https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Vientiteollisuus käynnistää tekniikan alan koulutusohjelman opinto-ohjaajille

Vientiliitot Kemianteollisuus, Metsäteollisuus ja Teknologiateollisuus sekä koodauskoulu Hive Helsinki kutsuvat 35 opinto-ohjaajaa koulutuskokonaisuuteen, jossa opinto-ohjaajat pääsevät syventymään tekniikan alan koulutuksen mahdollisuuksiin.

computer

- Opinto-ohjaajat välittävät tärkeää tietoa työstä ja aloista lapsille ja nuorille. Siksi on olennaista, että opinto-ohjaajien ymmärrys työelämän nopeasta muutostahdista ja mahdollisista mielenkiintoisista työtehtävistä on ajan tasalla, Kemianteollisuuden osaamisen ja vetovoimatyön asiantuntija Anni Siltanen sanoo.

Keväällä 2019 ilmestyneen ammatillisen koulutuksen vetovoimaselvityksen perusteella työelämäyhteistyö sekä työssä ja työpaikoilla tapahtuva oppiminen ovat merkityksellisin alan vetovoimaa sekä osaamisen kehittymistä edistävä tekijä.

- Vientiteollisuuden yritykset rakentavat suomalaista hyvinvointia. Yritykset työllistävät suoraan lähes puoli miljoonaa suomalaista, ja välillisesti työpaikkoja syntyy toista miljoonaa. Vientiteollisuus tarvitsee uusia osaajia, mutta alalle ei hakeudu riittävästi osaavia ja alasta innostuneita nuoria, sanoo Teknologiateollisuuden koulutusjohtaja Leena Pöntynen

Opinto-ohjaajien koulutus toteutetaan yhteistyössä tänä syksynä toimintansa aloittaneen koodauskoulu Hive Helsingin kanssa. Hiven kautta ohjelman osallistujat pääsevät tutustumaan kokonaan uudenlaiseen koulutusmuotoon.

- Ensimmäisen pilottikoulutuksen osallistujat ovat seitsemän suuren kaupungin opinto-ohjaajia. Koulutuspäivien lisäksi he tutustuvat kotipaikkakunnillaan vientiteollisuuden yrityksiin yritysvierailuilla, päättää asiantuntija Reetta Pilhjerta Metsäteollisuudesta.

Kolmiosainen opinto-ohjaajien koulutus järjestetään syksyn 2019 aikana. Koulutukseen osallistuu yhteensä 35 opinto-ohjaajaa suurimmista kaupungeista: Helsingistä, Jyväskylästä, Lahdesta, Tampereelta, Turusta, Oulusta ja Vantaalta. Koulutuksen järjestävät Kemianteollisuus, Metsäteollisuus ja Teknologiateollisuus sekä koodauskoulu Hive Helsinki.

 

Uusimmat artikkelit

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

8.5.2025 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuus: “Vapautuksen päivä” käänsi hyvin alkaneen vuoden valtavaksi epävarmuudeksi

Teknologiateollisuuden uusien tilausten arvo parani alkuvuonna vuodentakaiseen nähden ja tarjouspyyntökyselyn saldoluku nousi positiiviseksi ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen. Jäsenille tehty kysely kertoo kuitenkin suuresta epävarmuudesta. Donald Trumpin toimet ovat hidastaneet investointipäätöksiä. 

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.