Autonvalmista SEAT testaa kaikki työntekijänsä koronaviruksen varalta ennen töihin paluuta

Maanantaista 27.4.2020 alkaen autonvalmistaja SEATin Espanjan Martorellin tehtaan tuotanto on uudelleenkäynnistetty ja tuotantovauhtia nostetaan asteittain. Osana terveys- ja turvallisuustoimenpiteitä kaikille 15 000 työntekijöille tehdään koronavirustartunnan osoittava PCR-testi ennen töihin palaamista.

seat

SEAT on ensimmäinen yritys Espanjassa, joka tekee tällaista testausta. SEATin Martorellin ja Barcelonan tehtailla sekä SEATin komponenttitehtaalla ja varaosakeskuksessa sekä muille kuin tuotannossa työskenteleville työntekijöille tullaan tekemään viikottain yli 3 000 testiä.

Testaukset laajenevat myös Volkswagen-konsernin muihin yrityksiin Espanjassa. Testaukset on jo aloitettu SEATin Martorellin ja Barcelonan tehtailla sekä komponenttitehtaalla.

-Nyt kun koronaviruksen vaikein osa alkaa olla jo takanapäin, edessämme on ensimmäinen vaihe kohti normaalimpaan elämää, ottaen huomioon, ettemme tee sitä hallitsemattomasti. On edelleen erittäin tärkeää noudattaa tiukkoja terveys- ja turvallisuustoimenpiteitä, jotta töihin palaaminen voidaan tehdä turvallisesti. SEATin päätös investoida PCR-testiohjelmaan auttaa myös terveysviranomaisia ymmärtämään pandemian laajuutta paremmin, vakuutti SEATin toimitusjohtaja Carsten Isensee.

Asteittainen paluu tuotantoon

SEATin tuotanto käynnistyi uudelleen maanantaina 27.4.2020 Martorellin ja Barcelonan tehtailla sekä komponenttitehtaalla. Tuotannon uudellenkäynnistys tehdään asteittain, jotta kaikki terveys- ja turvallisuustoimenpiteet saadaan tehtyä, yhtiö sanoo.

- Päätös tuotannon aloituksesta edistää myös SEATin työllisyystilanteen aktivointia kuten myös alihankkijoiden työllistymistä, ja samalla voidaan rajoittaa koronaviruspandemian aiheuttamia taloudellisia vaikutuksia. SEAT on ollut yhteydessä tärkeimpiin alihankkijoihinsa, jotta tuotanto saadaan käyntiin koordinoidusti.

Seuraavan kahden viikon aikana tuotannossa työskennellään yhdessä vuorossa jokaisella kolmella tuotantolinjalla. SEATin Martorellin tehtaalla valmistetaan SEAT Ibizaa, SEAT Aronaa, SEAT Leonia ja Audi A1:stä. Tuotantokapasiteetti on nyt noin kolmasosa normaalista kapasiteetista. Kahden ensimmäisen viikon aikana tuotannosta valmistuu noin 325 autoa päivässä.

- Toukokuun 11. päivä alkaen tuotannossa siirrytään kahteen vuoroon kullakin tuotantolinjalla, jolloin samalla kolmasosakapasiteetilla valmistuu noin 650 autoa päivässä. SEAT arvioi pääsevänsä normaaliin tuotantorytmiin kesäkuusta alkaen, riippuen luonnollisesti koronaviruspandemian kehittymisestä ja sen vaikutuksista kaupalliseen toimintaan.

Uudet terveys- ja turvallisuustoimenpiteet

SEAT on kehittänyt erityisiä terveyden edistämiseen kohdistuvia toimenpiteitä tehtaillaan yhdessä Volkswagen-konsernin muiden yritysten että ammattiyhdistysten edustajien kanssa Espanjassa. PCR-testien lisäksi muun muassa yhtiön tuotantolinjoja on muutettu siten, että kahden metrin etäisyys voidaan säilyttää, ja mikäli se ei ole mahdollista, on tehty muita toimenpiteitä, jotta työntekijöiden terveys ja turvallisuus voidaan taata. Lisäksi kaikki työntekijät käyttävät kasvosuojaimia ja käsidesinfiointiaineet ovat käytössä joka työpisteessä. Tuotantolinjat myös puhdistetaan aina ennen ja jälkeen vuoronvaihdon.

- Niin kauan kuin nämä työntekijöiden terveyttä suojelevat toimenpiteet ovat käytössä, normaalia tuotantomääriä ei voida kuitenkaan saavuttaa. Sen vuoksi SEAT on käynnistänyt neuvottelut tuotannossa työskentelevien työntekijöiden osittaisesta lomauttamisesta. Lomautukset kestäisivät pisimmillään kahdeksan viikkoa, kunnes tuotanto on taas palannut normaalille tasolle.

Tarvikkeita terveydenhuollon tarpeisiin

Viimeisinä viikkoina kun tuotanto oli pysähdyksissä SEAT aloitti hankkeita, joilla voitiin helpottaa koronaviruspandemian vaikutuksia. SEAT muutti osan Leonin tuotantolinjasta ja ryhtyi valmistamaan automatisoituja hengityskoneita, joilla voitiin avustaa Espanjan terveydenhuollon tarpeita. SEAT valmisti yli 600 hengityskonetta viikossa. Hengityskoneiden tuotanto loppui viime viikon perjantaina, kun hengityskoneiden määrän tarve väheni tehohoidossa.

- Tämän lisäksi SEAT ja muut hankkeessa avustavat yritykset valmistivat kasvosuojaimia, jotka tehtiin Martorellin tehtaan maalaamon tiloissa käytettävistä suodattimista. Tähän mennessä niitä on valmistunut tuhansia kappaleita ja niitä on jaettu sairaaloille, turvallisuusjoukoille ja muille organisaatioille. Espanjan lääke- ja terveydenhuollon tuotteista vastaava virasto on hyväksynyt näiden kasvosuojainten käytön väliaikaisesti koronaviruspandemian ajaksi.

Uusimmat artikkelit

K-kauppojen aurinkovoimaloilla ennätystehot touko-kesäkuussa

K-kauppojen aurinkovoimaloiden yli 40 000 aurinkopaneelia tuottivat touko-kesäkuussa ennätykselliset yli 3 000 MWh puhdasta aurinkosähköä. Kokonaisuudessa tuotettu määrä vastaa noin 5 000 pakastealtaan vuotuista sähkönkulutusta. Parhaimmassa tapauksessa aurinkovoimalla pystytään kattamaan valtaosa kaupan päivittäisestä sähkötarpeesta. 

7.8.2020 | Alan Uutiset

Tullin ennakkotilasto: Viennin syöksy pysähtyi kesäkuussa

Suomen tavaraviennin arvo oli 4,5 miljardia euroa kesäkuussa, eli 15,4 prosenttia vuoden takaista vähemmän. Tilanne kuitenkin koheni toukokuusta.

Saksalaisjätti Schaeffler lanseeraa suomalaisen partneriverkoston avulla kehitetyn kunnonvalvontajärjestelmän

Saksalainen auto- ja teollisuusalan yritys Schaeffler on toteuttanut kunnonvalvontajärjestelmänsä OPTIME:n suomalaisen partneriverkoston avulla. Saksalaisyhtiö on jo aikaisemmin perustanut tuotekehitystiimin Suomeen ja nyt yhteistyöllä luotua tuotetta lanseerataan kaupallisesti.

EVA: Talouskriisi on suomalaisten suurin uhka

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n julkaisemassa tutkimuksessa kysyttiin, kuinka uhkaavina suomalaiset pitävät maailmalla ja Suomessa tapahtuvia konflikteja ja kriisejä omalle ja läheistensä turvallisuudelle. Eniten pelkoa suomalaisissa herätti uusi laajamittainen talouskriisi (77 prosenttia vastaajista) sekä toiseksi eniten pandemiat ja tartuntataudit (72 prosenttia vastaajista).

Signify tuo markkinoille uusia desinfioivia valaisimia

UV-teknologiaan perustuvaan valaistukseen erikoistunut Signify kertoi kasvattavansa UV-C-valaistuksen tuotantokapasiteettiaan ja laajentavansa UV-C-tuotevalikoimaansa maailman kasvaneen desinfiointitarpeen vuoksi.

Asfalttikoneista saatava data parantaa päällysteen laatua, vähentää päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.