https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 17.5.2023

Virtuaalipeliä pelaamalla voi nyt opiskella putkentaivutusta

Taitotalo ja Salpaus kehittivät yhdessä Suomen ensimmäisen VR-oppimisympäristön putkiasentajaopiskelijoille. Peli opettaa hahmottamaan putkentaivutuksen perusteet.

peli

Virtuaalinen putkentaivutuspeli on hauska ja täysin uusi tapa oppia putken taivutusta.

Peliprojekti syntyi, kun Taitotalon talotekniikan kouluttajat pohtivat nykyaikaisia opetusmenetelmiä ja niiden käyttöönottoa.

– VR-peli vastaa työelämän tarpeisiin. Putkiasentajan ammattitaitoon kuuluu osata taivuttaa putkea, jotta valmiita osia ei aina tarvitse ostaa. Tämä tuo säästöä yrityksille, sanoo vuoden Taitotalossa putkiasentajia kouluttanut Mika Jumpponen.

Kun virtuaalista oppimisympäristöä käytetään ennen työsaliopetusta, myös alkuharjoituksissa syntyvä kupariputken hävikki vältetään.

– Peli laskee säästetyn putken määrän ja hiilijalanjäljen, Mika sanoo.

Kun Taitotalo etsi kumppania putkentaivutuspelin kehittämiseen, eräässä digiverkostossa selvisi, että myös Salpauksessa ollaan kiinnostuneita virtuaalisen oppimisympäristön kehittämisestä. Koulutuskeskus Salpaus on Päijät-Hämeessä toimiva ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Pelin tekijäksi valikoitui virtuaalitodellisuuksien luomiseen erikoistunut yritys Virtual Dawn.

– Lopputuloksena syntyi Suomen ensimmäinen putkiasentajille suunnattu virtuaalinen oppimisympäristö. Aiomme kehittää lisää VR-pelejä talotekniikan opetukseen.

VR-peli huomioi erilaiset oppijat

Jumpposen mukaan virtuaalinen oppimisympäristö ei korvaa kädentaitoja tai työsaliopetusta.

VR-oppimisympäristö huomioi hyvin erilaiset oppijat. Opiskelijat tulevat erilaisista lähtökohdista ja heidän hahmotuskykynsä on erilainen. VR-maailmassa putkentaivutusta voi harjoitella lukuisia kertoja ennen käytännön työsaliharjoituksia. Pedagogisesti oppiminen siirtyy aidosti opettajalta oppijalle.

– Kun takana on onnistumisen kokemuksia VR-maailmassa, itsevarmuus kasvaa ja työsaliopetukseen on helpompi osallistua.

Lähde: Taitotalo/Johanna Rautio

Uusimmat artikkelit

20.9.2023 | Alan Uutiset

Valmetin toimittama Metsä Fibren Kemin biotuotetehdas käynnistettiin

Tänään onnistuneesti käynnistetty tehdas toimii täysin ilman fossiilisia polttoaineita ja sen selluntuotantokapasiteetti on 1,5 miljoonaa tonnia.

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.