https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 18.8.2020

Viisi uutta professorin uralle tähtäävää tutkijaa vahvistamaan Oulun yliopiston epäorgaanisen kiertotalouden tutkimusta

Oulun yliopistolle on nimitetty viisi uutta professorin uralle tähtäävää (niin sanottua tenure track) tutkijaa epäorgaanisen kiertotalouden ja rajallisten luonnonvarojemme tehokkaamman hyödyntämisen tutkimukseen.

oulu

Tehtävät sijoittuvat Oulun yliopiston eri tiedekuntiin vahvistaen InStreams Hub -tutkimuskeskittymän monitieteellistä huippuosaamista. Nimetyt henkilöt näihin tehtäviin ovat filosofian tohtori Päivö Kinnunen, filosofian tohtori Tero Luukkonen, filosofian tohtori ja dosentti Minna Patanen sekä tekniikan tohtori ja dosentti Jukka Majava. Viides nimitys julkistetaan myöhemmin syksyllä.

Alkuvuodesta 2020 perustettu InStreams Hub -tutkimuskeskittymä kokoaa jo yli sata huippututkijaa ratkomaan luonnonvarojen optimaalisen käytön sekä kestävän teollisen tuotannon haasteita. Tavoitteena on myös entisestään syventää teollisuuden ja yliopiston yhteistyötä, kasvattaa yleistä tietoisuutta kiertotaloushaasteiden tärkeydestä ja mahdollisuuksista sekä parantaa edellytyksiä tutkimustulosten kaupallistamiseksi.

Kiertotalous on myös kirjattu yhä useampien yritysten strategioihin. Pyrkimys vastuullisuuteen näkyy myös käytännön tasolla ja tutkimusmaailmassa kasvavana kysyntänä kiertotalouden tutkimukselle.

-Päätösten takana yrityksissä ja politiikassa sen kaikilla tasoilla on sielläkin ihmisiä. Asialleen omistautunut poliitikko, kehitysinsinööri tai toimitusjohtaja voi uusia toimintatapoja soveltaessaan saada ihmeitä aikaan, kommentoi tutkimuskeskittymän johtaja, kiertotalouden materiaalitutkimuksen professori Mirja Illikainen.

Keskeisimmät tutkimusteemat liittyvät kestäviin teollisiin prosesseihin, uusiin sementtiä korvaaviin sideaineisiin, energianvarastointiin (muun muassa paristotutkimus), ympäristösovelluksiin, materiaalien karakterisointiin sekä kiertotalouden arvoketjuihin ja liiketoimintamalleihin.

-Kestävässä kiertotalousajattelussa jalostusarvon lisääminen on tärkeää. Meidän täytyy ottaa huomioon koko materiaalin elinkaari, kuinka erilaisia sivuvirtoja voidaan jatkojalostaa, kaupallistaa ja käyttää taas uudelleen. Oulun yliopisto haluaa vahvistaa eri tieteenalojen välistä yhteistyötä ja yhteisön kasvattaminen uusilla tehtävillä vahvistaa tätä, jatkaa tuotantotalouden professori Harri Haapasalo.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.