Vientiteollisuus käynnistää tekniikan alan koulutusohjelman opinto-ohjaajille

Vientiliitot Kemianteollisuus, Metsäteollisuus ja Teknologiateollisuus sekä koodauskoulu Hive Helsinki kutsuvat 35 opinto-ohjaajaa koulutuskokonaisuuteen, jossa opinto-ohjaajat pääsevät syventymään tekniikan alan koulutuksen mahdollisuuksiin.

computer

- Opinto-ohjaajat välittävät tärkeää tietoa työstä ja aloista lapsille ja nuorille. Siksi on olennaista, että opinto-ohjaajien ymmärrys työelämän nopeasta muutostahdista ja mahdollisista mielenkiintoisista työtehtävistä on ajan tasalla, Kemianteollisuuden osaamisen ja vetovoimatyön asiantuntija Anni Siltanen sanoo.

Keväällä 2019 ilmestyneen ammatillisen koulutuksen vetovoimaselvityksen perusteella työelämäyhteistyö sekä työssä ja työpaikoilla tapahtuva oppiminen ovat merkityksellisin alan vetovoimaa sekä osaamisen kehittymistä edistävä tekijä.

- Vientiteollisuuden yritykset rakentavat suomalaista hyvinvointia. Yritykset työllistävät suoraan lähes puoli miljoonaa suomalaista, ja välillisesti työpaikkoja syntyy toista miljoonaa. Vientiteollisuus tarvitsee uusia osaajia, mutta alalle ei hakeudu riittävästi osaavia ja alasta innostuneita nuoria, sanoo Teknologiateollisuuden koulutusjohtaja Leena Pöntynen

Opinto-ohjaajien koulutus toteutetaan yhteistyössä tänä syksynä toimintansa aloittaneen koodauskoulu Hive Helsingin kanssa. Hiven kautta ohjelman osallistujat pääsevät tutustumaan kokonaan uudenlaiseen koulutusmuotoon.

- Ensimmäisen pilottikoulutuksen osallistujat ovat seitsemän suuren kaupungin opinto-ohjaajia. Koulutuspäivien lisäksi he tutustuvat kotipaikkakunnillaan vientiteollisuuden yrityksiin yritysvierailuilla, päättää asiantuntija Reetta Pilhjerta Metsäteollisuudesta.

Kolmiosainen opinto-ohjaajien koulutus järjestetään syksyn 2019 aikana. Koulutukseen osallistuu yhteensä 35 opinto-ohjaajaa suurimmista kaupungeista: Helsingistä, Jyväskylästä, Lahdesta, Tampereelta, Turusta, Oulusta ja Vantaalta. Koulutuksen järjestävät Kemianteollisuus, Metsäteollisuus ja Teknologiateollisuus sekä koodauskoulu Hive Helsinki.

 

Uusimmat artikkelit

21.2.2020 | Alan Uutiset

Business Finland: "Koronaviruksen vaikutukset suomalaisiin yrityksiin eivät ole vielä laajasti nähtävillä"

Noin puolet suomalaisyrityksistä arvioi, ettei koronavirusepidemia juurikaan vaikuta liikevaihtoon tai vientiin lyhyellä aikavälillä. Kolmasosa arvioi, että vaikutukset ovat joko kielteisiä tai hyvin kielteisiä lyhyellä aikavälillä, selviää Business Finlandin toteuttamasta kyselystä.

21.2.2020 | Tutkimus ja koulutus

Vaasan yliopisto vahvistaa energiatutkimustaan

Vaasan yliopiston energiatutkimuksen tavoitteena on pyrkiä vastaamaan joustavan energiantuotannon, energialiiketoiminnan ja kestävän yhteiskunnallisen kehityksen globaaleihin tarpeisiin. Tutkimusta tehdään muun muassa tulevaisuuden älykkäisiin energiajärjestelmiin ja -verkkoihin, uusiin polttoaineisiin sekä teollisuuden ja alueellisiin kiertotalouden ratkaisuihin liittyen.

Työhyvinvointi on kahden kauppaa

Työ teollisuuden alalla on kuormittavaa, ja kuormitusta kasvattaa entisestään työn epäsäännöllisyys. Vuorotyö lisää muun muassa sydän- ja verisuonisairausten riskiä, mutta haittojen vähentämiseen voivat vaikuttaa niin työntekijä kuin työnantajakin.

Boomin dataintegraatiopalvelu IFS:n asiakkaiden käyttöön

IFS:n kenttähuollon ratkaisut, toiminnanohjausjärjestelmät ja kunnossapidon järjestelmät hyödyntävät jatkossa Boomin tarjoamia integraatiomahdollisuuksia yhdistämällä laajat ja nopeasti muuttuvat tietojoukot sovelluksiinsa.

Ratkaisu sähköautojen akkuongelmaan?

Lontoon UCL:n (University College of London) ja Kiinan tiedeakatemian tutkijat ovat kehittäneet ja osoittaneet uuden taivutettavan, grafeenista valmistetun superkondensaattorin, joka lupaa ratkaista sekä sähköautojen että kannettavien laitteiden akkuongelmat. Asiasta kertoi ETN.fi-verkkosivusto.

Fortum jatkaa käyttö- ja kunnossapitoyhteistyötään Caverion-omisteisen Maintpartnerin kanssa Uudellamaalla

Fortum jatkaa Uudenmaan voima- ja lämpölaitoksia sekä verkkoja koskevaa käyttö- ja kunnossapitokumppanuuttaan Maintpartnerin kanssa neljällä vuodella. Maintpartner on hoitanut palvelua vuodesta 2016. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

16.12.2019 | Kumppaniartikkeli

Insta opettaa prosessit tuottavammiksi

Oikein käytetty data on teollisuudessa rahan arvoinen voimavara. Oppivat koneet tehostavat teollisia prosesseja, jolloin energiaa ja raaka-aineita säästyy, päästöt pienenevät ja yrityksen tuottavuus kohentuu. Opetusdata muuttuu prosessiteollisuudessa sen viimeisen viivan alla näkyväksi tulokseksi.