https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 20.11.2019

Pelimoottori-, AR- ja VR-teknologioiden hyötykäyttö yleistyy – yrityksille tilaisuus kokeilla uutta teknologiaa

Alun perin tietokonepelien kehitystyön helpottamiseksi rakennettuja pelimoottoreita käytetään yhä enemmän myös hyötykäyttöön elinkeinoelämässä. Hämeen ammattikorkeakoulussa pyritään tukemaan tätä kehitystä hakemalla yrityksiä, joilla olisi kiinnostusta kokeilla uusia teknologioita.

volkswagen

HAMK Smart-tutkimusyksikössä on työskennelty pelimoottoriteknologian parissa jo pidempään, muun muassa tutkien pelimoottoriteknologian vaikutuksia. On havaittu, että viimeisen viiden vuoden aikana pelimoottoreiden hyötykäyttö on yleistynyt paljon. Niiden etuna muihin kehitysalustoihin nähden on korkeatasoisempi visuaalisuus ja toiminnallisuus.

Pelimoottoriteknologiaan liittyvät myös VR (virtual reality, virtuaalitodellisuus), AR (augmented reality, lisätty todellisuus) ja MR (mixed reality, yhdistetty todellisuus). Näillä teknologioilla tehdyt lopputuotteet ovat visuaalisesti näyttävämpiä ja realistisempia, joten täten myös uskottavampia, mikä on tärkeää esimerkiksi markkinoinnissa tai käyttäjiä osallistavassa suunnittelussa. Malleihin voidaan myös ohjelmoida erilaista toiminnallisuutta, joten käyttäjien vuorovaikutusta mallin kanssa voidaan lisätä lähes rajattomasti. Yleisimpiä hyötykäyttökohteita ovat myynti ja markkinointi, simulaatiot ja koulutukset, interaktiiviset esittelyt, tuotekehitys sekä datan visualisointi. Konkreettisina kohteina ovat esimerkiksi rakennukset ja erilaiset teollisuustuotteet.

Hämeen ammattikorkeakoulussa alkanut “VATTU – Valmistavan teollisuuden virtuaaliset tuotteet” -hanke pyrkii edistämään alueellista osaamista ja hyötykäyttöä ennen mainitttuihin teknologioihin liittyen. Haussa on yrityksiä, jotka olisivat kiinnostuneita kokeilemaan uusia teknologioita toiminnassaan ja saamaan kokeiluihin käytännön apua.

- Usein kysymykset, kuten mistä lähteä liikkeelle, kenen kanssa keskustella puolueettomasti, mitä eroa tarjouksien välillä on tai mitä hyötyä näistä oikeasti voi olla liiketoiminnalle, voivat olla esteenä kyseisten teknologioiden tutkimiseen tai kokeilemiseen. Tavoitteenamme on madaltaa tätä kynnystä, oli sitten kiinnostunut kuulemaan aiheesta lisää tai arvioimaan toteutuksien vaikutusta, sanoo projektipäällikkö Juha-Matti Torkkel HAMK Smart -tutkimusyksiköstä.

Hanke on käynnissä ensi vuoden loppuun saakka ja sen toiminta-alueina ovat Kanta-Häme, Valkeakoski ja Hyvinkää. Hankkeen päärahoittajat ovat Hämeen liitto sekä Uudenmaan liitto.

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.4.2025 | Alan Uutiset

VTT ja LUT-yliopisto löysivät keinoja jalostaa metsäteollisuuden hiilidioksidipäästöt muovin raaka-aineeksi

Forest CUMP -tutkimusprojektissa selvitettiin, miten metsäteollisuudesta ja jätteenpoltosta syntyvää biopohjaista hiilidioksidia otetaan talteen ja muunnetaan korkean jalostusasteen tuotteiksi, kuten muovien raaka-aineiksi eteeniksi ja propeeniksi.

Wärtsilä laajentaa teknologiakeskus Sustainable Technology Hubia Vaasassa

Wärtsilän 50 miljoonan euron investointi nopeuttaa tulevaisuuden polttoaineratkaisujen tuotantoa ja tuotekehitystä sekä uusien tuotteiden tuomista markkinoille.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

Olkiluodon vuosihuollot käynnistyvät

Ensimmäisenä alkaa Olkiluoto 3:n vuosihuolto, jossa laitos valmistellaan tulevalle, pidempikestoiselle 18 kuukauden käyttöjaksolle. Suunniteltuun huoltokokonaisuuteen sisältyy noin 1700 erillistä työtä sekä 5000 työvaihetta.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.