https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Älä koske sähköjohdolle kaatuneeseen puuhun

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) muistuttaa, että sähköjohdoille kaatuneisiin puihin ei saa missään nimessä koskea. Sama varoitus koskee tykkylumen alas painamia sähköjohtoja. Vaurioituneissa sähköverkoissa saattaa myös esiintyä niin sanottu nollavika, joka voi aiheuttaa hengenvaaran.

pexels-photo-714482

Myrskytuulen ja voimakkaan lumen tulon takia puita voi olla laajoilla alueilla kaatuneina sähköjohtoja vasten. Suuren lumi- ja jääkuorman takia sähköjohdot voivat roikkua metrejä alempana kuin normaalisti. Lunta ja jäätä ei saa mennä omin päin irrottelemaan johdoista. Sähköjohtojen tai niille kaatuneiden puiden koskeminen käsin tai esimerkiksi suksisauvalla voi olla hengenvaarallista.

Näin tunnistat nollavian

Vaurioituneissa sähköverkoissa saattaa esiintyä vaarallinen nollavika, joka voi rikkoa rakennuksen sähkölaitteita ja aiheuttaa sähköisku- ja tulipalovaaran.

Nollavian seurauksena kiinteistön sähkölaitteiden metalliset voivat kuoret tulla jännitteisiksi ja jännite voi nousta pahimmillaan 230 voltista 400 volttiin.

Kyseessä saattaa olla nollavika, jos

  • sähkölaitteet toimivat oudosti
  • valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin
  • saat sähköiskun esimerkiksi metallikuorisesta laitteesta.

Toimi näin, jos epäilet nollavikaa

Jos epäilet nollavikaa, katkaise sähkö pääkytkimestä. Se kannattaa tehdä varovaisuutta noudattaen. Ota huomioon, että sähkökeskuksen metallinen runko voi olla jännitteinen.

Soita hätänumeroon 112, jos sähköverkkojen viat aiheuttavat välitöntä vaaraa ihmisille tai omaisuudelle. Muissa tapauksissa ole yhteydessä oman alueen sähköverkkoyhtiöön.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.