalinen syväteknologisten innovaatioiden tukemiseen. Näiden teknologioiden kehittäminen vie aikaa ja vaatii huomattavia investointeja, perustelee Huttunen.

Tutkimuksen startup-datasta selviää, että nuoret yrittäjät ja yrittäjämieliset arvostavat  yhä enemmän niin sanottuja missiopohjaisia yrityksiä. Kulutuspäätökset tulevat muuttumaan yhä kestävämpään suuntaa niin yritys- kuin kuluttajaliiketoiminnan osalta. 

- Tulevalla vuosikymmenellä yritysten liiketoiminnan kokonaisvaikutus korostuu pelkkien tuottojen sijaan, sanoo Huttunen.

Entrepreneurship Redefined ”  -tutkimuksen lähteenä toimi 58 startup-yrittäjää, pääomasijoittajaa ja bisnesenkeliä Aasiasta, Euroopasta ja Yhdysvalloista. Tutkimusta tukee joukko suomalaisia ja eurooppalaisia kasvuyrityksiä, kuten Swappie, Aiven, Spinnova ja Lilium. Tutkimuksen teemoihin ovat antaneet kommenttinsa osa Euroopan tunnetuimmista pääomasijoittajista. 

Teksti: Ossi Hiltunen

 

Uusimmat artikkelit

K-kauppojen aurinkovoimaloilla ennätystehot touko-kesäkuussa

K-kauppojen aurinkovoimaloiden yli 40 000 aurinkopaneelia tuottivat touko-kesäkuussa ennätykselliset yli 3 000 MWh puhdasta aurinkosähköä. Kokonaisuudessa tuotettu määrä vastaa noin 5 000 pakastealtaan vuotuista sähkönkulutusta. Parhaimmassa tapauksessa aurinkovoimalla pystytään kattamaan valtaosa kaupan päivittäisestä sähkötarpeesta. 

7.8.2020 | Alan Uutiset

Tullin ennakkotilasto: Viennin syöksy pysähtyi kesäkuussa

Suomen tavaraviennin arvo oli 4,5 miljardia euroa kesäkuussa, eli 15,4 prosenttia vuoden takaista vähemmän. Tilanne kuitenkin koheni toukokuusta.

Saksalaisjätti Schaeffler lanseeraa suomalaisen partneriverkoston avulla kehitetyn kunnonvalvontajärjestelmän

Saksalainen auto- ja teollisuusalan yritys Schaeffler on toteuttanut kunnonvalvontajärjestelmänsä OPTIME:n suomalaisen partneriverkoston avulla. Saksalaisyhtiö on jo aikaisemmin perustanut tuotekehitystiimin Suomeen ja nyt yhteistyöllä luotua tuotetta lanseerataan kaupallisesti.

EVA: Talouskriisi on suomalaisten suurin uhka

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n julkaisemassa tutkimuksessa kysyttiin, kuinka uhkaavina suomalaiset pitävät maailmalla ja Suomessa tapahtuvia konflikteja ja kriisejä omalle ja läheistensä turvallisuudelle. Eniten pelkoa suomalaisissa herätti uusi laajamittainen talouskriisi (77 prosenttia vastaajista) sekä toiseksi eniten pandemiat ja tartuntataudit (72 prosenttia vastaajista).

Signify tuo markkinoille uusia desinfioivia valaisimia

UV-teknologiaan perustuvaan valaistukseen erikoistunut Signify kertoi kasvattavansa UV-C-valaistuksen tuotantokapasiteettiaan ja laajentavansa UV-C-tuotevalikoimaansa maailman kasvaneen desinfiointitarpeen vuoksi.

Asfalttikoneista saatava data parantaa päällysteen laatua, vähentää päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.