https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Ammattiastman diagnosoinnissa otetaan digiloikka

Työterveyslaitos ja Elisa lähtevät yhdessä kehittämään työperäisen astman diagnostiikkaa Elisa Etämittauksella. Ammattiastmaa tutkitaan nyt digitaalisesti Elisa Etämittauksella, kertoo Työterveyslaitos.

Suomessa noin 10 000 työikäistä sairastuu vuosittain astmaan. Ammattiastmaan liittyviä tutkimuksia tehdään Työterveyslaitoksen arvion mukaan ainakin tuhannelle suomalaiselle työntekijälle vuosittain.

Työterveyslaitos ja Elisa ovat aloittaneet yhteistyön, joka alkaa puolen vuoden pilottijaksolla. Pilotin aikana Elisa Etämittausta kehitetään edelleen ammattitautidiagnostiikan tarpeisiin. Elisa Etämittaus mahdollistaa astman diagnosointiin tarvittavien PEF-mittausten (uloshengityksen huippuvirtaus) luotettavan tekemisen työpaikalla ja kotona älypuhelimen, mittalaitteen ja Elisa Etämittaus -sovelluksen avulla.

– Terveydenhuollon palvelut digitalisoituvat parhaillaan kovaa vauhtia. Myös työterveyshuolto ja ammattitautidiagnostiikka ovat muutosvaiheessa. Elisa Etämittaus on hyvä esimerkki digitalisoituvasta diagnostiikasta, mikä palvelee sekä tutkittavana olevaa työntekijää että tutkimushenkilökuntaa. On myös suomalaisen yhteiskunnan etu, että ammattiastma tunnistetaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, kertoo Työterveyslaitoksen ylilääkäri Eva Helaskoski.

Mittaaminen nopeampaa ja luotettavampaa

Elisa Etämittauksessa mittalaite liittyy älypuhelinsovellukseen Bluetooth-yhteydellä, joten potilaan ei tarvitse enää kirjata tuloksia. Elisa Etämittaus -sovellus muistuttaa mittausten tekemisestä ja varmistaa kunkin mittaustuloksen onnistumisen. Tulokset siirtyvät hoitohenkilökunnalle suoraan verkon välityksellä, mikä mahdollistaa reaaliaikaisen seurannan. Kaikki mittaukseen liittyvät graafit piirtyvät hoitavalle lääkärille automaattisesti.

– Oivaltavat IT-ratkaisut mahdollistavat sen, että potilaan saama palvelu helpottuu ja samalla kustannustehokkuus parantuu. Mittaaminen on nopeampaa ja tulokset luotettavampia. Ammattiastman tutkiminen kestää neljä viikkoa ja puhalluksia tehdään kahden tunnin välein niin töissä kuin vapaalla valveillaoloaikana. Lisäksi on olennaista, että Elisa Etämittaus oikeasti muistuttaa olevan puhaltamisen aika, kertoo Työterveyslaitoksen keuhkolääkäri Irmeli Lindström.

 

Taustaa:

Työhön liittyvä astma käsittää ammattiastman ja työn pahentaman astman. Ammattiastmalla tarkoitetaan Suomessa astmaa, jonka todennäköinen ja pääasiallinen aiheuttaja on työympäristössä esiintyvä tietty sisään hengitettävä aine eli altiste. Suomessa korvataan ammattitautina reilut sata astmaa vuodessa, kun kaikkiaan noin 10 000 työikäistä sairastuu astmaan vuosittain.

Työn pahentamassa astmassa esimerkiksi työpaikan pölyt, käryt, voimakkaat hajut, lämpötilan vaihtelut tai fyysinen rasitus voivat pahentaa potilaan astmaa ja vaikeuttaa työssä pärjäämistä. Sairautta ei korvata ammattitautina. Kun työ ja siihen liittynyt tietty sisään hengitetty aine on todennäköisesti potilaan astman pääasiallinen aiheuttaja, on kysymyksessä ammattitauti.

Lue lisää: http://www.ttl.fi/fi/tyoterveyshuolto/ammattitaudit/tavallisimpia_ammattitauteja/ammattiastma/Sivut/default.aspx

Uusimmat artikkelit

Puolustusvoimat ostaa Instalta F-35-hävittäjien huolto- ja ylläpitopalveluita

Insta ja Puolustusvoimien Logistiikkalaitos ovat sopineet Suomen F-35-hävittäjähankkeeseen liittyvästä kolmivuotisesta hankintakokonaisuudesta. Hankinnalla halutaan varmistetaan, että Suomessa on tarvittava osaaminen ja F-35-järjestelmän huoltokyky sekä huoltovarmuus vuosikymmeniksi eteenpäin.

2.5.2024 | Alan Uutiset

Heikki Malinen Nesteen uudeksi toimitusjohtajaksi

Malinen siirtyy Nesteen palvelukseen Outokumpu Oyj:stä, jossa hän on toiminut toimitusjohtajana vuodesta 2020. Malinen on tällä hetkellä Nesteen hallituksen jäsen ja hän jättää tämän tehtävän ennen kuin aloittaa Nesteen toimitusjohtajana.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.