https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Turvallisempia ja itsenäisempiä robotteja tietokonenäöllä

Raskas teollisuus on käyttänyt automaatiota ja tehdasrobotiikkaa jo kymmeniä vuosia, mutta tulevaisuuden suunta ovat yhä pienemmät tuotantomäärät ja kullekin asiakkaalle räätälöity tuote. Tämän mahdollistamiseksi robottien tulee olla halpoja, omatoimisia, helposti koulutettavia ja turvallisia. Diplomi-insinööri Antti Hietasen väitöskirjassa kehitetään tällaisia robotteja.

man-wearing-orange-hard-hat-2760241

 Antti Hietanen esittelee uusia menetelmiä, joilla robotti löytää etsimänsä osat, arvioi niiden paikan ja sitten poimii ne tarttuimellaan. Lisäksi robotti havannoi ympäristöään ja kertoo aikomuksistaan lähellä oleville ihmisille.

– Robotin kanssa kommunikoidaan käyttämällä täydennetyn todellisuuden menetelmiä eli robotti kuvallisesti kertoo mitä aikoo tehdä tai kysyy lupaa ihmiseltä saako ottaa jotain työalueelta, Antti Hietanen kertoo.

Hietasen kehittämiä menetelmiä on julkaistu robotiikan ja tehdasautomatiikan tärkeimmissä konferensseissa ja lehdissä ja ne ovat saaneet laajaa huomiota jo pian ilmestyttyään. Nyt menetelmiä testataan Tampereen yliopiston raskaan tehdasautomaation laboratoriossa paininukkejen avulla.

– Ihmisiä ei vielä tässä vaiheessa voi käyttää, koska nämä robotit ovat tarpeeksi vahvoja murskaamaan ihmisen lähes huomaamattaan, kommentoi laboratorion vetäjä, professori Minna Lanz.

– Väitöskirjatyön aikana opin paljon robotiikasta. Erityisesti opin yhdistämään osaamistani tietotekniikasta, erityisesti tietokonenäköä ja koneoppimista, robottien kehitykseen, jossa nämä alat ovat nyt tärkeässä roolissa, vastaa Antti Hietanen Sensible 4 -yrityksestä Espoosta, jossa hän nyt kehittää autonomisia autoja.

Hietanen suositteleekin yhdistämään opinnoissa tietotekniikkaa, automaatiotekniikkaa ja robotiikkaa.

– Ihan varmaan tulevaisuuden ala, ehkä robotiikan pitäisi olla ihan oma alansa, hän sanoo.

Nykyisessä työssään Sensible 4 yrityksessä, joka on yksi Suomen edistyneimmistä robotiikkayrityksistä, Antti Hietanen pääsee hyödyntämään osaamistaan.

Diplomi-insinööri Antti Hietasen tietotekniikan alaan kuuluva väitöskirja Computer Vision for Robotics: Feature Matching, Pose Estimation and Safe Human-Robot Collaboration tarkastetaan julkisesti Tampereen yliopiston informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunnassa perjantaina 15.1.2021 kello 12.00 verkkoväitöksenä .

Vastaväittäjänä toimivat professori Patric Jensfelt Kuninkaallisesta teknillisestä korkeakoulusta Tukholmasta ja professori Juha Röning Oulun yliopistosta. Kustoksena toimii professori Joni Kämäräinen Tampereen yliopiston Tietotekniikan yksiköstä.

Uusimmat artikkelit

21.9.2023 | Kumppaniartikkeli

SULZER nosti tuotannon tehoa

Sulzer Pumps Finland keskitti toimintojaan Kotkan Karhulaan. Samaan aikaan tehtaalla otettiin käyttöön lean-toimintamalli, joka paransi tuloksen lisäksi työhyvinvointia ja edisti osaltaan ympäristöarvoihin liittyvää kehitystyötä.

21.9.2023 | Alan Uutiset

Metsä Tissue valitsi Ison-Britannian uuden pehmopaperitehtaansa sijaintipaikaksi

Metsä Tissue on valinnut suunnittelemansa uuden pehmopaperitehtaan sijaintipaikaksi Goole East Riding of Yorkshiren kreivikunnassa. Toteutuessaan hanke lisäisi Ison-Britannian omavaraisuutta pehmopaperituotteissa yli 30 prosentilla.

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.