https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 15.4.2014

Viinaa ei sitten juoda!

AMMATTITAIDON JA osaamisen ylläpito vaatii pätevältäkin kunnossapidon ammattilaiselta jatkuvaa opiskelua. Pääosin se tehdään normaalin työnteon yhteydessä, kun laitokselle hankitaan uuden sukupolven laitetekniikkaa. Ohjekirjan avulla saadaan useimmat hilavitkuttimet otettua käyttöön ja hoitamaan tarvittavat tehtävät.

Suuremmassa hankkeessa laitekanta uudistuu enemmän ja yleensä jonkin tasoinen koulutuspaketti sisältyy hankintaan. Niissä työnantajan nykyinen kipukynnys tulee usein vastaan. Koulutus on järjestävä työpaikan läheisyydessä ja ehdottomasti niin lähellä, ettei henkilöstö joudu matkustamaan ja yöpymään vieraalla paikkakunnalla.

Reissaaminenhan tarkoittaa, että joudutaan maksamaan päivärahoja. Ne aiheuttavat kustannuksia ja ovat lisäansiota koulutettaville. Ja ravintolaanhan ne rahat sitten menevät. Siispä kouluttajat liikkeelle ja meidän henkilöstö pysyköön laitoksella!

Messut ovat olleet se perinteisin tapa tutustua alan uutuuksiin. Parissa vuosikymmenessä on tapahtunut suuri muutos. Aikoinaan maakunnista lähdettiin suurella porukalla ja messuiltiin monta päivää. Suuren tapahtuman aikaan hotellit piti varata hyvissä ajoin, sillä jopa osa paikkakunnalla asuvista näytteilleasettajista majoittui hotelliin, ettei illan ja yön jatkorymistelystä palatessa häirinnyt kotijoukkoja. Alan messut olivat siis työviikon kestävä ympärivuorokautinen megatapahtuma.

Nyt tilanne on toinen. Osa työnantajista on ottanut hyvin tiukan linjan messuihin. Yhä useammalle kerrotaan, että voit kyllä lähteä messuille, mutta teet sen vapaa-ajalla ja omalla kustannuksellasi. Useimmat tulkitsevat vastauksen ”Pitäkää messunne” -terveisiksi. Lisämotivointia saattaa antaa työnantajan jatkokommentti.

– Jos nimilapussasi on yrityksemme nimi, viinaa ei sitten juoda! Siinähän menee koko konsernin maine, kun siellä humalassa törppöilet.

Messut tarjoavat kuitenkin parhaan ympäristön työelämässä tärkeisiin henkilökohtaisiin tapaamisiin. Siellä oppii tuntemaan eri osa-alueiden parhaat asiantuntijat. Kaikkea ei tarvitse itse tietää, riittää kun tietää, kuka tietää. Tai lainatakseni erään alan ammattilaisen sanoja.

– Messuilla oppii parhaiten, mitä ei itse kannata yrittää tehdä!

Kuva 1

- Tarkkailija

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.