BASF mukana miljardiluokan allianssissa - etsii ratkaisuja muovijäteongelmiin

Lähes 30 yritystä muoviteollisuuden arvoketjussa perustavat kansainvälisen allianssin End Plastic Waste löytämään ratkaisuja maailman jätemuoviongelmiin.

pexels-photo-802221

Lähes 30 yritystä muoviteollisuuden arvoketjussa perustavat kansainvälisen allianssin End Plastic Waste löytämään ratkaisuja maailman jätemuoviongelmiin.

Allianssi End Plastics Waste etsii ja edistää ratkaisuja, jotka vähentävät ja estävät muovijätteen hallitsematonta hävittämistä ympäristöön, etenkin valtameriin. End Plastic Waste (AEPW) on jo sitoutunut yli miljardiin euroon. Tavoite on investoida 1,5 miljardia dollaria seuraavan viiden vuoden aikana eri hankkeisiin ja yhteistyöhön.

Hankkeissa kehitetään ja saatetaan markkinoille teollisessa mittakaavassa uusia ratkaisuja muovijätteen minimointiin ja hallintaan. Tähän sisältyy myös käytettyjen muovien hyödyntäminen uudelleenkäyttöön kiertotalouden mahdollistamiseksi.

Voittoa tavoittelematon allianssi kokoaa yhteen kansainvälisiä muovin arvoketjun yrityksiä: kemianteollisuuden yrityksiä, muovi- ja kuluttajatuotevalmistajia, kaupan ja jätteenkäsittelyn yrityksiä Allianssi toimii myös hallitusten, kansainvälisten järjestöjen, kuten YK:n ympäristöohjelman, yliopistojen, järjestöjen ja kansalaisjärjestöjen kanssa. 

BASF on mukana End Plastics Waste-allianssissa aluasta asti. BASFin johtaja Martin Brudermüller korostaa tiedotteessa muovien etuja ja vahvuuksia materiaalina itsessään. Ongelmat tulevat silloin, kun muoveja ei käytetä, hävitetä tai kierrätetä vastuulllisesti. 

Lue lisää englanniksi  BASF 

Uusimmat artikkelit

19.4.2019 | Alan Uutiset

Fortum sai ympäristöluvan Porin tuhkajalostamolle

Etelä-Suomen aluehallintovirasto myönsi Fortumin Porin tuhkajalostamolle ympäristöluvan 18.4.2019. Porin tuhkajalostamossa käsitellään jätteenpolttolaitoksissa syntyvät tuhkat lain vaatimalla tavalla.

VR Kunnossapito selätti kilpailijat HKL:n metrojunien urakassa

VR-Yhtymä Oy on tehnyt merkittävän aluevaltauksen voittamalla Helsingin kaupungin liikennelaitoksen kilpailutuksen metrojunien peruskorjauksesta. Hankkeen kokonaisarvo VR:lle on noin 30 miljoonaa euroa ja sen toteuttaa VR Kunnossapito Oy.

Maailman ensimmäinen markkinapaikka hiilidioksidin poistolle

Puro on maailman ensimmäinen markkinapaikka, joka käy kauppaa hiilidioksidin poistolla ilmakehästä. Puro on 23 yrityksen pilottihanke, jonka tavoitteena on tehdä hiilidioksidin poistosta verifioitavaa, vertailukelpoista ja kaupallista toimintaa.

Lahti Precision tuo markkinoille mobiilipohjaisen punnituspalvelun

Lahti Precision on tuonut markkinoille maailman ensimmäinen järjestelmistä riippumattoman mobiilipohjaisen punnituspalvelun mScalesin.

PostNord ja GKN Powder Metallurgy vauhdittavat 3D-tulostuksen toimitusketjun kehitystä

Globalisaatio ja digitalisaatio vaikuttavat merkittävällä tavalla nykypäivän tuotantoteollisuuteen. Toimitusajoista on tullut keskeinen kilpailutekijä laadukkaan ja tehokkaan tuotannon rinnalle, mikä nostaa automaation merkityksen uudelle tasolle. PostNord ja GKN Powder Metallurgyn ovat ryhtyneet yhteistyöhön tavoitteenaan lisätä 3D-tulostusmarkkinoiden avoimuutta ja saatavuutta.

Ilmastonmuutos kuriin aurinkopolttoaineiden tuotannolla

Uudessa keinotekoisen fotosynteesin tutkimushankkeessa imitoidaan luonnon fotosynteesiprosessia ja kehitetään teknologia, joka tuottaa auringonvalosta, ilmakehän hiilidioksidista ja vedestä uusiutuvaa hiilineutraalia energiaa yhteiskunnan tarpeisiin.

3.4.2019 | Kumppaniartikkeli

GlobalReader vie tuotantolaitokset lähemmäs Industry 4.0 maailmaa

Ammattitaitoisen ja motivoituneen työvoiman löytäminen on tänä päivänä monelle valmistavan teollisuuden yritykselle haastavaa. Vaikka tehdastyön luonne on lisääntyneen automaation ansiosta muuttunut vuosien varrella täysin, työn arjen todellisuus ei useinkaan vastaa millenniaalisukupolven edustajien odotuksia. Pelkkä rahallinen korvaus työstä ei useinkaan heille riitä, vaan työn tekemisen on oltava myös mielekästä ja motivoivaa.