https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Energia-ala kehitti yhteiset toimintatavat kyberuhkia vastaan

Kyberturvallisuusuhat ovat lisääntyneet voimakkaasti myös energiateollisuudessa uhaten muun muassa energian tuotantoa, siirtoa ja jakelu. VTT, Kyberturvallisuuskeskus, Huoltovarmuuskeskus ja energia-alan avaintoimijat ovat määritelleet yhteiset toimintatavat uhkien rajoittamiseksi ja kyberturvallisuuden parantamiseksi.

cyber-security-cybersecurity-device-60504

– VTT, Kyberturvallisuuskeskus, Huoltovarmuuskeskus ja energia-alan yritykset aloittivat vuonna 2017 yhteistyön kyberturvallisuuden parantamiseksi. Aluksi tavoitteena oli jakaa edelläkävijäyritysten osaamista alan toimijoiden kesken. Myöhemmin yhteistyö on painottunut keskeisimpien kehityskohteiden parantamiseen sekä kyberturvallisuustyön käynnistämiseen ja harjoitteluun yrityksissä, kertoo VTT lehdistötiedotteessa.

Kansallisen infrastruktuurin häiriönsietokyky edellyttää, että energiayritykset omaksuvat kyberturvallisen toimintatavan osaksi päivittäistä työtään. Tämä tarkoittaa muun muassa kyberturvatietoisuuden lisäämistä, kehitystarpeiden tunnistamista, tietoturvan aktiivista seurantaa sekä kyberturvallisuuden painottamista kumppaneiden tai IoT-ympäristön valinnoissa.

– Myös kehittyneiden hyökkäysten onnistuminen heikentyy huomattavasti, jos kaikki yrityksen työntekijät ja kumppanit osaavat toimia tietoturvallisella tavalla. Tietoisuuden kehittämistä ja levittämistä on jatkettava, kunnes kaikki energia-alalla toimivat yritykset ymmärtävät kyberturvallisuuden merkityksen liiketoiminnalleen, sanoo johtava tutkija Pasi Ahonen VTT:ltä.

Energiasektorin kyberturvallisuus edellyttää myös verkostoitumista alan toimijoiden kesken.

– Hyvää kyberturvallisuuden vertaisverkostoa ei voi korvata millään. Sen kautta saa tietoa esimerkiksi akuuteista uhista ja niiden ratkaisuista. Kannustamme yrityksiä jakamaan kokemuksiaan ja parhaita käytäntöjään sekä järjestämään kyberharjoituksia, erityisesti oman kumppaniverkostonsa kanssa. Harjoitukset auttavat mm. tunnistamaan puutteita riskeihin varautumisessa tai tilannekuvan hahmottamisessa ja yritysten välisessä viestinnässä.

Uusimmat artikkelit

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

8.5.2025 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuus: “Vapautuksen päivä” käänsi hyvin alkaneen vuoden valtavaksi epävarmuudeksi

Teknologiateollisuuden uusien tilausten arvo parani alkuvuonna vuodentakaiseen nähden ja tarjouspyyntökyselyn saldoluku nousi positiiviseksi ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen. Jäsenille tehty kysely kertoo kuitenkin suuresta epävarmuudesta. Donald Trumpin toimet ovat hidastaneet investointipäätöksiä. 

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.