https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Ennakoiva ja suunnitelmallinen työturvallisuustyö puolitti metsäteollisuuden työtapaturmat

Metsäteollisuudessa sairaus- ja tapaturmapoissaolot ovat olleet alle teollisuuden keskiarvon jo neljä vuotta peräkkäin. Suunnitelmallinen ja pitkäjänteinen työhyvinvointi- ja työturvallisuustyö on vähentänyt sairauspoissaoloja ja tapaturmia merkittävästi.

verkkoon

Viiden vuoden tarkastelujaksolla työtapaturmat ovat vähentyneet 65 prosenttia Suomen paperitehtaissa. Myös puutuoteteollisuudessa tapaturmien määrä on laskenut noin 50 prosenttia viidessä vuodessa. Koko metsäteollisuuden osalta sairauspoissaolot ovat vähentyneet keskimäärin 10 työtuntia yhtä työntekijää kohden neljän vuoden aikana.

Metsäteollisuuden yrityksissä on laajasti käytössä työhyvinvointia ja -turvallisuutta tukevia malleja ja käytäntöjä. Ennakoiva työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin edistäminen on osa jokapäiväistä työn tekemistä ja työyhteisön kulttuuria.

– Mahdolliset työhön liittyvät riskit selvitetään ja poistetaan etukäteen, jotta työtapaturmat ja sairauspoissaolot voitaisiin välttää. Esimerkiksi työtapaturmien ehkäisemiseksi mahdollisiin vaaratilanteisiin puututaan jo ennakoivasti, työmarkkinapäällikkö Mikko Lehtonen Metsäteollisuus ry:stä kertoo.

Työhyvinvoinnin merkitys on korostunut, kun ihmiset ikääntyvät ja samanaikaisesti olisi tarve jatkaa työuria.
– Yritykset käyttävät kattavasti työterveyshuollonasiantuntijapalveluita ja -verkostoja henkilöstön työhyvinvoinnin edistämisessä, Lehtonen sanoo.

Teollisuuden kilpailukyvyn parantamiseksi tarvitaan nykyistä enemmän joustavia tapoja tehdä töitä. Esimerkiksi työpaikkakohtaiset joustavat työaikaratkaisut tarjoaisivat yrityksille mahdollisuuden vaikuttaa kysynnän vaihteluihin ja sitä kautta kilpailukykyyn sekä huomioisivat työntekijöiden yksilölliset työaikatarpeet.

Lisätietoja www.metsateollisuus.fi

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.