https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Energia-ala kehitti yhteiset toimintatavat kyberuhkia vastaan

Kyberturvallisuusuhat ovat lisääntyneet voimakkaasti myös energiateollisuudessa uhaten muun muassa energian tuotantoa, siirtoa ja jakelu. VTT, Kyberturvallisuuskeskus, Huoltovarmuuskeskus ja energia-alan avaintoimijat ovat määritelleet yhteiset toimintatavat uhkien rajoittamiseksi ja kyberturvallisuuden parantamiseksi.

cyber-security-cybersecurity-device-60504

– VTT, Kyberturvallisuuskeskus, Huoltovarmuuskeskus ja energia-alan yritykset aloittivat vuonna 2017 yhteistyön kyberturvallisuuden parantamiseksi. Aluksi tavoitteena oli jakaa edelläkävijäyritysten osaamista alan toimijoiden kesken. Myöhemmin yhteistyö on painottunut keskeisimpien kehityskohteiden parantamiseen sekä kyberturvallisuustyön käynnistämiseen ja harjoitteluun yrityksissä, kertoo VTT lehdistötiedotteessa.

Kansallisen infrastruktuurin häiriönsietokyky edellyttää, että energiayritykset omaksuvat kyberturvallisen toimintatavan osaksi päivittäistä työtään. Tämä tarkoittaa muun muassa kyberturvatietoisuuden lisäämistä, kehitystarpeiden tunnistamista, tietoturvan aktiivista seurantaa sekä kyberturvallisuuden painottamista kumppaneiden tai IoT-ympäristön valinnoissa.

– Myös kehittyneiden hyökkäysten onnistuminen heikentyy huomattavasti, jos kaikki yrityksen työntekijät ja kumppanit osaavat toimia tietoturvallisella tavalla. Tietoisuuden kehittämistä ja levittämistä on jatkettava, kunnes kaikki energia-alalla toimivat yritykset ymmärtävät kyberturvallisuuden merkityksen liiketoiminnalleen, sanoo johtava tutkija Pasi Ahonen VTT:ltä.

Energiasektorin kyberturvallisuus edellyttää myös verkostoitumista alan toimijoiden kesken.

– Hyvää kyberturvallisuuden vertaisverkostoa ei voi korvata millään. Sen kautta saa tietoa esimerkiksi akuuteista uhista ja niiden ratkaisuista. Kannustamme yrityksiä jakamaan kokemuksiaan ja parhaita käytäntöjään sekä järjestämään kyberharjoituksia, erityisesti oman kumppaniverkostonsa kanssa. Harjoitukset auttavat mm. tunnistamaan puutteita riskeihin varautumisessa tai tilannekuvan hahmottamisessa ja yritysten välisessä viestinnässä.

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.