https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Adven toteuttaa uusiutuvaan energiaan perustuvan energialaitoksen Terrafamen uudelle akkukemikaalitehtaalle

Terrafame ja Adven ovat sopineet uusiutuvaan energiaan perustuvan uuden energialaitoksen toteutuksesta Terrafamen tulevalle akkukemikaalitehtaalle Sotkamoon. Terrafamen Sotkamon akkukemikaalitehtaan investointi on yhteensä noin 240 miljoonaa euroa. Uuden vuonna 2021 käynnistyvän tehtaan myötä myös yhtiön energiantarve kasvaa.

terra2

Uusi 10 megawatin kiinteän polttoaineen energialaitos tuottaa uusiutuvalla polttoaineella höyryä ja lämpöenergiaa akkukemikaalien valmistukseen sekä teollisuusalueen muihin tarpeisiin. Sopimus kattaa lisäksi korkeapaineisen höyryntuotantokeskuksen, jota tarvitaan tuotantoprosessien käynnistämiseen. Adven myös kehittää tehdasalueen energiantuotannon infrastruktuuria ja energiatehokkuutta, ja nyt on sovittu myös energian siirtolinjojen rakentamisesta.

- Akkukemikaalitehtaan suunnittelussa on pyritty energiatehokkaisiin ratkaisuihin ja tämän uuden energiayhteistyön myötä pystymme alentamaan käytettävän energian hintaa ja samalla korvaamaan fossiilisia polttoaineita uusiutuvalla energialla osana suomalaista metsäteollisuuden arvoketjua, toteaa Terrafamen akkukemikaalitehtaan projektipäällikkö Pertti Pekkala.

- Energia on kriittistä Terrafamen tuotantoprosessin kannalta, joten meille on ehdottoman tärkeää varmistaa asiakkaan tuotannon sujuvuus kaikkina aikoina. Kokonaisvaltainen vastuu energian tuotannosta luo hyvät edellytykset kumppanuuden jatkuvaan kehittämiseen, Advenin myyntijohtaja Juha Elo toteaa.

Hiilidioksidipäästöjen vähentäminen yhdistää

Uuden investoinnin myötä Terrafamen nykyinen päätuote, nikkeli-kobolttisulfidi, jatkojalostetaan mm. sähköautojen akkujen raaka-aineena käytettäviksi nikkeli- ja kobolttisulfaattituotteiksi. Nikkelin ja koboltin saatavuus on kriittinen tekijä sähköautojen voimakkaalle markkinakasvulle.

- Oman akkukemikaalitehtaan myötä pääsemme arvoketjussa lähemmäs loppukäyttäjää ja Terrafamesta tulee merkittävä toimija liikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämistä edistävässä teollisuudessa. Käyttämämme biokasaliuotusprossin hiilijalanjälki on jo itsessään perinteisiä malminrikastusmenetelmiä alhaisempi. Uusi biopolttoaineita käyttävä energialaitos vahvistaa edelleen asemaamme alhaisen hiilijalanjäljen akkukemikaalien tuottajana, toteaa Terrafamen toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen.

- Olemme Terrafamen kanssa samalla asialla eli vähentämässä hiilidioksidipäästöjä. Terrafame valmistaa akkukemikaaleja, joiden avulla pääsemme kohti vähäpäästöisempää liikennettä. Olemme ylpeitä, että saamme olla tässä työssä mukana ja pääsemme varmistamaan, että akkukemikaalien tuotantoon käytetyn energian hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni, Advenin asiakkuus- ja myyntipäällikkö Arto Liikanen sanoo.

Aiemmin Terrafame on Sotkamossa käyttänyt energiantuotannon polttoaineena nestekaasua. Se korvataan lähes kokonaan kotimaisella ja puhtaalla puupohjaisella polttoaineella, esimerkiksi metsähakkeella, kierrätyspuulla tai sahojen sivutuotteilla. Tämän myötä energiantuotannon hiilidioksidipäästöt vähentyvät merkittävästi ja pienentäen näin myös tuotettujen akkukemikaalien hiilijalanjälkeä.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.