https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 20.11.2019

Pelimoottori-, AR- ja VR-teknologioiden hyötykäyttö yleistyy – yrityksille tilaisuus kokeilla uutta teknologiaa

Alun perin tietokonepelien kehitystyön helpottamiseksi rakennettuja pelimoottoreita käytetään yhä enemmän myös hyötykäyttöön elinkeinoelämässä. Hämeen ammattikorkeakoulussa pyritään tukemaan tätä kehitystä hakemalla yrityksiä, joilla olisi kiinnostusta kokeilla uusia teknologioita.

volkswagen

HAMK Smart-tutkimusyksikössä on työskennelty pelimoottoriteknologian parissa jo pidempään, muun muassa tutkien pelimoottoriteknologian vaikutuksia. On havaittu, että viimeisen viiden vuoden aikana pelimoottoreiden hyötykäyttö on yleistynyt paljon. Niiden etuna muihin kehitysalustoihin nähden on korkeatasoisempi visuaalisuus ja toiminnallisuus.

Pelimoottoriteknologiaan liittyvät myös VR (virtual reality, virtuaalitodellisuus), AR (augmented reality, lisätty todellisuus) ja MR (mixed reality, yhdistetty todellisuus). Näillä teknologioilla tehdyt lopputuotteet ovat visuaalisesti näyttävämpiä ja realistisempia, joten täten myös uskottavampia, mikä on tärkeää esimerkiksi markkinoinnissa tai käyttäjiä osallistavassa suunnittelussa. Malleihin voidaan myös ohjelmoida erilaista toiminnallisuutta, joten käyttäjien vuorovaikutusta mallin kanssa voidaan lisätä lähes rajattomasti. Yleisimpiä hyötykäyttökohteita ovat myynti ja markkinointi, simulaatiot ja koulutukset, interaktiiviset esittelyt, tuotekehitys sekä datan visualisointi. Konkreettisina kohteina ovat esimerkiksi rakennukset ja erilaiset teollisuustuotteet.

Hämeen ammattikorkeakoulussa alkanut “VATTU – Valmistavan teollisuuden virtuaaliset tuotteet” -hanke pyrkii edistämään alueellista osaamista ja hyötykäyttöä ennen mainitttuihin teknologioihin liittyen. Haussa on yrityksiä, jotka olisivat kiinnostuneita kokeilemaan uusia teknologioita toiminnassaan ja saamaan kokeiluihin käytännön apua.

- Usein kysymykset, kuten mistä lähteä liikkeelle, kenen kanssa keskustella puolueettomasti, mitä eroa tarjouksien välillä on tai mitä hyötyä näistä oikeasti voi olla liiketoiminnalle, voivat olla esteenä kyseisten teknologioiden tutkimiseen tai kokeilemiseen. Tavoitteenamme on madaltaa tätä kynnystä, oli sitten kiinnostunut kuulemaan aiheesta lisää tai arvioimaan toteutuksien vaikutusta, sanoo projektipäällikkö Juha-Matti Torkkel HAMK Smart -tutkimusyksiköstä.

Hanke on käynnissä ensi vuoden loppuun saakka ja sen toiminta-alueina ovat Kanta-Häme, Valkeakoski ja Hyvinkää. Hankkeen päärahoittajat ovat Hämeen liitto sekä Uudenmaan liitto.

Uusimmat artikkelit

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

8.5.2025 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuus: “Vapautuksen päivä” käänsi hyvin alkaneen vuoden valtavaksi epävarmuudeksi

Teknologiateollisuuden uusien tilausten arvo parani alkuvuonna vuodentakaiseen nähden ja tarjouspyyntökyselyn saldoluku nousi positiiviseksi ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen. Jäsenille tehty kysely kertoo kuitenkin suuresta epävarmuudesta. Donald Trumpin toimet ovat hidastaneet investointipäätöksiä. 

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.