https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Apua prosessiturvallisuuden hallintaan ja mittaamiseen

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on laatinut Prosessiturvallisuus ja sen mittaaminen -oppaan, jonka tarkoitus on selventää prosessiturvallisuuden käsitettä ja auttaa yrityksiä kehittämään omaan toimintaansa soveltuvia prosessiturvallisuusmittareita.

tukes_prosessiteollisuus

Lähde:Tukes

Prosessiturvallisuuden hallinta on merkittävä osa kemikaalilaitosten kokonaisturvallisuutta. Turvallisuutta voidaan kehittää useiden erilaisten menetelmien avulla, joista yksi on turvallisuuteen liittyvän mittariston kehittäminen.

Tukesin opas sisältää perustietoa prosessiturvallisuudesta, sen merkityksestä ja mittaamisesta. Malliesimerkin avulla havainnollistetaan mittareiden kehittämisen etenemistä ja kannustetaan erityisesti panostamaan mittareihin, jotka pohjautuvat laitoksen omaan riskien arviointiin. Lainsäädäntö asettaa velvoitteita prosessiturvallisuuteen ja sen osa-alueisiin liittyen. Velvoitteiden täyttämisen lisäksi prosessiturvallisuusmittarit tarjoavat tietoa oman laitoksen turvallisuustason ja tuottavuuden kehittämiseksi.

Prosessiturvallisuusmittarit:

  • kertovat laitoksen turvallisuusjohtamisjärjestelmän tehokkuudesta
  • antavat ennakkovaroituksen kehittymässä olevista ongelmista
  • parantavat ennakoivaa suhtautumista onnettomuusvaaroihin, jolloin kyetään pienentämään onnettomuuksien todennäköisyyttä ja varautumaan paremmin seurauksiin
  • antavat tietoa, jonka perusteella tehtävät ennakoivat toimet parantavat laitteiden luotettavuutta
  • tuottavat systemaattista tietoa prosessiturvallisuuden ja prosessiturvallisuusjohtamisjärjestelmän tilasta
  • auttavat löytämään ne osa-alueet, joissa laitoksella on eniten parannettavaa
  • korostavat henkilöstölle prosessiturvallisuuden merkitystä ja tukevat siten turvallisuuskulttuurin kehittymistä
  • auttavat seuraamaan tehtyjen toimenpiteiden vaikuttavuutta.

Prosessiturvallisuus ja sen mittaaminen -opas on ladattavissa Tukesin nettisivulta .

Uusimmat artikkelit

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

8.5.2025 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuus: “Vapautuksen päivä” käänsi hyvin alkaneen vuoden valtavaksi epävarmuudeksi

Teknologiateollisuuden uusien tilausten arvo parani alkuvuonna vuodentakaiseen nähden ja tarjouspyyntökyselyn saldoluku nousi positiiviseksi ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen. Jäsenille tehty kysely kertoo kuitenkin suuresta epävarmuudesta. Donald Trumpin toimet ovat hidastaneet investointipäätöksiä. 

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.