https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 24.9.2020

VTT:n uusi prosessikemian pilotointialusta vauhdittaa bio- ja kiertotaloutta

Uusi prosessikemian pilotointialusta VTT Bioruukki -pilotointikeskuksessa on suunniteltu nopeuttamaan yritysten ja tutkimusorganisaatioiden bio- ja kiertotaloushankkeita. Pilotointialustan avajaisia vietettiin 23.9.

VTT_bio

VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasaran mukaan uudella kemian pilotointialustalla ratkaistaan aikamme suurimpia haasteita - ilmastonmuutosta ja luonnonvarojen kestävää käyttöä. Samalla uudistetaan yritysten liiketoimintaa ja luodaan niille kasvun mahdollisuuksia.

VTT Bioruukki on toiminut Espoossa viisi vuotta. Kemian pilotointialusta vahvistaa sen paikkaa maailman merkittävien pilotointikeskusten joukossa ja täydentää VTT Bioruukissa jo olemassa olevia prosessointiteknologioita kokonaisvaltaiseksi ketjuksi raaka-aineista tuotteiksi.

VTT:n prosessikemian koetehdastoiminta käynnistyi 1990-luvun lopulla Rajamäellä ja Otaniemessä. Pilotoinnilla kehitetään uusia, laboratorioissa hyviksi todennettuja ideoita ja menetelmiä kohti teollisen tuotannon mittakaavaa.

Uuden kemian pilotointialustan toiminnassa tärkeimmät tehtävät ovat vaihtoehtoisten muovimateriaalien ja muovin kierrätyksen kehittäminen.

Suomalaiset yritykset voivat VTT Bioruukissa kehittää ja kaupallistaa tuote- ja prosessikonseptejaan aiempaa nopeammin ja halvemmalla, kun käytössä ovat VTT:n asiantuntijat ja tutkimusympäristöt.

VTT Bioruukissa on monipuolinen valikoima prosessinkehitysyksiköitä ja erilaisia reaktoreita. Lisäksi saatavilla on termokemiallisen konversion, biomassan prosessoinnin, kestävän kemian sekä metallien ja mineraalien talteenoton asiantuntija-, tutkimus- ja kehityspalveluita.

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.