https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 17.5.2023

Virtuaalipeliä pelaamalla voi nyt opiskella putkentaivutusta

Taitotalo ja Salpaus kehittivät yhdessä Suomen ensimmäisen VR-oppimisympäristön putkiasentajaopiskelijoille. Peli opettaa hahmottamaan putkentaivutuksen perusteet.

peli

Virtuaalinen putkentaivutuspeli on hauska ja täysin uusi tapa oppia putken taivutusta.

Peliprojekti syntyi, kun Taitotalon talotekniikan kouluttajat pohtivat nykyaikaisia opetusmenetelmiä ja niiden käyttöönottoa.

– VR-peli vastaa työelämän tarpeisiin. Putkiasentajan ammattitaitoon kuuluu osata taivuttaa putkea, jotta valmiita osia ei aina tarvitse ostaa. Tämä tuo säästöä yrityksille, sanoo vuoden Taitotalossa putkiasentajia kouluttanut Mika Jumpponen.

Kun virtuaalista oppimisympäristöä käytetään ennen työsaliopetusta, myös alkuharjoituksissa syntyvä kupariputken hävikki vältetään.

– Peli laskee säästetyn putken määrän ja hiilijalanjäljen, Mika sanoo.

Kun Taitotalo etsi kumppania putkentaivutuspelin kehittämiseen, eräässä digiverkostossa selvisi, että myös Salpauksessa ollaan kiinnostuneita virtuaalisen oppimisympäristön kehittämisestä. Koulutuskeskus Salpaus on Päijät-Hämeessä toimiva ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Pelin tekijäksi valikoitui virtuaalitodellisuuksien luomiseen erikoistunut yritys Virtual Dawn.

– Lopputuloksena syntyi Suomen ensimmäinen putkiasentajille suunnattu virtuaalinen oppimisympäristö. Aiomme kehittää lisää VR-pelejä talotekniikan opetukseen.

VR-peli huomioi erilaiset oppijat

Jumpposen mukaan virtuaalinen oppimisympäristö ei korvaa kädentaitoja tai työsaliopetusta.

VR-oppimisympäristö huomioi hyvin erilaiset oppijat. Opiskelijat tulevat erilaisista lähtökohdista ja heidän hahmotuskykynsä on erilainen. VR-maailmassa putkentaivutusta voi harjoitella lukuisia kertoja ennen käytännön työsaliharjoituksia. Pedagogisesti oppiminen siirtyy aidosti opettajalta oppijalle.

– Kun takana on onnistumisen kokemuksia VR-maailmassa, itsevarmuus kasvaa ja työsaliopetukseen on helpompi osallistua.

Lähde: Taitotalo/Johanna Rautio

Uusimmat artikkelit

Tampereen Naistenlahden uusi biovoimalaitos leikkaa 20 prosenttia kaupungin hiilidioksidipäästöistä

Tänään käyttöön vihitty Tampereen Sähkölaitoksen Naistenlahden biovoimalaitoksen kiertoleijukattilan pääpolttoaineita ovat uusiutuvat metsäperäiset biomassat.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

16.5.2023 | Alan Uutiset

Destia voitti jälleen Savon radan kunnossapitosopimuksen

Destia jatkaa Savon radan ja sen turvalaitteiden kunnossapitäjänä lokakuuhun 2028 Väyläviraston uusittua Destian sopimuksen. 

HVK julkaisi yrityksille suunnatun oppaan kyberturvallisuudesta

Pilvipalveluita ei tarvitse nähdä riskinä̈ huoltovarmuudelle, vaan oikein käytettynä ne tukevat jatkuvuudenhallintaa.

5.4.2023 | Kumppaniartikkeli

Prosessilaitteiden optimointi ja kierrätys on vastuullisuutta

“Kerromme asiakkaillemme avoimesti, kun käytämme kierrätettyjä komponentteja ja myymme uudenveroisiksi kunnostettuja “pre-owned”-laitteistoja.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.