BASF mukana miljardiluokan allianssissa - etsii ratkaisuja muovijäteongelmiin

Lähes 30 yritystä muoviteollisuuden arvoketjussa perustavat kansainvälisen allianssin End Plastic Waste löytämään ratkaisuja maailman jätemuoviongelmiin.

pexels-photo-802221

Lähes 30 yritystä muoviteollisuuden arvoketjussa perustavat kansainvälisen allianssin End Plastic Waste löytämään ratkaisuja maailman jätemuoviongelmiin.

Allianssi End Plastics Waste etsii ja edistää ratkaisuja, jotka vähentävät ja estävät muovijätteen hallitsematonta hävittämistä ympäristöön, etenkin valtameriin. End Plastic Waste (AEPW) on jo sitoutunut yli miljardiin euroon. Tavoite on investoida 1,5 miljardia dollaria seuraavan viiden vuoden aikana eri hankkeisiin ja yhteistyöhön.

Hankkeissa kehitetään ja saatetaan markkinoille teollisessa mittakaavassa uusia ratkaisuja muovijätteen minimointiin ja hallintaan. Tähän sisältyy myös käytettyjen muovien hyödyntäminen uudelleenkäyttöön kiertotalouden mahdollistamiseksi.

Voittoa tavoittelematon allianssi kokoaa yhteen kansainvälisiä muovin arvoketjun yrityksiä: kemianteollisuuden yrityksiä, muovi- ja kuluttajatuotevalmistajia, kaupan ja jätteenkäsittelyn yrityksiä Allianssi toimii myös hallitusten, kansainvälisten järjestöjen, kuten YK:n ympäristöohjelman, yliopistojen, järjestöjen ja kansalaisjärjestöjen kanssa. 

BASF on mukana End Plastics Waste-allianssissa aluasta asti. BASFin johtaja Martin Brudermüller korostaa tiedotteessa muovien etuja ja vahvuuksia materiaalina itsessään. Ongelmat tulevat silloin, kun muoveja ei käytetä, hävitetä tai kierrätetä vastuulllisesti. 

Lue lisää englanniksi  BASF 

Uusimmat artikkelit

15.2.2019 | Tutkimus ja koulutus

Tampereen yliopisto panostaa tekoälyn soveltamiseen teollisuudessa

Tekoälyn tuomaa murrosta rummutetaan paljon, mutta hyödyntämättömiä sovellusmahdollisuuksia Suomen teollisuudessa on edelleen merkittävästi. Tätä potentiaalia kartoitetaan Tampereen yliopiston ja yritysten käynnistämässä kaksivuotisessa MIDAS-tekoälyprojektissa.  

11.2.2019 | Alan Uutiset

Uusi verkkotyökalu organisaatioille tekoälykypsyyden testaamiseen

VTT:n kehittämän verkkotyökalun avulla organisaatiot voivat selvittää tekoälyvalmiutensa. Työkalua esitellään tänään 11.2.2019 klo 17 alkavassa AI Monday -tilaisuudessa Helsingin keskuskirjasto Oodissa.

Tulevaisuuden toimivat väylät edellyttävät monipuolisia rahoituskeinoja ja merkittävää rahoitustason nostoa

Liikennejärjestelmän kehittäminen edellyttää pitkäjänteisiä rahoituspäätöksiä sekä riittävää liikenneverkon kunnossapidon ja kehittämisen rahoitustasoa, sanoi Väylän pääjohtaja Kari Wihlman viraston ensimmäisessä sidosryhmätilaisuudessa tänään perjantaina 8.2. Finlandiatalolla.

Energiayhtiö Gasum siirtyi käyttämään 100 %:sti uusiutuvaa sähköä

Energiayhtiö Gasum on siirtynyt käyttämään uusiutuvaa sähköä kaikessa toiminnassaan vuoden 2018 alusta alkaen. Kaikki yhtiön käyttämä sähkö 150 GWh on tuotettu Pohjoismaisella vesivoimalla. 

Elintarvikealalle Suomen ensimmäinen materiaalitehokkuuden sitoumus

Suomen ensimmäinen materiaalitehokkuuden sitoumus julkistettiin 8.2.2019. Elintarviketeollisuuden, kaupan ja pakkausalan sekä kolmen ministeriön välisellä sitoumuksella vähennetään ruoan valmistuksen, jakelun ja kulutuksen ympäristövaikutuksia vuosina 2019–2021. 

VTT kehitti uudentyyppisen laitteen hankalien jätemateriaalien prosessointiin

VTT:n kehittämällä lieriöekstruuderilla on hyvät mahdollisuudet mullistaa kierrätettävien materiaalien käsittelyä ja siten edistää kiertotalousliiketoimintaa. Se soveltuu esimerkiksi hankalien tekstiili- ja muovijätteiden ja hävikkiruoan pelletointiin. Laitteen ensimmäinen prototyyppi ylitti jo ensimmäisissä testeissä tutkijoiden ja teollisen ohjausryhmän odotukset. VTT etsii parhaillaan tekniikalle kaupallistajaa.