BASF mukana miljardiluokan allianssissa - etsii ratkaisuja muovijäteongelmiin

Lähes 30 yritystä muoviteollisuuden arvoketjussa perustavat kansainvälisen allianssin End Plastic Waste löytämään ratkaisuja maailman jätemuoviongelmiin.

pexels-photo-802221

Lähes 30 yritystä muoviteollisuuden arvoketjussa perustavat kansainvälisen allianssin End Plastic Waste löytämään ratkaisuja maailman jätemuoviongelmiin.

Allianssi End Plastics Waste etsii ja edistää ratkaisuja, jotka vähentävät ja estävät muovijätteen hallitsematonta hävittämistä ympäristöön, etenkin valtameriin. End Plastic Waste (AEPW) on jo sitoutunut yli miljardiin euroon. Tavoite on investoida 1,5 miljardia dollaria seuraavan viiden vuoden aikana eri hankkeisiin ja yhteistyöhön.

Hankkeissa kehitetään ja saatetaan markkinoille teollisessa mittakaavassa uusia ratkaisuja muovijätteen minimointiin ja hallintaan. Tähän sisältyy myös käytettyjen muovien hyödyntäminen uudelleenkäyttöön kiertotalouden mahdollistamiseksi.

Voittoa tavoittelematon allianssi kokoaa yhteen kansainvälisiä muovin arvoketjun yrityksiä: kemianteollisuuden yrityksiä, muovi- ja kuluttajatuotevalmistajia, kaupan ja jätteenkäsittelyn yrityksiä Allianssi toimii myös hallitusten, kansainvälisten järjestöjen, kuten YK:n ympäristöohjelman, yliopistojen, järjestöjen ja kansalaisjärjestöjen kanssa. 

BASF on mukana End Plastics Waste-allianssissa aluasta asti. BASFin johtaja Martin Brudermüller korostaa tiedotteessa muovien etuja ja vahvuuksia materiaalina itsessään. Ongelmat tulevat silloin, kun muoveja ei käytetä, hävitetä tai kierrätetä vastuulllisesti. 

Lue lisää englanniksi  BASF 

Uusimmat artikkelit

25.6.2019 | Alan Uutiset

”Sellumarkkinoilla normaali korjausliike” – hinta edelleen hyvällä tasolla, sanoo Metsä Groupin Hämälä

Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä ei kanna suurta huolta sellun hinnan viimeaikaisesta laskusuunnasta, sillä historiallisesti tarkasteltuna hintataso on edelleen ”hyvä”. Nykyinen hintataso ei myöskään vaikuta yhtiön arvioihin uuden Kemiin suunnitellun biotuotetehtaan kannattavuudesta. Varsinainen investointipäätös laitoksesta tehdään kesällä 2020.

Ford hyödyntää tuotannossaan yli miljardi kertakäyttömuovipulloa vuodessa

Autonvalmistaja Ford on löytänyt nerokkaan tavan käyttää uudelleen miljoonia muovipulloja. Jokaisessa yhtiön valmistaman Ford EcoSportin mattojen valmistukseen on käytetty 470 kertakäyttöistä muovista juomapulloa.

19.6.2019 | Tutkimus ja koulutus

Kumppaniverkostoista aiheutuu ongelmia yli 80 % yrityksistä

Kumppaniverkostoista johtuvat toimitusketjujen häiriöt ja liiketoiminnan keskeytykset luovat yrityksille painetta investoida kumppaniverkoston riskienhallintaan. Suomalaista yritysjohtoa huolestuttavat erityisesti kumppaniverkoston vastuullisuus- ja kyberriskit.

Cobotit auttoivat metallisorvaamon kasvuun

Yhteistyörobotti eli cobotti nosti savonlinnalaisen alihankintakoneistamo Ket-Metin kustannuskilpailukykyä roimasti.

llmalämpöpumppumyynnin rajua kasvua ruokki helteinen viime kesä

Lämpöpumppujen myynti Suomessa kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 47 prosenttia. Eniten rynnivät ilmalämpöpumput lähes 70 prosentin kasvulla, mutta myös maalämpöpumppujen, ilma-vesilämpöpumppujen ja poistoilmalämpöpumppujen myyntiluvut nousivat 10-15 prosenttia. 

Digitalisaatiolla säästöjä asumiskuluihin

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric järjesti eilen Helsingin messukeskuksessa jokavuotisen Innovation Summit -tapahtumansa. Viesti oli selvä: tekoäly ja IoT-tekniikka ovat nyt tulossa teollisuuden lisäksi vauhdilla myös kiinteistöihin säästöjä tuomaan

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.