Vientiteollisuus käynnistää tekniikan alan koulutusohjelman opinto-ohjaajille

Vientiliitot Kemianteollisuus, Metsäteollisuus ja Teknologiateollisuus sekä koodauskoulu Hive Helsinki kutsuvat 35 opinto-ohjaajaa koulutuskokonaisuuteen, jossa opinto-ohjaajat pääsevät syventymään tekniikan alan koulutuksen mahdollisuuksiin.

computer

- Opinto-ohjaajat välittävät tärkeää tietoa työstä ja aloista lapsille ja nuorille. Siksi on olennaista, että opinto-ohjaajien ymmärrys työelämän nopeasta muutostahdista ja mahdollisista mielenkiintoisista työtehtävistä on ajan tasalla, Kemianteollisuuden osaamisen ja vetovoimatyön asiantuntija Anni Siltanen sanoo.

Keväällä 2019 ilmestyneen ammatillisen koulutuksen vetovoimaselvityksen perusteella työelämäyhteistyö sekä työssä ja työpaikoilla tapahtuva oppiminen ovat merkityksellisin alan vetovoimaa sekä osaamisen kehittymistä edistävä tekijä.

- Vientiteollisuuden yritykset rakentavat suomalaista hyvinvointia. Yritykset työllistävät suoraan lähes puoli miljoonaa suomalaista, ja välillisesti työpaikkoja syntyy toista miljoonaa. Vientiteollisuus tarvitsee uusia osaajia, mutta alalle ei hakeudu riittävästi osaavia ja alasta innostuneita nuoria, sanoo Teknologiateollisuuden koulutusjohtaja Leena Pöntynen

Opinto-ohjaajien koulutus toteutetaan yhteistyössä tänä syksynä toimintansa aloittaneen koodauskoulu Hive Helsingin kanssa. Hiven kautta ohjelman osallistujat pääsevät tutustumaan kokonaan uudenlaiseen koulutusmuotoon.

- Ensimmäisen pilottikoulutuksen osallistujat ovat seitsemän suuren kaupungin opinto-ohjaajia. Koulutuspäivien lisäksi he tutustuvat kotipaikkakunnillaan vientiteollisuuden yrityksiin yritysvierailuilla, päättää asiantuntija Reetta Pilhjerta Metsäteollisuudesta.

Kolmiosainen opinto-ohjaajien koulutus järjestetään syksyn 2019 aikana. Koulutukseen osallistuu yhteensä 35 opinto-ohjaajaa suurimmista kaupungeista: Helsingistä, Jyväskylästä, Lahdesta, Tampereelta, Turusta, Oulusta ja Vantaalta. Koulutuksen järjestävät Kemianteollisuus, Metsäteollisuus ja Teknologiateollisuus sekä koodauskoulu Hive Helsinki.

 

Uusimmat artikkelit

20.9.2019 | Tutkimus ja koulutus

Tarkastus- ja kunnossapitotoiminnan robotiikan kiihdytysohjelma RIMA käynnisti avoimen haun alan yrityksille

Euroopan komission Horisontti 2020 -ohjelman RIMA (Robotics for Inspection and Maintenance), on julkistanut ensimmäisen avoimen haun 8,1 miljoonan euron vapaalla omalla pääomarahoituksella pienille, keskisuurille ja hieman isommille yrityksille. RIMA eurooppalainen kiihdytysohjelma tarkastus- ja kunnossapitotoiminnan robotiikalle, 

Neste ja Niemi yhteistyöhön - muuttojen kasvihuonekaasupäästöt vähenevät jopa 90 %

Muutto- ja logistiikka-alan yritys Niemi Palvelut ottaa käyttöönsä 100 prosenttisesti jätteistä ja tähteistä valmistetun Neste MY uusiutuva diesel -polttoaineen dieselautoissaan ja luopuu fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Uudistuksen myötä Niemen asiakkaiden muuttojen aiheuttamat kasvihuonekaasupäästöt vähenevät jopa 90 prosenttia.

19.9.2019 | Alan Uutiset

Viafin Service Oyj käynnistää erikoiskunnossapitoliiketoiminnan

Viafin Service Oyj (”Viafin Service”) kertoo käynnistävänsä strategiansa mukaisesti uuden erikoiskunnossapitoliiketoiminnan ja, että yhtiön Etelä-Suomen tulosyksikön johtajana aloittaa Jani Toivonen. Toivonen siirtyy tehtävään Maintpartner Expert Services Oy:stä, jossa hän on toiminut Maintpartnerin Etelä-Suomen palvelupäällikkönä.

18.9.2019 | Kumppaniartikkeli

Uusi puhtaasti kaasukäyttöinen Wärtsilä 31SG -moottori vähentää merenkulun päästöjä

Teknologiayhtiö Wärtsilä tuo markkinoille puhtaasti  kaasukäyttöisen Wärtsilä 31SG -moottorin  merisovelluksia varten. Wärtsilä 31 -tuotealustaan perustuvan moottorin dieselversio julkaistiin  Guinnessin ennätystenkirjassa maailman tehokkaimpana nelitahtidieselmoottorina

Perusväylänpidon lisärahoitus tulee tiestölle viime tipassa

Hallitus on sopinut vuoden 2020 budjettiesityksestä.  Perusväylänpidon rahoitukseen ehdotetaan pysyvää 300 miljoonan euron tasokorotusta tie-, raide- ja vesiväylien korjausvelan kasvun pysäyttämiseksi ja korjausvelan vähentämiseksi. Yhdessä muiden korotusten kanssa perusväylänpidon rahoitukseen tulee lisäystä 362 miljoonaa euroa vuonna 2020.

Kemissä raivataan jo uuden biotuotetehtaan pohjaa

Metsä Groupin Kemin tehdasalueella raivataan jo tonttia uudelle biotuotetehtaalle, joka sijoittuu nykyisen sellutehtaan viereen.

Dronejen käyttömahdollisuuksissa vain avaruus rajana

Dronet esittelivät monipuolisia hyödyntämismahdollisuuksiaan laajassa kansainvälisessä Drone Tournament -kilpailussa. Tavoitteena oli lisäksi houkutella uusia toimijoita alalle ja kehittää innovaatioita. Business Finland oli mukana yhteistyössä.