https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 24.9.2020

VTT:n uusi prosessikemian pilotointialusta vauhdittaa bio- ja kiertotaloutta

Uusi prosessikemian pilotointialusta VTT Bioruukki -pilotointikeskuksessa on suunniteltu nopeuttamaan yritysten ja tutkimusorganisaatioiden bio- ja kiertotaloushankkeita. Pilotointialustan avajaisia vietettiin 23.9.

VTT_bio

VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasaran mukaan uudella kemian pilotointialustalla ratkaistaan aikamme suurimpia haasteita - ilmastonmuutosta ja luonnonvarojen kestävää käyttöä. Samalla uudistetaan yritysten liiketoimintaa ja luodaan niille kasvun mahdollisuuksia.

VTT Bioruukki on toiminut Espoossa viisi vuotta. Kemian pilotointialusta vahvistaa sen paikkaa maailman merkittävien pilotointikeskusten joukossa ja täydentää VTT Bioruukissa jo olemassa olevia prosessointiteknologioita kokonaisvaltaiseksi ketjuksi raaka-aineista tuotteiksi.

VTT:n prosessikemian koetehdastoiminta käynnistyi 1990-luvun lopulla Rajamäellä ja Otaniemessä. Pilotoinnilla kehitetään uusia, laboratorioissa hyviksi todennettuja ideoita ja menetelmiä kohti teollisen tuotannon mittakaavaa.

Uuden kemian pilotointialustan toiminnassa tärkeimmät tehtävät ovat vaihtoehtoisten muovimateriaalien ja muovin kierrätyksen kehittäminen.

Suomalaiset yritykset voivat VTT Bioruukissa kehittää ja kaupallistaa tuote- ja prosessikonseptejaan aiempaa nopeammin ja halvemmalla, kun käytössä ovat VTT:n asiantuntijat ja tutkimusympäristöt.

VTT Bioruukissa on monipuolinen valikoima prosessinkehitysyksiköitä ja erilaisia reaktoreita. Lisäksi saatavilla on termokemiallisen konversion, biomassan prosessoinnin, kestävän kemian sekä metallien ja mineraalien talteenoton asiantuntija-, tutkimus- ja kehityspalveluita.

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.