https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 15.4.2014

Viinaa ei sitten juoda!

AMMATTITAIDON JA osaamisen ylläpito vaatii pätevältäkin kunnossapidon ammattilaiselta jatkuvaa opiskelua. Pääosin se tehdään normaalin työnteon yhteydessä, kun laitokselle hankitaan uuden sukupolven laitetekniikkaa. Ohjekirjan avulla saadaan useimmat hilavitkuttimet otettua käyttöön ja hoitamaan tarvittavat tehtävät.

Suuremmassa hankkeessa laitekanta uudistuu enemmän ja yleensä jonkin tasoinen koulutuspaketti sisältyy hankintaan. Niissä työnantajan nykyinen kipukynnys tulee usein vastaan. Koulutus on järjestävä työpaikan läheisyydessä ja ehdottomasti niin lähellä, ettei henkilöstö joudu matkustamaan ja yöpymään vieraalla paikkakunnalla.

Reissaaminenhan tarkoittaa, että joudutaan maksamaan päivärahoja. Ne aiheuttavat kustannuksia ja ovat lisäansiota koulutettaville. Ja ravintolaanhan ne rahat sitten menevät. Siispä kouluttajat liikkeelle ja meidän henkilöstö pysyköön laitoksella!

Messut ovat olleet se perinteisin tapa tutustua alan uutuuksiin. Parissa vuosikymmenessä on tapahtunut suuri muutos. Aikoinaan maakunnista lähdettiin suurella porukalla ja messuiltiin monta päivää. Suuren tapahtuman aikaan hotellit piti varata hyvissä ajoin, sillä jopa osa paikkakunnalla asuvista näytteilleasettajista majoittui hotelliin, ettei illan ja yön jatkorymistelystä palatessa häirinnyt kotijoukkoja. Alan messut olivat siis työviikon kestävä ympärivuorokautinen megatapahtuma.

Nyt tilanne on toinen. Osa työnantajista on ottanut hyvin tiukan linjan messuihin. Yhä useammalle kerrotaan, että voit kyllä lähteä messuille, mutta teet sen vapaa-ajalla ja omalla kustannuksellasi. Useimmat tulkitsevat vastauksen ”Pitäkää messunne” -terveisiksi. Lisämotivointia saattaa antaa työnantajan jatkokommentti.

– Jos nimilapussasi on yrityksemme nimi, viinaa ei sitten juoda! Siinähän menee koko konsernin maine, kun siellä humalassa törppöilet.

Messut tarjoavat kuitenkin parhaan ympäristön työelämässä tärkeisiin henkilökohtaisiin tapaamisiin. Siellä oppii tuntemaan eri osa-alueiden parhaat asiantuntijat. Kaikkea ei tarvitse itse tietää, riittää kun tietää, kuka tietää. Tai lainatakseni erään alan ammattilaisen sanoja.

– Messuilla oppii parhaiten, mitä ei itse kannata yrittää tehdä!

Kuva 1

- Tarkkailija

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.