Deutsche Bahn odottaa lottovoittoa Saksan ilmastopaketista

Liittokansleri Angela Merkelin hallituksen esittelemä 50 miljardin euron ilmasto-ohjelma on herättänyt myrskyisää arvostelua ympäristöjärjestöjen piirissä. Yksi taho on kuitenkin tyytyväinen Saksan ilmastopakettiin. Deutsche Bahn odottaa valtion toimien kiihdyttävän rautatieyhtiön sen kovimpaan kasvuvauhtiin yhtiön koko 180-vuotisen historian aikana.

architecture-building-central-station-970763 (1)

Kuva: Sascha Hormel/Pexels

Deutsche Bahnin pääjohtaja Richard Lutz odottaa hallituksen ilmastotoimien kasvattavan rautatieyhtiön liikevaihtoa 20 miljardilla eurolla vuoteen 2030 mennessä. Liittohallitus tukee rautateiden matkustajaliikennettä muun muassa alentamalla junalippujen arvonlisäveroa.

Ja vaikka moni ilmastoaktivisti pettyi karvaasti Saksan ilmastopakettiin, ohjelmalla odotetaan olevan suuria vaikutuksia eri liikennemuotojen suosioon. Kotimaan lentojen kiristyvä verotus ja mainittu junalippujen veroale ovat eräitä esimerkkejä tulevasta. Koko Euroopan laajuinen siirtymä autoilusta ja lentoliikenteestä kohti julkista liikennettä hyödyttää nimen omaan rautatieyhtiöitä muuallakin kuin Saksassa, Reuters kirjoittaa.

- Jälleenrakennusohjelmamme on valmis ja olemme nyt valmiita iskemään, DB:n Lutz sanoi ja painotti rautateiden tarjoavan kuljetuksille muita liikennemuotoja vähäpäästöisempiä vaihtoehtoja.

Uudet junakaupat ovat valmistajille kultakaivos 

Deutsche Bahnin suunnitelmat ostaa 30 erittäin nopeaa matkustajajunaa vuoteen 2023 mennessä ovat miljardin euron arvoinen kultakaivos luotijunien ja rautatiekaluston valmistajille. DB:n nykyään käyttämien ICE-4 -tyyppisten luotijunien valmistajia ovat Siemens ja kanadalainen Bombardier, mutta Lutz sanoi sunnuntaina, että uudet matkustajajunat eivät ole samanlaisia kuin vanhemmat yksiköt. Tämän arvellaan nostavan ranskalaisen Alstomin osakkeita Saksan uusissa junakaupoissa.

Deutsche Bahnia on pitkään arvosteltu henkilöliikenteen myöhästelyistä ja junien riittämättömästä kapasiteetista. Yhtiön taloudellinen asema on haastava, mutta siitä huolimatta DB aikoo hankkia 11 miljardin euron verran uutta pääomaa. Investointeja on ollut pakko rahoittaa velalla, vaikka Saksan valtion omistama liikennekonserni on viime vuosina toiminut kannattavasti.

Deutsche Bahnin operoiman rautatieverkon pituus on yli 39 000 kilometriä. Pitkän historiansa aikana yhtiön käytössä ollut raideverkosto on ollut vieläkin laajempi, huippuaikoinaan jopa 58 000 kilometriä.Eräs Deutsche Bahnin lukuisista tytäryhtiöistä on Suomessakin hyvin tunnettu kansainvälinen kuljetus- ja huolintayhtiö Schenker.

Markku Pervilä

Uusimmat artikkelit

Fortumilta ratkaisu jätteenpolton tuhkaongelmaan

Fortum avaa lähiviikkojen aikana Suomen ensimmäisen tuhkankäsittelylaitoksen Porin Mäntyluodossa. Kyseessä on merkittävä ratkaisu tuhkan polttamisen mukana syntyvän suolaongelman poistamiseksi.

15.10.2019 | Tutkimus ja koulutus

IoT:n hyödyntäminen yrityksissä on merkittävässä kasvussa

Elisan teettämän tutkimuksen* mukaan jo lähes puolet yli 500 hengen suomalaisista yrityksistä ja organisaatioista hyödyntää esineiden internetiä. Sen käyttäminen on lisääntynyt erityisesti 250–1000 hengen yrityksissä ja organisaatioissa.

Uusi moottoroitu sääsuoja edistää puurakentamista

NCC rakentaa Kruunuasunnoille Turun Linnanfälttiin kahta puukerrostaloa, jotka valmistuvat täysin uudenlaisen sääsuojan alla. 

14.10.2019 | Alan Uutiset

Rakentamisen hyvä suhdannevaihe on päättymässä

Rakentamisen tuotanto pysyy kuluvana vuonna lähellä nykytasoaan tai vähenee enintään kaksi prosenttia vuodentakaisesta, arvioi rakennusalan suhdanneryhmä 14. lokakuuta julkaistussa raportissaan. Ensi vuonna rakentamisen tuotanto vähenee 1,5–3,5 prosenttia.

Empower ja Visuon käynnistävät yhteistyön 360°VR-teknologiaa hyödyntävien digitaalisten ratkaisujen kehittämisessä

Empower ja 360° visuaalisten työkalujen toimittaja Visuon ovat aloittaneet yhteistyön, jossa teollisuudelle älykästä kunnossapitoa ja ylläpidon analytiikkapalveluita tarjoava Empower hyödyntää Visuonin 360° VR-teknologiaan pohjautuvaa alustaa Em360° toimitilojen mallinnus- ja etähallintaratkaisussa Suomessa.

18.9.2019 | Kumppaniartikkeli

Uusi puhtaasti kaasukäyttöinen Wärtsilä 31SG -moottori vähentää merenkulun päästöjä

Teknologiayhtiö Wärtsilä tuo markkinoille puhtaasti  kaasukäyttöisen Wärtsilä 31SG -moottorin  merisovelluksia varten. Wärtsilä 31 -tuotealustaan perustuvan moottorin dieselversio julkaistiin  Guinnessin ennätystenkirjassa maailman tehokkaimpana nelitahtidieselmoottorina

Perusväylänpidon lisärahoitus tulee tiestölle viime tipassa

Hallitus on sopinut vuoden 2020 budjettiesityksestä.  Perusväylänpidon rahoitukseen ehdotetaan pysyvää 300 miljoonan euron tasokorotusta tie-, raide- ja vesiväylien korjausvelan kasvun pysäyttämiseksi ja korjausvelan vähentämiseksi. Yhdessä muiden korotusten kanssa perusväylänpidon rahoitukseen tulee lisäystä 362 miljoonaa euroa vuonna 2020.